Blogg listad på Bloggtoppen.se

Grimsvötn

Det händer mycket katastrofer överallt i vår värld i den tid som vi nu lever i.
Faktum är att tiden är mycket nära att Jesus kommer tillbaka. (?)

File:Iceland Grimsvoetn 1972-B.jpg

ARTIKEL:

Visste du att Bibeln säger att vi som tror på Jesus kan veta, känna av, och vara redo när Jesus kommer tillbaka?


Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.

Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret.

Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm.

Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.
(1 Tess 5:1-11.)

Den dagen då Jesus kommer tillbaka blir ingen överraskning för den som tror på Jesus och väntar på honom. Han är redo.


Var redo du också.[
Artikel hämtad från: http://www.apg29.se/index.php?artid=5480 - Klicka
gärna på länken för att se en video när vulkanen Grimsvötn på Island är aktiv]

-


Faktum är att även jag börjar fundera lite på vad det är som försiggår runtomkring i världen... Är det bara så pass uppmärksammat på grund utav att någon tror att jorden kommer gå under, eller är det ovanligt många världsomfattande händelser som sker?

Efter Tsunamin 2004 i Thailand så skulle detta inte ske på, ja vem vet hur lång tid. Men det hände ännu en gång i Japan i år. Och nu är det även förutspådda jordbävningar, eruptioner, dimmoln och så vidare. Vi har även svält och torka, vulkanutbrott, översvämningar, krig, sprickor i ozonskiktet och dylikt. Är jorden på väg att rubbas från vårt solsystem? (Inga fler Milky Way’s? :()

Som vanligt har jag ingen direkt åsikt om detta, men tycker om att pendla mellan tankarna och reflektera över vad som kan stämma och inte stämmer lika fullt. Visserligen kan många av dessa tecken tyda på jordens undergång,
men varför nu?


Kommentarer
Postat av: Märtha

VI som tror på Jesus? Tror du på honom?

2011-05-23 @ 14:13:29
URL: http://philipssons.blogg.se/
Postat av: Roger

En liten kommentar till ovanstående...Vulkaner och jordbävningar är inget tecken på att jorden håller på att gå under, snarare tvärtom - att jorden fortfarande håller på att skapas. Gå tillbaka X antal hundra miljoner år i tiden och du finner att vulkaner och jordbävningar var betydligt vanligare då - och jorden finns fortfarande kvar! Bra va?! Det är faktiskt så att sett med lite mer distans på det hela så har jorden aldrig varit så lugn vad gäller geologisk aktivitet som den är nu. Så du som nu sitter och väntar på att Jesus ska komma och rädda dig kan istället använda din tid i livet till något mer meningsfullt.Ett tips - ägna lite mer tid åt naturvetenskapslektionerna och naturvetenskapsboken och lägg Bibeln och andra sagoböcker åt sidan så ska du se att om ett tag kommer du inte behöva sitta och oroa dig för världens undergång.Ha det!

2011-08-23 @ 15:59:41
Postat av: JoelSv - En liten musikmakare

Sv. Hej Roger, du får nog ta mitt inlägg med en nypa salt - släpp loss lite du med! ;)hoppas allt är kalas med dig också :)

2011-08-24 @ 09:17:01
URL: http://joelsv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0