Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nyårsmorgon

Bland alla fina julhälsningarna och gottnytt år önskningarna hittade jag även detta…

 

 


 

Jag undrar vem det kan vara ifrån…

 

 

Tack till alla som önskat mitt God Jul & ett Gott Nytt år! Hoppas verkligen ni får ett minst lika roligt avslut som jag kommer få, samt början på det nya året. Men då återstår bara frågan hur du firar. Firar du att det gamla året är över eller att det nya ska börja? Vad är värt att firas?


 

För min del blir det båda alternativen. Är så glad över att detta år är avklarat och det är dags för det nya med allt som det tillför. Ska plugga klart handels och serviceutbildningen som jag går nu, praktisera och sedan söka till en ny skola hade jag tänkt. Efter det lär det nog bli fullt upp!


Parminutsshopping

Bestämde mig för att internetshoppa lite för någon vecka sedan
och då kom jag över några snygga saker:

 

1, 2 & 4. Armband Pilgrim
3. Halsband/Klocka Konrad 


Klart jag var tvungen att klicka hem dem
(tillsammans med lite annat smått och gott såklart)!? ;)


Happy Face!

Hur kommer det sig att man aldrig kan fråga en person om han eller hon är sur? Har ni märkt att så fort man ifrågasätter en person som verkar bitter om denne är sur så blir han eller hon genast mycket otrevlig eller nästan lite taskig. Det är i alla fall min personliga upplevelse mellan några ”nära” vänner. Om jag nu ska ha en åsikt till denna personliga upplevelse så är det att om man nu är så pass bra kompisar så ska man väl kunna fråga varandra om den andre är sur? Om han eller hon vill prata om det? Utan att det ska gå ut över den som frågar. Tråkigt att det ska bli missförstånd, jobbiga situationer eller bråk på grund utav att du har en dålig dag! Som jag alltid säger, happy face!


Ke$ha - We R Who We R



Är inte den som vanligtvis tycker att Kesha är bra,
men denna låten var faktiskt helt okej!

Dagens Låt!


             


Nicki Minaj bottoms up (She reminds me of a chicken) by GloZell



Haha!


Söndagslyx

- En hel dags hysteri avslutas på bäst med Söndagslyx!

Hemma efter en heldag där jag och min bror varit ute och yrat ibland tusentals shoppingsugna människor denna mellandagsrea. Är faktiskt lustigt hur mycket folk som kan få plats i en hel butik på en och samma gång, men vet man vart man ska gå och kan klämma sig emellan de mest galna personer så hittar man säkerligen en hel del fynd! Mina kap blev följande: två skjortor från Carlings, Parfym, Shower Gel, After Shave & Deo stick från Parelle, väska/iphone-fodral från MQ och sedan avslutades detta med en välbehövlig och förtjänad middag på Zorbas. Helgbuffé alltså, efter middagen blev det även fika och plugg. Har blivit en seriös skolpojke nu och är väldigt nöjd över att ha kommit över den ”tråkiga” ribban som jag la framför mig förr. Där jag inte tyckte om skolan eller det som hade med den att göra. Saknar både gymnasietiden och högstadietiden och allt det som hör till, uppgifterna, gemenskapen, klassen och äventyren.


 


Såg en hel del snygga saker idag också som jag förmodligen kommer kolla lite extra efter om de hamnar på rea. Till exempel en riktigt snygg väska ifrån NN.07 – det såg nästan ut som… eller tänk att du käkar en massa tyg och skinn tills du blir så mätt och sedan spyr du upp allt igen, där har du väskan från NN.07! Såg ut som en klump med skinn, låter inte direkt så tilltalande men jag lovar dig att till och med du ser dubbelt med denna framför dig. Mitt iphone-fodral därifrån hade tyvärr inte kommit ännu… Hade tydligen varit slut på lagret sedan augusti. Hoppas på innan nyår då! Kan ju vara snyggt att slänga omkring på den på festen! ;) Lite fler saker som jag behöver inhandla är bland annat en badrumsmatta, papperskorg, datorfodral och necessär… Dags för jakt snart igen!

Nu ska i alla fall kvällen och veckan avslutas med dunder och brak, det blir nämligen huvudmassage, dusch och ta oskulden på YSL-produkterna, ansiktsmask (Dermalogica skin prep scrub, special cleansing gel och active moist), film, mörk choklad och en kopp te på det! Man får faktiskt ta hand om sig själv och skämma bort sig lite extra på söndagskvisten tycker jag allt. ;)




Ps.
får inte glömma champagneglasen till nyår heller…

 


Rockstroh - Tanzen



Dagens Låt!



                


Oentusiastiskt och respektlöst

Jag lär nog inte "fira" julen mer.
Fan va otacksamt.


God Julaftonsmorgon!

Julaftonsmorgon och uppe i ottan.

 

Jag vaknade redan klockan sju, men har försökt somna om tills nu.

Det gick inte riktigt så bra, tidigt uppstigen då blev jag

En lång varm dusch för att få bort allt usch,

Lite inslagning av klappar, sedan skriva rim på små lappar.

 

Känns som om julen borde komma sen,

Men nu är den här igen min vän.

Jag ska berätta om den lustiga saken,

Som hände inatt när och gjorde mig vaken.

 

En klar dröm om en tävling så stor,

Någonting jag drömt om och haft där jag bor.

 

Sissela Kyle var värden i min dröm,

Med en klänning så fin i varenda söm.

Den såg ut som sent 1700-tal,

Nästan som om hon skulle på bal.

 

Så fort hon förflyttade sig på scen,

Då kom det små ljud från högtalaren.

Ett gnissel och tassel från klänningen,

Nu var det dags för melodifestivalen.

 




 










Del 2:

 

Julgransfint och klapparna klara,

hem till familjen jag nu skall fara

Där väntar uppdukning av bästa klass,

ta till mig ett fat och det största lass

 

Klockan elva kommer far och hämtar oss,

för julfirande hemma då förstås

Bugar och bockar för denna jul,

raggsockar på tycker jag är kul

 

Hoppas inte att det blir för mycket strul,

från mig till dig en riktigt

GOD JUL!



Ett positivt & negativt besked

Idag har varit en allt bra hektisk dag, med en början tidig uppstigning och sedan skola. Därefter blev det julklappsinhandling och nu så är det hög tid att prova kläder inför morgondagen. Kommer bli fullt upp hela helgen känner jag på mig… Och en liten störande fågel knackar mig hela tiden på axeln och säger att det är julafton snart, vad det nu kan betyda… Under en lektion idag fick jag även svar ifrån Sunwing, där det stod:

 

 

 

Jag har inte gått vidare alltså… Lite tråkigt men som tur var så hade jag andra planer och funderingar över vad jag skulle göra i båda fallen. Om jag gått vidare skulle jag flyttat till Mallorca, sagt upp min lägenhet och åkt dit. Nu när jag inte gjorde det så ska jag gå klart handelsutbildningen och sedan söka till en skola i Örnsköldsvik. Får se hur det går, lyckan kanske har min väg där. Vi får hoppas på det i vilket fall, du håller tummarna med va?!

Det gör jag.


Dag 3

Sen var det dag 3 och dags att åka hem. Klockan två gick bussen och jag hoppades verkligen det blir en fika innan dess, vilket inte blev av. Jag packade ihop mina saker lite snabbt och pratade sedan med Malcolm och åt frukost. Därefter var klockan så pass mycket att det var dags för mig att åka. Tunnelbanan tog drygt en halvtimme till centralen och då var jag där en stund innan min buss skulle gå, vilket ändå är rätt passande eftersom jag kan virra bort mig i ett rum med endast en dörr… Jag stressade mig igenom och hittade till slut till rätt gate, frågade dock en om hjälp så helt självständig vart jag inte… Men men, vi blev uppdelad på tre stycken bussar som hoppade över vissa hållplatser så vi kanske skulle kunna komma hem tidigare. Tror du vi gjorde det?


 

Min buss från Kalmar till Torsås gick lite efter nio, bussen från Stockholm skulle vara där lite drygt en halvtimme innan dess avgång. Vi blev nästan en timme försenade så den missade jag… Som tur är så kunde pappa åka och hämta mig, på så sätt slapp jag stå i kylan och vänta på nästa och sista bussen som skulle gå halv elva. Då hade jag varit hemma lite innan tolv och klockan tickar som vanligt igång fem hemma hos mig. På vägen hem så läste jag mestadels i boken ”Nattfåk” – vilken är helt underbart bra! Jag får rysningar bara jag tänker på det. Vill fortsätta läsa nu, nu, nu! Det blev även en del telefonsamtal, en kopp te och chokladätande (nytt ord tydligen… haha). En helt okej resa, men ännu en gång tycker jag det är lite typiskt att man ska missa sin bussförbindelse. Hem kom jag i vilket fall!



Ps. Tackar stekarn för sin gästfrihet och sociala kompetens! ;)


Mittiveckanweekend

Dag 1:

 

Den tidiga uppstigningen som gjordes igår var nog den jobbigaste på länge, förstår verkligen inte hur jag har kunnat ”ställa om” dygnsrytmen så snabbt. Till skolan är jag tvungen att gå upp vid halv fem, fem och igår ställde jag klockan på halv sex. Visserligen kan det ha med den tio timmars långa resan upp att göra, men tycker det är rätt så jobbigt. Har glömt att berätta om väldigt många händelserika dagar nu känner jag men här kommer denna ”mittiveckanweekend” (ordlista på det).

Bussen avgick klockan elva från Kalmar och på vägen möttes vi av en trafikolycka samt ett väldigt halt och jobbigt vägunderlag som gjorde att jag/vi inte kom fram förens halv sju på kvällen. Därefter köpte jag ett tredagars pendelkort och letade reda på rätt tunnelbana som jag skulle ta ut till Skarpnäck. I vanliga fall brukar det ta cirka tjugo minuter, men idag tog det en och en halv timme. Fråga mig inte varför men tunnelbanan gick som den skulle från centralen till något ställe som jag inte kommer ihåg vad det hette, därifrån till Skärmarbrink och från Skärmarbrink till Skarpnäck. Väntetiden i Skärmarbrink var dock alldeles för lång, kanske en halvtimme? Kommer inte ihåg exakt. Men äntligen var jag framme, dödstrött och inte direkt så social som jag brukar vara. Kvällen fortsatte med att packa om väskan som jag skulle ha med mig, prat med Malcolm och sedan en underbart god middag bestående av… Tacos! Vilket gjorde mig på bättre humör direkt. ;) Det tog sin tid att äta det och runt elva halv tolv så började mina ögon gå i kors plus att jag tyckte att sängen ropade på mig (Kan ha varit en illusion men det tror jag knappast, sängen hade bommullskuddar som svävade i taket och en massa änglar spelade över med harpor av gyllene guld. Kuddarna såg nästan ut som moln som dessa änglar studsade på i takt till den melodi de spelade… Men jag ska inte överdriva!), så det blev inte mycket att dividera om, sängen blev nästa destination.

 

Dag 2:

Klockan ringde, jag snoozade två gånger. Gick därefter upp trött som ett as och duschade med hopp om att bli piggare. Dock fungerade inte en massa kallvatten i ansiktet (och resterande av kroppen för den delen, vilket var alldeles för tidigt för min del…) eller att gnugga sig i ögonen som om en orkan brutit sig lös, jag lovar att mitt gnuggeri (ordboksplus! …kanske ordbokspuss?) skulle kunna skapa orkaner. Hur som helst så fortsatte inte morgonen med något speciellt utan det blev frukost, packning, lite sång och sedan en liten promenad ner till tunnelbanan. Väl nere så var det seriöst så mycket folk så jag trodde att det fortfarande var natt, tjockt som gröt! Jag pressade in mig på ett lämpligt ställe och väntade sedan på att få stiga på. Även det tog sin tid… Jag hatar vintern…

Station efter station satt jag där och hoppades jag att det var rätt jag hade stigit på och var på väg mot Fridhemsplan där min audition skulle vara. Som tur var hade jag hamnat rätt, väl framme så låg Danscompagniet bara runt hörnet så jag gick dit och satte mig ned för att vänta. Snart var det dags för dans!

Här träffade jag en hop med trevligt folk som även de skulle göra audition, sju personer blev vi sammanlagt varav en tjej som kom lite senare och som bara skulle kompensera lite med sin sång. De sökte som sagt bara killar den här gången, men det var en tjej till med som hade åkt med sin pojkvän (riktigt duktig kille). Han sjöng även samma pop-låt som mig vilket kändes lite typiskt, men skönt att få lite press på sig och kunna använda sin lite tävlingsinriktade förmåga till sången. Klockan hade nu slagit halv tio och det var dags för information och sedan dans. Alla från Sunwing är verkligen hur trevliga som helst och det märks hur mycket de brinner för sitt jobb. Väldigt kul att se och skönt att känna av den avslappnade stämningen som uppstår när man stiger in i en sal tillsammans med dem.

Dansen bestod av lite lättare showsteg som vi skulle lära oss, helst utantill och sedan framföra två och två. Det gick helt okej för min del tycker jag, tappade dock bort mig någon gång men det gör ingenting eftersom det var så sjukt roligt. Mitt leende skulle kunna riva murar! Haha. Därefter så var det dags igen att sätta sig i väntan, den här gången för att få sjunga. Jag blev tilldelad plats nummer sex, av sju… Jobbigt! Ville ha det avklarat så fort som möjligt. Nu satt jag där och pratade med resterande av gänget och lyssnade lite emellanåt på den som var inne och sjöng eftersom det hördes ut rätt så väl. Nerverna började nu sparka igång rejält…

Sen var det äntligen min tur. Gick in självsäker och glad som aldrig förr, precis som jag alltid är. ;) Gav mina noter till pianisten och pratade lite med honom om att ta dem i originaltonart men gärna lite rakt på, vilket gick hur bra som helst. Därefter så var det nu dags för mig att ta ton, denna gång till ”Brenda Russel – Get Here”. Pianot drog igång och fyra förväntansfulla ögon från juryn log och kollade strikt på mig. Tror du jag började sjunga?! Neeej, som vanligt när det väl gäller så kan jag fan ingenting… Vet inte varför, har sjungit denna låt elvamiljoner trehundrasextioåttatusen gånger, men just precis nu skulle det gå åt skogen (tyckte jag). Men kom till slut in i låten men glömde lite partier här och var, vilket jag visade för dem och klagade… Det hatar jag mig själv för nu i efterhand, det ska man ju inte göra!? Man ska hitta på eget och inte låtsas om någonting! Så oproffsigt utav mig…



Därefter bad de mig köra min andra låt, pop-låten som ivrigt legat och vänt på sig på flygeln. Det var dags för lite ”Maroon 5 – This Love”.  Äntligen gick det bra, felfritt och exceptionellt fina toner om jag får säga det själv! Är så glad att jag valde denna låt (även om jag trodde det skulle gå värre på denna än på den förgående) och att den satt som en smäck. Var inte en enda ton som var ur pitch på hela låten, kändes som att jag kanske tog igen det som hände på ”Get Here” men vad som händer efter det går vi se… De sa att jag måste tro mer på mig själv och att jag har en jättefin röst, sjunger jättebra och har bra inlevelse. Sen pratade vi lite om mina tidigare auditions som jag gjort och varför jag var ett sådant nervvrak haha. Jag berättade och de verkade förstå mig. Skojade lite och gick sedan ut därifrån, nu var det dags att bli intervjuad.

Skriver inte så långt om intervjun, men tror att de fick de svar som de ville ha. Känns inte dåligt, men inte direkt superbra heller. Blir lätt lite blackout (låter mer allvarligt än vad det är) när nerverna börjar lugna sig och det kommer ett trettiotal oförberedda frågor bara sådär. Nu är det bara att vänta och se vad som händer, de sa att vissa kanske får svar inom ett dygn men förhoppningsvis alla innan jul. 

 

 

 

Hoppas hoppas...


Auditiondagen

Nu är det äntligen (eller är det verkligen "äntligen"...) dags för mig att åka ned till danscompagniet och göra allt jag kan för att gå vidare... Tror du jag är nervös? haha, har du sett det sista lövet darra på en gren i slutet av hösten/början på vintern och är nästan precis på gränsen till att falla av, där har du mig!

Har inte övat så mycket nu på morgonen men hoppas jag kan massera igång rösten innan det är dags för sången, kan inte väcka herrn som sover på våningen över eftersom han ska jobba senare idag. Fast egentligen kanske jag borde skita i det och sjunga som aldrig förr. ;) Jao jao, hoppas att tunnelbanan inte är försenad eller krånglar idag, skulle ta mig cirka tjugo minuter att komma ut hit igår men det tog kanske en och en halv timme! Superkul, först åkte jag från torsås till kalmar, kalmar till stockholm och stockholm till något ställe, något ställe till skärmanbrink och sedan därifrån till skarpnäck. En resa som tog ungefär 10 timmar. Var bilolyckor hit och dit, massa hala partier på vägarna och såklart fel på tunnelbanespåren... En bättre dag hoppas jag på idag!

Önska mig lycka till!

Destination Stockholm

Nu var det dags för ännu en tidig uppstigning och resa. Ställde min klocka på 06.30 för att komma upp i tid och hinna packa samt äta frukost i lugn och ro. Tror du jag snoozade? Haha självklart! Ställde först om den på 07.00, sedan snooze, snooze igen, ställa om klockan på 07.30, snooze, ställa om till 08.00 – låg och drog mig en stund och nu är jag uppe! (Klockan är 08.35). Då anser i alla fall jag att det är hög tid för speedpacking (nytt ord till orboken ;)), frukostspeeddejt med mig själv, göra en matlåda till resan och sedan kanske klä på sig lite om det ska vara himla nödvändigt… Ja vi får väl se! Vi hörs säkerligen om en liten stund när jag sitter på bussen.

 

(Kanske syns hur seriös jag är? ;))
Hej på dig så länge!


Destination Falkenberg

Efter en cirka fem timmars lång färd så var vi äntligen framme i efterlängtade Falkenberg. Här väntade hotellet så vänligt på att vi skulle komma och packa in våra saker och vad fick jag då skåda vid min husesyn?! Jo ett bubbelbadkar?! Vem tror ni kommer lägga sig där just precis nu och ligga där till och med frukost imorgon bitti? Jo, Joel heter han och med tanke på detta så lär han nog inte sitta länge till och fortsätta skriva på detta blogginlägg, så från mig dig till så hoppas jag du får/fick en riktigt trevlig kväll!
 



Ps. tyvärr finns det inget skum… så du får inte heller se några bilder på mig i bubblet (även om jag vet att du vill det)! Vill ju inte påverka dig och barnens framtid med en alltför grov nakenchock…

På Återseende!


Spöknatten

Resultatet utav kvällen med Märtha blev även en sprucken hals, och mardrömmar som aldrig förr… Tackar denna dam för det! Var tvungen att ringa henne på hemvägen för att se hur det gick i snöstormen (inte alls för att jag var lite rädd och kluven). Det gick såklart bra, men lite orolig blir man allt. (Det märks tydligt att det halt på vägarna när man ser en hockeyspelare som åkt vilse förbi bilen och ut i skogen) Så vi började prata om en tjejs blogg ”Miss Magic Girl” kallar hon sig, vilken är en underbart bra blogg för alla er som älskar spöken, demoner, konspirationer och så vidare. Jag och Märtha drunknar nästan i dessa smaskigheter! ;) Så det talade vi lite om, och så spann vi vidare och tänjde lite extra på historiers gränser…


Märtha (visdomsord) sa till exempel att spöken kommer så fort man säger ord som ”Spöke”, vem vet det kanske dem gör? Så det blev jag lite rädd för och tände lampan, kollade runtomkring i lägenheten och la mig sedan i sängen igen. Med täcket och kudden över huvudet såklart…

Därefter så kom vi fram till att de hade ännu lättare att uppenbara sig om man tänker ordet ”spöke” istället för att säga det… Skitkul! TACK! Så där låg jag och tänkte ”Jag får inte tänka ordet spöke, jag får inte tänka på spöken – skit jag tänkte…” (även om Märtha vanligtvis alltid har fel så har hon faktiskt rätt nu när hon säger att jag tänker för mycket, vilket verkligen visade sig igår…) Vi kom även fram till att spöken syns när man tvekar på om man vill se dem eller inte. Om du vill se dem så kanske du har turen, vill du inte se dem så gör du det inte – men tvekar du… ska du inte se dig omkring en mörk natt.

Kvällen fortsatte och avslutades med detta samtal och sedan mardrömmar hela natten lång. Men vad vore livet utan en och annan nervkittlande mardröm då och då? Ja du… inte så speciellt gastkramande kanske…




OBS!
Ses endast om du är ensam!
...om du är ensam...


Ron Pope - A Drop In The Ocean



Dagens Låt!



                


Auditionlåtar

Gårdagen bestod mestadels utav att jag låg i sängen eller soffan och jämrade mig över min onda hals… Drack säkerligen femtioelva koppar te, vilket hjälpte för stunden. Men på kvällen som kom den egentliga medicinen! Märtha kom och ville även hon dricka te, vi skulle bestämma låtar till måndagen då jag ska till Stockholm. Fick fram några bra kandidater till balladen som ska framföras, och här har du dem:

 

Marija Serifovic - Destiny (Molitva)
http://www.youtube.com/watch?v=4PjeC9cOWns

Mariah Carey - Hero
http://www.youtube.com/watch?v=0IA3ZvCkRkQ

Daniel Merrieather - Red
http://www.youtube.com/watch?v=o1NCmDYeymo

Brenda Russell - Get Here 
http://www.youtube.com/watch?v=hkrdXGLkQtg 




Vilken tycker du?
(På något lustigt vänster så gick det inte bädda in deras video,
så du får nöja dig med att klicka på var och en!
:))

Kom gärna med ett eget förslag om du har!?


Audition

Var ju även hemma igår som jag skrev tidigare idag, och då kom jag över en sida som en kompis tipsat mig om tidigare. Där de sökte showartister till 2011, och dum som jag var så hade jag inte sökt – men slängde ändå iväg en ansökan för att chansen kanske fortfarande fanns. Och det gjorde den! En halvtimme efter skickat mejl så fick jag svar, och nu ska jag till Stockholm på måndag för audition!  Hur kul är inte det, gissa hur glad, nervös, pirrig, stressad, skrikig som en liten femårig flicka jag blev?! ;) Nu är frågan bara vilka två låtar jag ska sjunga…

Det ska vara en ballad (Soul/Pop/Rock stuk) och en upptempo-låt. FÖRSLAG?! :)


Saffron buns

Nu ska Joel baka lussebullar och hosta på varenda en eftersom att han är sjuk! Det låter väl hur bra som helst? Slipper pensla dem sedan i alla fall… Eller kanske borde ha munskydd, smaken får ju inte sätta sig. Funderar på om jag ska äta upp gårdagens matlåda idag eftersom jag inte var i skolan då heller, men då måste jag göra ännu en tills imorgon… Hur länge håller sig lax? Eller en upptinad soppa?

Jaja, får smälla på ett par plattor och laga pannkakor till fruktsalladen jag gjorde nyss och planera om hela matlistan. Då blir det lax och broccolisoppa idag, pannkakor med frukttjocfläufräs (för fult för min ordbok så det skippar jag! ;)) imorgon och på fredag måste man ju lyxa till det med något extra smarrigt! Vad det blir, återstår att se. Hatar att vara hemma och dona när de andra är i full gång i skolan, känns som jag missar en massa. Precis när vi kommit igång och fått lite feeling i klassen. Jaja, det är väl inte annat än att ta sparken dit imorgon och ta igen all denna förlorade tid. Eller som den utomjordingen jag är så kanske det blir ett tefat…



Ska göra en låt som går såhär:

"Saffron bun
bun bun bun
dont touch my bun
my saffron bun

Saffron bun
Is really fun
Saff-ron ron bun
My sweet hun bun"

En riktigt katchig en!
;)


Jump Smokers - Faded



Dagens Låt!



                


Laserfame

Denna helg gick väldigt fort må jag säga, får kortfatta det hela och berätta ytterst liiite om var dag. I fredags så skulle jag få besök men det blev inställt, så fick sitta ensam hemma i ett hörn och se ut som katten i Shrek. Lördagen däremot blev lite mer hålligångig (Direkt till ordboken min) för då åkte jag och Carro in till Karlskrona för lite julklappshandel, vilket gick bra och nu är nästan allt färdigt! Mysigt med lite paket under min julgran… Som jag redan satt upp… haha

Där åt vi även ute och på kvällen så tjatade ju Märtha något så outhärdligt på mig att jag skulle spela lasergame med dem, så det blev jag så illa tvungen att göra! ;) Nej men det var roligt och jag ångrar det verkligen inte. Det enda tråkiga med det var väl dräkterna och banan som inte var densamma som i Kalmar, så jag rekommenderar er att åka till Kalmar för att spela lasergame istället för Karlskrona. Det är även dyrare här vilket också var ett minus!



(Nu hänger vi säkerligen på Hall of fame! ;))

Kvällen fortsatte med Buzz hemma hos Märthas storasyster Elin, hur trötta som helst satt vi där och spasmiserade (ordboksuppdatering!) kontrollerna vi höll i. Det kunde inte sluta annat än att Märtha skulle ta hem segern på Dinoquiz (eller vad det heter) eftersom hon är så grym med ryckningarna. :) Stannade här över natten och pratade en massa, delade åsikter och försökte hålla mig vaken i princip (även var det jag som tjatade om att vi skulle vara uppe hela tiden… haha), tog den sista koppen med te runt tre…



Söndagen däremot blev rätt lugn, hängde med Märtha och Elina in till Kalmar och kollade runt lite och åt sedan på Thai Silk. Det har nog aldrig smakat så illa med thaimat som då! Förstår inte vad det var för fel?! Jag tänker alltid att Thai Silk är nr 1 i Kalmar, men nu har jag definitivt ångrat mig. Så med rännsketan och ont i magen (satt nog en räka på tvären), tog  bussen hem runt fem och då blev det en lugn kväll!


Don Omar Ft. Lucenzo - Danza Kuduro



Dagens Låt!

                 


Barra en liten julegran

  1. Kavaj Filippa K
  2. Skor Vagabond
  3. Stickad tröja Style Engine
  4. Kavaj & Väst Isnom
  5. Necessär Tiger of Sweden
  6. Halsduk Hang Loose
  7. Laptop fodral Red Collar Project
  8. Kavaj Slowtown
  9. Halsband Achor

    Lite fina saker ifrån min önskelista med julklapps,
    kategori kläder! haha
    ;)

Peppar peppar ta i trä

Denna dåliga dag ska äntligen få sig ett bra avslut! Med råge på allt så fick jag en glasbit i foten precis innan jag skulle borsta tänderna… Så nu är det faktiskt dags att vända på detta dåliga till något bra – sängen nästa!

 

Imorgon blir det i alla fall trevligt med julklappsletning i Karlskrona, en god middag och förhoppningsvis lasergame! Så det ser jag fram emot istället för denna bedrövliga dag… Kan åtminstone tillägga något positivt vilket är att serviceundersökningen som jag och Emelie gjorde idag gick superbra, och jag är jättenöjd med resultatet.




 


Så vad hände egentligen?

Dag 3 + 4 drog iväg minst lika fort som de första två! Men idag är det fredag och hög tid för att unna sig själv något extra. För min del blev det sovmorgon till halv åtta! Inte fy skam med tanke på att jag är tvungen att gå upp halv fem annars! ;) Är inte mer än rätt än att jag berättar om dessa två blogglösa dagar, förstår att du saknat mig. Bjuder på denna!



Så vad hände egentligen?


I onsdags så var skoldagen precis som innan, riktigt rolig. Det märks verkligen att gemenskapen i klassen växer väldigt tydligt och att det inte är alltför oseriöst folk vi har att göra med. Skönt! Så det blev mestadels diskussioner (var uppdelade i grupper som vanligt, men fick blanda oss lite med ”de okända ;)) och lite problemlösning.

Det jag egentligen har att berätta om onsdagen är att jag och min kompis Carro skulle kolla om vi kunde hitta några passande julklappar på Media Markt… Vi tog bussen ut till Ikea och gick vidare till Media Markt, väl inne så står det en stor hylla i kartonnage med den nyutgivne ”Avatar”-boxen. Det stod klart och tydligt ”Avatar 6-disc Ext. Ed. 3 Dvd + 3 Blue-ray” 129 kr. Vad billigt (tänkte jag eftersom den brukar kosta runt 300 överallt annars), så jag tog mig en sådan och var jätteglad över detta fynd. Kikade även runt lite på resterande avdelningar men det fanns inte så mycket att gapa stort för så vi gick till kassan.

Väl framme så lade jag upp den på bandet och hon blippade den i kassan, ”299” sa hon… Så jag frågade om det verkligen stämmer eftersom det står 129 borta på hyllan. Då sa hon att någon måste ha ställt den fel… Tillsammans med 40 stycken andra frågade jag? Haha så hon ringde ”chefen” och frågade. Hon sa att den kostade 299 och lade även till att de är billigast i hela Sverige på att sälja boxen för det priset (vilket inte heller är sant). Så jag sa att hon kunde följa med bort till hyllan och se efter själv, plus att jag pekade på prislappen på fodralet där det tidigare priset var 279. Då svarade hon att hon var tvungen att sitta i kassan och kunde inte av någon som helst anledning lämna sin post… Okej tänkte jag och gick för att fråga någon annan, kartonnaget stod bara 2 meter ifrån henne, så jag kunde hämtat hela skiten eller vända på den! Men men, man ska inte vara uppkäftig! ;)

Stötte då på en liten tjej som jobbade där och frågade henne samma sak, hon följde med och sa att någon måste ställt den fel, då pekade jag på prislappen där det stod 129 (jag tänkte inte ge mig ;)). Så hon blev lika förvirrad som jag blev och sa att det var ett feltryck och att vi skulle prata med ”chefen”, igen… Till henne gick vi, där stod hon jättenervös, stressad och sur förmodligen över att det snart är jul och alla kartonger som är utspridda över affären och förvirrade kunder (troligen över felmarkeringar haha)… Däribland var ju jag! Så hon jag hade frågat pratade med chefen och frågade vad den kostade, då sa hon 299. Efter det frågade hon varför det stod 129 på papperet, då sa chefen att det är ”den gamla” Avatar, endast på Dvd. Så då blev jag rapp i käften och läste som det stod ”Avatar 6-disc Ext. Ed. 3 Dvd + 3 Blue-ray”? Och att det stod 279 på fodralet, utan att kolla där på så sa hon – ”men då kostar den väl 279 då” med en sur röst. Jag orkade inte stå där och dividera mer (kändes tillräckligt haha), plus att hon hade en annan kunde som hon gapade på. Följde då med den första jag hade frågat och ställde några små frågor, hon rabblade bara på om konsumentköplagen (vilken hon inte verkade ha så stor koll på…). Därefter lämnade jag äntligen butiken… Tur för dem! ;)



Det var min slutsats! ;)


Dag två

Dag två är nu avklarad, och jag måste faktiskt (helt ärligt) säga att det är superkul att gå i skolan igen! Det kunde ni inte tro att jag skulle säga?! Det är dock väldigt jobbiga dagar då jag måste ställa klockan på halv fem, senast fem eftersom att bussen går innan sex. Sen är det lite dötid i Kalmar också. Men då är det perfekt att göra färdigt uppgifter och fylla i en massa papper som vi fått så den tiden springer iväg rätt fort ändå. Hoppas bara jag inte somnar på bussen imorgon… Slutar gör vi klockan fyra varje dag! Även fredagar, så tyvärr inget undantag där… Men det kunde varit värre. Lite tråkigt att det är mörkt på morgonen när jag åker till skolan och mörkt när jag slutar. Sen är det inte så mycket fritid heller så därför inte mycket bloggande, det får du stå ut med! ;) Kommer hem runt sex-sju varje kväll och då blir det förbereda en matlåda till morgondagen (imorgon blir det pasta med pesto, ost, sambal oelek, sallad och julskinka! Scrumptiooous! :)) och sedan lite telefonsamtal eller liknande och sist men inte minst sängen. Ingen fritid inte! :(

Nu har jag äntligen slagit mig till ro i min soffa med datorn i högsta hugg och en kopp te tillsammans med en kvällsmacka. Slog på tv:n och det är halv åtta hos mig, trevligt värre! Dock otrevligt att dem är på Öland och kvällens värd precis köpte ett lamm ifrån Alvaret… Vilken bok förs mina tankar direkt över till?! Ja precis, Skumtimmen (Troligen den bästa bok jag läst än så länge – har du inte läst den så gör det! Jag har även de två uppföljarna att se fram emot)!

Ska nog stänga av datorn nu och försöka få lite lugn och ro innan jag ska sova. Ser verkligen fram emot alla dessa veckor av turism, handel och service! Klassen verkar också helt underbar även fast jag bara gått två dagar. Verkar hålla ett skönt lugn och vara seriösa vilket är skönt. Blir inte så högljutt emellanåt och hoppas det förblir så! Har så mycket fikapauser ändå så vi kan ju höja volymen då och prata en massa.


Ett Drömjobb

Första skoldagen avklarad, ska bli skönt att komma hem och bara ta det lugnt. Kanske förbereda en matlåda också, men med vad? Tacos? ;) haha, nej det blir nog en god kycklingsallad med avokado och basilika! Det blev i alla fall en heldag med information och att fylla i en massa papper. Ett möte om framtida praktikplats/jobb också vilket var väldigt trevligt, känner redan nu (visserligen har jag gjort det ett tag men nu känns det äntligen på god väg) hur gärna jag bara vill komma ut i arbetsvärlden. Mitt drömjobb känns inte alldeles för långt bort heller! ;)

Vill passa på att tacka Märtha för den trevliga filmkvällen igår, även om jag hade varit tillsammans med vartenda fula monster i filmen… Kollade nämligen på Pans Labyrinth (Åh, underbara film!) och alla vackra skapelser var tydligen mina ex. Ja du Märtha, jag ska injektera (visste att du skulle påpeka det ;)) dig med en spruta taco eller tvångsmata dig som hämnd. Det låter lite lagom tycker jag! Nu finns det nog ingenting annat att göra än att vänta på att bussen ska lägga till i Torsås hamn så vi får spatsera hem och laga i ordning någonting, sedan se halv åtta hos mig och ung och borstskämd (tydligen… haha). Snart dags för sängen med, klockan tickar igång 04.30 imorgon…




Första skoldagen imorgon!

Efter ännu en gourmémiddag bestående av tacos sitter jag här nu mätt och belåten. Min gäst Carro ska strax åka hem, Märtha är på ingång och Paul sitter i soffan och skriker, trevligt! :) Helgen har varit superbra och kommer senare dela med mig av lite bilder på roligheterna. Nu är huvudet väldigt trött och man känner sig skapligt seg efter gårdagen… Var uppe till kanske 04.00 på natten och hade ställt klockan på 08.00 för att kunna ta bussen hem, vilken vi höll på att missa haha. De har tydligen bytt plats på vart buss 500 ska avgå i Karlskrona, inte bra!

Men hem kom vi till slut, nu är frågan hur stackar Paul och Joel ska klara sig upp i tid till första skoldagen imorgon. Det är miljonfrågan... Som tur är så börjar vi klockan 08.00 imorgon så har sovmorgon och behöver gå upp vid 05.00, i vanliga fall kommer vi vara tvungna att ställa klockan på 04.00 – 04.30 vilket är lite surt. Såklart är jag väldigt pepp och förväntansfull inför morgondagen att se kursplanen, få höra informationen och såklart träffa den nya klassen! Superkul! Hoppas jag kommer känna igen en söt liten apa däribland också.

Nu så blir det filmmys och sedan bingen så man hör klockan imorgon bitti, kanske blir det snooze? Låter lagom tilltalande eller hur? Nej skolkning är så gårdagen! ;) Nu är det en ny tid så se upp för mig!



ÅH VA KUL DET SKA BLI! :D


Parteeey

Nu är det äntligen dags att ta bussen till Kna! En repris som länge varit efterlängtad, hoppas det blir lika kul som vanligt dock inte samma plats... Känns jobbigt att ta bussen till bergåsa, byta till gullaberg, gå upp på samma trappa, in genom samma port, åka upp på samma våning, ta trapporna ned en våning eftersom vi åkte en för långt! ;) Nu är det fest!



YAOW!
Have fun! ;)


Jay Sean & Nicki Minaj - 2012 (It Ain't the End)



Dagens Låt!

              


Fluffins

Äntligen hemkommen från denna heldag i Kalmar, senare än beräknat… Trodde att vi skulle vara hemma senast åtta, men den planen gick i lås och bom eftersom allting tycks ta mycket längre tid när det är Joel och Carro som intar staden. Handla julklappar, köpa vinterskor, ärenden på banken och hit och dit, äta mat på restaurang, prata en massa och peka och mycket annat! En fullspäckad dag verkligen. Blev det några julklappar? Nej inte direkt, men har lite mer koll på läget iallafall. Så vänta bara tills den dagen kommer då jag ska julklappsvarsla hela Kalmar! Jag kommer löpa amok! ;)

Men som grädden på moset så åkte vi ut till Hansa City och kollade in modehuset, Ikea och City Gross en snabbis för viktiga matinköp. Har märkt att jag mest kollar på saker istället för att köpa dem, men har nu äntligen bestämt mig för en snygg plånbok och iPhonehållare/fodral på Inside och ett par kängor från Vagabond. Lär inte leva loppan efter den dagen, eller loppan kanske är precis rätta ordet… haha… Pratade med dem inne på Scorett, men de kunde inte hjälpa till att beställa hem skorna i rätt storlek utan jag var tvungen att ringa själv och beställa hem dem, även betala frakt. Lite snålt tycker jag när alla andra affärer kan beställa hem titt som tätt. Jaja! Ska inte klaga mer på dem, men på att min lampa som jag köpte på Ikea lustigt nog var sprucken när jag kom hem. Jag som hade burit den så försiktigt i väskan och verkligen hanterat den med omsorg (Även dividerat fram och tillbaka i flera månader om jag skulle köpa den eller inte, men nu är jag en lampa rikare i vilket fall! En trasig lampa…) Måste ha varit ett måndagsexemplar med en luftbubbla eller liknande, eller så var det kylan som inte riktigt stod på min sida idag. Med tanke på att den var i en kartong och min väska praktiskt taget var tom förutom lite kläder (som är mjuka? Sist jag kollade i alla fall ;)).

Nu blir det en myskväll tillsammans med Carro som kompensation och humöråterställare! (läggs direkt till i ordlistan) Kanske en fika med hembakade daimmuffins och varm choklad eller te? Inte helt fel, det har redan börjat ge mig ett litet leende på läpparna så fort jag tänker på det. Så nu bär det av till tvättstugan, tv-soffan och drömmarnas värld! Hoppas du haft en minst lika händelserik dag som mig, och avslutar/at den på ett kul sätt!

God Afton! :)


Carolina A

Kommer ihåg att jag drömde inatt, om jag att skulle åka utomlands (äntligen) tillsammans med Carro eftersom vi pratat om det så länge. Först åkte vi flyt, och det var väldigt tomt och skönt men vädret utanför var inte så mysigt. Åska och regn gjorde till och med den modigaste man lite knäsvag! Sen helt plötsligt så befann vi oss i en buss... Som åkte genom det regniga Spanien, och vi funderade precis varför vi valde att åka hit? (Faktum är att vi inte har funderat på att åka dit alls - men det kanske är ett kall? ;)) Sekunden därpå så slirade bussen av vägen och dök ned i någon sorts vallgrav vid ett stort monument. Jag hoppade ut innan, men Carro följde med bussen... Då vaknade jag... Men du ska veta att om det hade varit på riktigt eller om drömmen hade fortsatt så hade jag dykit i och dragit upp hela bussen för din skull! :)

En annan dröm jag hade igår, eller i förgår kanske till och med var... En av de värsta drömmarna på länge, förutom den om Carro. Men jag har två fobier, kanyler och... Du kommer ihåg att jag skrev om en läckande konserv här i veckan? Ja den återkom i alla fall i min dröm och spökar hos mig. Men denna gång så öppnades den, eller snarare sprack i min hand och en massa maskar/larver föll ned på golvet och på mig. Nu lär jag nog aldrig kunna äta någonting igen…Jag drömde nog den värsta drömmen på länge inatt. Du kommer ihåg att jag skrev om en läckande konserv här i veckan? Ja den återkom i alla fall i min dröm och spökar hos mig. Men denna gång så öppnades den, eller snarare sprack i min hand och en massa maskar/larver föll ned på golvet och på mig. Nu lär jag nog aldrig kunna äta någonting igen…



Du är underbar!


Ju(v)liga Hasselnötssnö

Idag blev det tidig uppstigning som vanligt när herr Joel Sv försöker ställa om dygnet! Vilket han faktiskt verkat ha lyckats med riktigt bra. Numera går han uppe runt sex halv sju på morgonen! Skönt att hinna dra sig en stund och sedan laga frukost lagom till julkalendern denna vintertid. ;)

Ännu en gång så är det dags att dra sig in till storstaden för julklappsjakt och lite förnödenheter, kanske ett par nya vinterskor? Ja det får vi hoppas på. Förbereder mig lite smått med att mätta magen med en god fruktsallad, kopp te och en lussebulle så att man orkar ränna omkring en stund innan det blir middagsdags! :) I Kalmar sitter dock stackars Carro och väntar helt ensam och själv, men det ska nog ordna sig snart. Hon sa att hon skulle sluta 10.00, sen 12.00, sen 10.00, sen 12.00, sen 10.00... ja sen tappade både hon och jag kollen. ;)



Auf hejpådig!


God Kväll

Känner mig lite insnöad i lägenheten men kom till slut fram till att åka hem till Sara och se på film. Får nästan spränga upp dörren för att den ska öppna sig… Har ni aldrig suttit inuti en kylbox och kollat ut undrandes vad som hände – Då ska ni besöka Torsås! Denna underbara vinterstad…

Det blev en skräckfilmskväll tillsammans med Sara, hemma hos henne. Till det blev det såklart tacos för ovanlighetens skull och filmen Adrift! Läskig djuphavsterror och idiotifilm. :) Tiden flög iväg och vi hann tyvärr inte göra så mycket mer än det, sjunga lite och en kvälls kopp med te (sär stavning är kul ha ha). Myspys. Nu sitter jag här hemma och är dödstrött, redo för sängen och ska nog slänga mig där alldeles strax. Blir tidig uppstigning imorgon igen!



Hittade denna smaskiga bild på dig Sara, så den bjuder jag på. ;)
God nattens!


En smaskig hasselnöt som knäcker

Nu har avsnitt nr 2 blivit avnjutet på kanal 1. Varje morgon kl 07.15 är julkalendern och det hoppas jag verkligen inte att ni missar! Om så är fallet så går det en repris varje kväll runt sextiden. Precis som jag skrev igår så är den rätt så bra i år, den fortsatte att vara mysig och rolig till och från. Kommer ihåg en replik till exempel från sonen ”Hur ser en tjäder ut?” ”Den har fjädrar… och en näbb” säger pappan. Kanske bara är min dåliga humor. ;) Det var även kul när de kom in i hotellet och skulle inspektera det när dottern Isadora går förbi i en sekvens och *klick*, egobild! Haha


Allt handlar om julen!

Fick denna fantastiska och exceptionellt snygg julkalendern utav min bror!
En helt speciell och egen kalender har jag! Det ni ;)





Hemkommer från en kryssning var han och hade med sig en present, inte helt fel?
Slipper man sitta där med samma gamla kalender år ut och år in… Avis va? ;)



Så här var jag när lucka 1 skulle öppnas igår!

 


Hotell Gyllene Knorren

December är på rullning och julkalendern har sakta men säkert dragit igång! Hotell Gyllene Knorren blev satsningen i år, vad tycks om det/den?

Julkalendern handlar om familjen Rantanen, ett hotell, en gris och en jul! Kan inte säga att mina förväntningar var så stora till denna eftersom det nästan bara blir värre och värre för var år som går. Förstår inte hur massproducerat och dåligt det är? Så barnsligt och tråkigt?

Nu har jag äntligen sett första delen i alla fall, och kan faktiskt säga med gott samvete att jag längtar till nästa avsnitt. Dagens var mest introduktion på alla karaktärer och att de sa upp sig från sina jobb och köpte ett hotell. Pappan var dammsugarförsäljare, mamman jobbade på en finsk kryssning som alltiallo där hon fick stå på bildäck, som underhållning, arbeta i köket och på bingon. Hon fick göra allt! Citerar henne när jag skriver: ”det är inte alltid så roligt att få göra allting” – vilket är sant. Det var även roligt emellanåt och till synes trevliga karaktärer, synd att det bara är på typ 13 minuter ändå. ;) Men i år blir första året på länge som jag ska försöka se varje avsnitt om jag hinner med eller kommer ihåg det (Hoppas inte det skenar iväg eller blir för dåligt bara).




Tror att min dåliga inställning till julkalendern gjorde den bättre
än vad den egentligen är, men vi får se imorgon! ;)

Spännande!
 


Lilla Snigel



Hade det funnits tävlingar och mästerskap i julpyntning och pyssling så hade jag nog rott hem en skapligt bra plats tillsammans med alla medelålders kvinnor som gör om hela huset så det ser ut som en godisfabrik som sprängts! Inga fördomar här inte. 2008 hade jag nog vunnit, eller VI hade vunnit, Carro och Joel! (2008)


Ännu mer Julstjärt

Det blev en hel del ståhej igår, men mer ska det bli idag! Blev inga lussebullar utan det blir projekt nummer ett, efter det får vi se vad som händer och sker.


Men det är mycket som har förändrats hemma hos mig nu, möblering och julpyssel med råge ska jag tala om! Det som hände igår var i alla fall att jag gjorde några ljusdekorationer (däribland en adventsljusstake, bättre sent än aldrig!), fixade till julgranen och städade. Dessförinnan så har jag möblerat om hela lägenheten och nu ser den väldigt öppen och fin ut, fick mig även en mysig liten datorhörna (hörna och hörna, i mitten av vardagsrummet, men väldigt centrerat och myspys ändå!). Så här sitter jag nu och skriver detta blogginlägg. Tanken är också att datorn ska stanna på denna plats och inte flyttas runt en massa, även om det är en laptop… Haha, använder den inte så mycket och vill inte slita ut den i onödan. ;) stackaren…

Nej nu ska jag ta och öppna ett paket jag fick på posten igår! (Smart som skriver att jag fick ett paket men inte talar om vad som finns inuti ;)) Undrar vad det kan vara…

 


RSS 2.0