Blogg listad på Bloggtoppen.se

Melodifestivalen: Toppen & Botten

Min Topp 10: 

  1. Tyskland
  2. Azerbajdzan
  3. Israel
  4. Turkiet
  5. Armenien
  6. Frankrike
  7. Rumänien
  8. Cypern
  9. Georgien
  10. Norge (Danmark)

Märthas Topp 10: 

1 Tyskland

2 Azerbajdzjan

3 Armenien

4 Grekland

5 Turkiet

6 Israel

7 Cypern

8 Belgien (Rumänien)

9 Danmark

10 Norge

 

Mats Topp 10:

1. Tyskland
2. Spanien
3. Moldavien
4. Albanien
5. Grekland
6. Azerbajdzjan
7. Irland
8. Bosnien & Herzegovina
10. Norge

 

Min Botten 5:

 

Bosnien & Herzegovina

England

Ukraina

Ryssland

Spanien

(Visserligen så gillar jag inte vitryssland heller...)

Märthas Botten 5:


England
Ryssland
Bosnien & Herzegovina
Moldavien
Ukraina


Mats Botten 5:

 

Vitryssland

Israel

Norge

Cypern

Belgien

 


Better Together

Och från Upside Down till Better Together


Upside Down



Från bananpannkakor till upp och ned ;D

Bra!


Härliga Sommar!

Om man ger denna låt en chans!



Jag kan inte sluta lyssna på den!
Älskar den :D


Hmm...


Jag undrar jag om jag skulle...

 

Eller vad tycker ni?


Melodifestivalen 2010 – Deltävling 2

Litauen: Eastern European Funk – Bra LIVE! Lite som Fallout Boy i acapella version plus lite gitarrskvätt. Lite udda låt som förmodligen ingen gillar… (förutom de som röstade fram den då så att säga) en självklar hit för mig. Faller mig i smaken (så glad och härlig!), men kommer förmodligen tröttna på låten rätt snabbt. Men just nu håller den bra!

 

Armenien: Apricot Stone – Betyget måste höjas på grund utav denna 2-meters kvinnas charm och det gör henne till den som når längst i tävlingen! ;P Låten är bra och växer ju fler gånger man lyssnar på den, innehållsrik text – lite djupare och fin. Märks redan här att låtarna i denna deltävling har en högre standard. BRA!

 

Israel: Milim - Riktigt bra låt, tyvärr sänks poängen pga att den inte är på engelska, förstår inte ett ord. Visst är den fin och det är säkerligen en väldigt fin text. Hoppas de går vidare, men mer än så vet jag inte om det blir. Jag gillar den i alla fall.

 

Danmark: In A Moment Like This – Typisk låt för Melodifestivalen, helt okej sväng med typiskt kärlekstema, låter lite “Book of life” så det drar tyvärr ner poängen för den. Men tror att den går vidare i alla fall och blir rätt så omtyckt av en hel del.

 

Jag sitter och ryser, åh så bra/ Christine Meltzer

Ja det gör inte jag, men visst är det skönt när man tycker olika! /Edward af Sillén

 

Schweiz: Il pleut de l'or - Med morgonrock och sidenslöja rör sig Schweiz som ett drömscenario på scenen. Eller? Nej det här var inte så bra, låten var bättre nu än förra gången jag lyssnade – men han ser lite ut som en pedofil och låter dränkt på skivan?

Publiken tycker säkerligen om det, men för mig håller det inte.

 

Sverige: This Is My Life – Bra framträdande, bra gjort Anna! Tyvärr vet jag redan att den inte går vidare oturligt nog. Så tänker inte lägga någon djupgående kommentar på den. Men bra framträdande och sjunget!

 

Azerbajdzjan: Drip Drop – Snyggt gjort Safura! (inte så bra live) Lite falska toner, men att de hyrt in Anders Bagge sänker verkligen inte betyget på denna låt eller koreografen till Beyonce, som ändå sätter sig direkt på hjärnan och växer. Bra text, bra utförande. Om inte denna får en finalplats så… ja…

 

Ukraina: Sweet People – Brukar tycka om sådan här musik, låten var helt okej men tycker inte om den något speciellt. Låter nog bra på skivan, har inte lagt märke till denna låt tyvärr.

 

Nederländerna: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)Härlig låt, lite medryckig och barnslig. Inte direkt vad som faller mig i smaken just nu, men om ett par år kanske? Och sångerskan ser ut som 45, inte 17 som hon är... lite läskigt… Det förklarar kanske barnsligheten?

 

Rumänien: Playing With Fire – Snyggt piano! ;D Skön låt och bra live-artister, som vanligt så blir Rumänien en utav mina favoriter. Catchig och skönt pianokomp. Typisk poplåt, Denna hoppas jag på.

 

Slovenien: Narodnozabavni Rock Nehepp, det här var bara rörigt… Usch…

Jag citerar: ”Visst är det jobbigt när låtar känns som mer än 6 minuter långa” /Edward

Irland: It’s For You – Fin låt, men hittar inte kopplingen då det låter som en blandning av Titanic och ”You Raise Me Up”, om man inte räknar med panflöjten i bakgrunden? Vacker och gör sig säkerligen bra på skiva.

 

Bulgarien: Angel Si Ti (You Are An Angel) – Oj, ser ut som en MC-knutte med homosexuella fjärilar som dansare… Lätt att sjunga med i ”ooooh-andet” och den får säkert en finalplats. Själv kommer jag nog byta låt när introt spelas på min skiva… Ser ut som kokongen kommer spricka när som helst på sångaren…

 

Cypern: Life Looks Better In Spring – Detta är rätt så typsikt min musiksmak, men håller det i Melodifestivalen? Ja jag vill hoppas på det och tror att de går vidare. Han sjunger bra och låten är riktigt bra. Inte riktigt vad man förväntade sig från detta semesterparadis. Vill tro att den går vidare, men eftersom Anna inte gjorde det så kanske inte denna heller gör det? Men jag hoppas!

 

Kroatien: Lako Je Sve - Härlig låt, kommer nog växa mer ju mer man lyssnar på den. (Precis som många andra), men förhandstippandet säger att den kommer gå vidare, vilket jag också tror. Deras rörelser var nog inte det vackraste om man nu ska vara kritisk… ;P Lite Lady Marmelade känsla med hjärtat i slutet.

 

Georgien: Shine – Väldigt mycket ballader i år ja… Vilken står ut mest, vilken blir mest omtyckt? Ja… Denna var helt okej, lite tråkig dock. Synd att Céline Dion tackade nej bara, men hon gör det rätt bra ändå!

 

Turkiet: We Could Be The Same – Ja! En rocklåt I detta hav utav ballader. Jag brukar inte tycka om de rock-låtar som är med i Eurovision men denna var riktigt bra faktiskt! Inte en vinnarlåt, men går vidare gör den.


Torsdagens Finalister

De som gick vidare var:

Georgien
                              Ukraina
-----> Jävla skit?
Turkiet
Israel
Irland
Cypern
Azerbajdzjan
Rumänien
Armenien
Danmark


Topp 10 Eurovision!

Efterlängtade listan är nu här! Lite snabbt ihopslängd sådär på en höft så vi får väl se hur många rätt jag har ;)

De jag vill ska gå vidare:

 

Litauen

Armenien

Israel

Danmark

Azerbajdzjan

Rumänien

Cypern

Kroatien

Turkiet

&

Sverige (såklart, får låtsas att jag

inte vet att den inte går vidare…)

 

De jag tror går vidare:

 

Rumänien

Armenien

Israel

Danmark

Irland

Kroatien

Georgien

Turkiet

Litauen

Azerbajdzjan

(Låtarna är inte i någon speciell ordning om hur mycket  jag tycker om den första mer eller mindre, utan bara de jag tror kommer gå vidare)


Gissa Vad?!

Vad tror ni att jag sysslar med just nu?



Ledtråd: En dröm för mig, kanske för dig?

Och en tallrik gröt på det...


God Morgon

Blev som sagt inte så mycket sömn för mig inatt, tänkte nog istället... Både på gott och ont! Men men, idag är det dags att ta nya tag och varför inte börja dagen bra i magen? De sägs ju att man mår bäst om magen mår bäst. (Fast nu var det inte riktigt fysiska problem jag tänkte på? vi får väl se...)




God Morgon!

(Ja just ja, lovade Märtha en top 10 innan kvällen... Vilka som går vidare i Melodifestivalen alltså... får se när/om jag hinner med det!)

...

Kan inte sova :(

Årets Sommarplåga?

Kanske en egen liten hitlåt? ;D



Ni har väl inte glömt denna? Den kommer säkert dunkas sönder på discon i sommar ;D haha

Årets Sommarplåga?



Kanske lite fjortisdunk i stil med Far & Son?


Ja vem vet, årets sommarplåga kanske? Eller lite Dansmusik med Den Svenska Björnstammen?

Årets Sommarplåga?



Kanske denna härliga poplåt som man lätt kan mysa tillsammans med någon i det höga gräset ;P

Årets Sommarplåga?



Eller blir det den redan sönderdunkade Stereo Love?
Visserligen älskar jag låten, men den är lite överspelad nu och kom ut sent på klubbarna. Känns som remixerna bara blir fler och fler... håll er till en superhit så blir det säkert bra!

(Blä på Marika som inte gillade den när jag spelade den för henne!)

Årets Sommarplåga?



Kanske blir det denna lättdiggade låt från Rasmus Seebach?
 
Tycker det är lite synd att just denna låt vuxit fram nu på senaste tiden (uttjatad redan... - grannlandsfantast som man är! ;D) eftersom det finns så mycket bra musik ifrån danmark - Ta Hej Matematik eller Medina som exempel?

Men den är go och går att röra sig till!
 

Lite Eurovison kanske?

Sex And The City 2

Tjejernas tjejigaste kväll :)
Ska gå tillsammans med Marika (Vilket nog blir kul?)



Vilka ska gå?


Lena Meyer-Landrut



Redan 5 miljoner tittare på denna, och snart 10 miljoner på en annan (som inte gick att bädda in...) så
Go Tyskland Go!

Än så länge så är detta min favorit!

Makedonien 2011?

Märtha [http://Philipssons.blogg.se]:
Ett ord: MAKEDONIEN! :') (Nej, jag har inte gett mig än. Satt uppe till tre inatt och bloggade om den låten. Haha). Åh, I love it :) Fortfarande arg att den inte klarade kvalet. Morr

Svar:
Nu får du ett alldeles inlägg riktat till bara dig! Känn dig hedrad! ;P

Ja men du, ska vi inte ta och bänka oss framför er boxer och ha en egen liten melodifestival då? Vi kan rösta bara du och jag och man får lägga hur många röster man vill? (Låter det OK? Men alla måste vara skriftliga ;)) Sen kan vi lägga rösterna i en hatt och blanda och skriva på någon fin griffeltavla, ett streck per röst. Låter väl som en finemang idé? Eller så kan vi lägga i några länders namn och bara lotta. Lite myspys sådär, chips och dipp kanske? haha

Jaja, nog tjatat om de. Men jag tycker som jag tycker just nu, men kanske förändrar mina åsikter med tiden som sagt. Och någon lista som du vill ha på min topp 10 - (har inte lyssnar på alla bidrag så noga) får du nog vänta lite på! Tyvärr ;D Nu ska jag diska och sen gå tillbaka till skolan igen.




MEJL

Ni har väl inte glömt den nya kategorin i bloggen?
Som uppdateras ungefär varannan månad (om inte något speciellt dyker upp ;D)


Har du något spännande att berätta?
Eller kanske bara tycka till om en aktuell händelse?
Något intresse som är speciellt för dig eller som du vill berätta om?


[Om du är intresserad av att gästblogga, släng iväg ett mejl till följande adress]
 
[email protected]


Har fått in en hel del mejl, men mestadel...
Ja, hur ska man säga det med ett ord... Tråkiga?

Watch out, look out!


20 Maj - Årsredovisning

Har nu suttit med årsredovisningen till företaget i över 6 h... Sara åkte utomlands så jag fick klara detta själv. "Jag var beredd på att ta ett IG" var vad hon sa (i och för sig så var jag nog med nästan det, men vill ju gärna ha ett högre betyg om det går - vilket jag känner att vi borde kunna fixa). Men men, nu är den gjord och inlämnad. Fick tillbaka den häromdagen och ska finjustera lite saker. sen är det klappat och klart! Ska bli skönt att äntligen avveckla företaget tillsammans med kursen ;D Var inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. Dels det att den kostade pengar, och sen att upplägget utav lektioner inte var så bra? Ja ja, jag ska inte klaga. Men är det inte bra så är det inte bra!





Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1

Har nu kollat på de bidrag som var med ikväll, kan inte direkt säga att jag blev imponerad. Lite lustigt vilken skitmusik folk har mage att skicka in? Folk som sjunger så illa att till och med de falska tonerna är falska, dansare som borde skämmas, sångare som ser ut som att de ska dö och tekniker som osyncar ljudet med film? Duktigt jobbat precis som vanligt! Ja ja, ska inte klaga alltför mycket. Mitt i detta hav av dåliga låtar finns ett par som bubblar upp lite mer än andra, tänker lista dem här under och motivera och säga vad jag tycker om dem.

Albanien: Nuk Mundem Pa Ty - Bra sångerska, men tråkig upptempolåt som inte fastnar alls. Händer lite för lite och hennes outfit gör att hon ser ut som en gammal tant med korsett. Bottennapp

Beligen:
Me & My Guitar - Mysig låt, liten blandning utav John Mayer och Jason Mraz över denna låt. Låter bra och hoppas på en plats i finalen. Fin text och bra utförande. Hoppas på toppen! (Y)

Bosnien & Herzegovina: Thunder & Lightning - Poprock sisådär, tråkig låt. Inte alls min smak, men han var bland de få som kunde sjunga några toner rätt iallafall!

Estland: Siren - Tycker tvärtemot Tobias här som tyckte denna var dålig och han sjöng som en kratta. Visserligen inte den bästa sångrösten för kvällen, men helt klart top 5. Låten är bra och trallvänlig, fastnade lite direkt känner jag. Gillar när rösten "skär" sig sådär och låter lite som en hamster skriker ;D haha

Finland: Työlki Ellää - Finsk folkpop? Njaa inte så mycket att säga förutom att jag hade förväntat mig mer ifrån grannlandet. Dåligt dåligt...

Grekland: OPA - Härlig låt med mycket rytmiska popifluenser (om man kan säga så? haha), catchig melodi men hade nog gjort sig bättre på engelska.

Island: Je Ne Sai Quoi - Mäktig låt, med mäktig sångerska. Dock lite för orginell och tråkig, händer inte så mycket i denna heller - blir lite skrikigt känns det som... Duktigt att kunna sjunga på två språk dock, franska och engelska ;P

Lettland: What For? - Tyckte om låten lite halvt när jag kollat på "inför eurovision 2010" och kände att den kan nog bli lite bättre med ett bra scenframträdande och moves. Men detta var förfärligt! Hon kunde inte sjunga för fem öre och wailade som en strandad blåval? Hur kan de skicka en så tondöv människa in i en seriös tävling som detta... Märtha säger att det finns de som är värre - det tvekar jag på. Detta gjorde låten hemsk! NOLL poäng från Sverige!

Makedonien: Jas Ja Imam Silata - Vem hade skitit på din enchilada? sa du? nej men helt okej låt, Märtha-stuk rakt igenom (lite som The Saviour med Anders Ekborg kanske? haha). Lägger mig mittemellan på denna, varken bra eller dålig. Helt okej!

Malta: My Dream - Efter Chiaras två helt underbara ballader "What If We" och "Angel" så känns denna lite mesig. Men svag som jag är för Maltas bidrag så är detta en av de bättre, denna delfinalen iallafall. (Tycker de kunde låtit Chiara köra den, eller valt en annan låt! Så det blir nog inte mycket prat om Thea Garrett, tyvärr.)

Moldavien: Run Away - Svag som jag är för alla klubblåtar (vilket ni förmodligen vet redan) så tycker jag denna är riktigt bra! Inte live-versionen och hoppas inte den vinner Melodifestivalen (förvånande va? men den platsar inte där och segern hoppas gå till någon annan...), men den gör sig riktigt bra i studioversion och lär nog spelas en del på klubbar i sommar. Eller iallafall hemma hos mig!

Polen: Legenda - Var tvungen att gå in på youtube för att uppfriska minnet av denna låt. Var som jag trodde, tråkig låt och lite för... Polskt?

Portugal: Há Dias Assim - En riktig Disney-låt! Får en bild i huvudet om en svart Askungen och tycker faktiskt om hennes röst väldigt mycket. Tobias tyckte hon borde ta en halstablett eller liknande, men det är det jag gillar! Hennes heshet och wailningar seglar direkt hem hos mig och denna hoppas jag får en, tja... hög och hög placering. Topp 10 kanske?

Ryssland: Lost & Forgotten - Skulle detta var roligt? inte roligt hur han låtsas suga på engelska... Blä säger jag bara!

Serbien: Ovo Je Balkan - Tyckte inte om denna alls när jag hörde den, men den gjordes väldigt bra live ändå och den fastnar allt mer och mer. Ingen topplåt men lite catchig sådär, synd att den är på serbiska dock. Förstår ju inte ett ord av vad de sjunger... Kul att titta på med de spralliga dansarna och nästan kusliga leendet som de ger!

Slovakien: Horehronie - Påminner om en annan låt som jag såklart inte kommer på just nu... Fint med panflöjt och lite förtrollande stämning, men går tyvärr inte hela vägen hem till mig. Och scenkläderna ser lite läskiga ut? Vad är det, mossa?

Vitryssland: Butterflies - Njaa Märtha, detta är nog ingenting för min smak. Töntig titel och lite mysko text. Den får du lyssna på i din ensamhet!



Så det var mina omdömen för ikväll, kanske låter lite för kritisk på kvällskvisten men så är det! Mina åsikter kommer förmodligen ändras ju fler gånger jag får höra bidragen. Men vilken var bäst ikväll? Vad tycker du?

För min del står det mellan fyra styckern där det hänger på olika faktorer, gillade Portugal för rösten och Disneyfeelingen, Moldavien för trumpeten och dunket (behöver öva engelska!) och Grekland för låt och rytm! Hoppas man lär sig lite text så man kan sjunga med utan att nynna! Bäst var nog Belgien ;D 


Cold Creek Manor

Blev en annan film istället som heter ”Cold Creek Manor”, vilken är riktigt bra. Handlar om en familj som letar efter ett nytt stort fint hus efter att ha bott i storstaden hela sitt liv. Hittar sitt drömställe, just Cold Creek Manor och börjar flytta in sina saker tillsammans med de äldre som ingick. Då börjar det hända lite lustigheter, och hoten - hjälpen kommer, men kanske inte från rätt person…?



eller är det en person…?

 


19 Maj – Valentine 3D

Blev filmkväll idag med rätt så höga förväntningar kan jag saga! Köpte filmen ”Valentine 3D” i hopp om lite kalla kårar. Men den började dåligt, fortsatte väldigt rörig och blev bara sämre ju mer man tittade. Vad är det för fel på den? (glasögonen var också extremt jobbiga… bio säger jag bara!) Har gått och haft så höga förväntningar nu och så kommer det som en kniv i ryggen… eller en hacka kanske? Haha

 



Är nog tvungen att se den på bio för att uppleva den på rätt sätt, blir inte alls bra med glasögonen som följer med dvd:n... eller är man skelögd kanske? haha

 


18 Maj – Inköp

Blev som sagt en hel del fina inköp i Kristianstad. Köpte schampoo från Lanza, balsam därtill, en film och fin choklad från en chokladaffär (mums säger jag bara! den var homemade haha och riktigt, riktigt god). Påminnde rom den jag brukade köpa på JamJam inne på Baronen i Kalmar (som tyvärr lagt ner :() med nougat etc. Och lite annat smått och gott.


18 Maj - Polisrekrytering

Åh, jag känner mig inte alltför nöjd med mig själv efter idag. Ätit lite för mycket onyttigheter... Först en banan (Visserligen inte så onyttigt, men inte den nyttigaste frukten heller... och småätande är ju inte bra ;D) en French hotdog (nog den vidrigaste jag smakat?) och nu juice, godis och Brago. Lite för mycket av det goda i små nätta omgångar - men påfyllning måste man ha!

Var med Mats när han skulle göra fysiska testerna på polisrekryteringen. Vilket gick riktigt bra, (utifrån mina egenskaper och det jag såg – men tror jag bedömde honom fair & square haha) var även riktigt roligt att kolla på. Vi åkte till Kristianstad så att vi var där redan klockan 8.00 på morgonen och det slutade vid tolvtiden ungefär. Gick mest omkring och var nervös (kunde tänka mig hur nervös han var, när till och med jag blev det), kände även lite sug efter att själv hoppa in och pröva de övningar som alla kandidater fick köra. Hade med mig datorn också, ifall det skulle bli långtråkigt och jag ville blogga – men det blev ingenting med det!

 

De olika testerna var*

 

* Coopers test:
Löpning 2 000 meter. Maxtid 9.30.Löpning (2 km på utsatt tid)

 

* Koordinationstest (Harres test):
Testet innehåller acceleration, kullerbytta, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Hinderbana med 3 stycken hinder (se bild), vilket han skulle genomföra under 15 sekunder.

 

* Styrketest:
Dra och flytta dockan på 77 Kg 15 m.

 

Efter testerna så blev det stan en sväng och även lite inköp. Vilket jag kommer lägga upp senare (borde ta tag i det där…) Ska i alla fall bli skönt att få komma hem efter denna dag i Kristianstad och breda ut sig i soffan till en bra film, eller bara lägga sig i sängen!


Mumiemaraton!

Ett precis avslutat Mumienmaraton som blev mycket bättre än väntat. Var ett tag sedan man såg filmerna och fick äntligen återuppleva dem igen. Vet inte hur många gånger jag har sett dem, men tröttnar aldrig! Kommer ihåg när jag var liten och blev skiträdd för skalbaggarna i den första filmen, och hur det kröp i hela kroppen när man fick se dem. Nu så är det mest lite sämre effekter men fortfarande lite obehagligt. Själva tanken är ju inte så trevlig. Usch ja! Så en liten nostalgitripp fick det bli, med mumien 1-3 och en massa onyttigheter.

Det är verkligen som man säger, att första filmen är allra bäst, tvåan lite sämre (men den håller ändå väldigt hög standard tycker jag allt med tanke på hur svårt det är att göra en bra uppföljare - synd att det är så många liknelser med den första. Kanske är bra? kanske är dåligt? Jag lägger mig nog lite neutralt där. Men ettan var nyskapande, häftig och äventyrlig! En film som föll mig direkt i smaken som 10-åring) och trean näst intill värdelös. Bra att det fått med en del samma skådespelare (Brendan Fraser och John Hannah som exempel), betyget sjunker därför på grund utav att de tog Maria Bello istället för "mumiemamman" Rachel Weisc till rollen som Evelyn O'connell.



Så ja, till alla er där ute -
om ni inte sett Mumien, eller om det var ett tag sedan ni gjorde det. Kanske lite för länge sedan? Eller om ni bara sett en del scener ur den? Se den! Hyr den? Köp den?


Vilket klipp!

Blev ingen klipptid för mig, så beställde en.

Klockan 14.30 på onsdag - nu gäller det! ;D


Klippdags

Studiesag idag så då blir det Karlskrona tillsammans med Mats, kanske sätta lite sprätt på födelsedagspengarna? ;D ja vi får väl se. Ska iallafall försöka klippa mig om det hinns med eller finns någon tid till det hos frisören. Ses sen!

3 Just nu!


Så Pass Nöjd

Joel blev väldigt nöjd med sitt passfoto och är väldigt mycket redo för Prag! ;D




Gratulationer i meloner!

Dags att slänga ut en bild på alla finfina presenter jag fick när vi hade barnkalas.
Är som sagt riktigt nöjd över allting och fick förvånatsvärt mycket saker som jag verkligen önskade mig, ingenting som liksom blev det där som man inte ville ha eller uppskattade mindre eller som inte fanns med på "önskelistan" haha. Tusen tack ännu en gång!





Fick Johan Theorins nya bok Blodläge (äntligen lite spännande sommarläsning! - Kommer sitta med den tills ögonen skrynklar ihop och jag somnar... lär nog inte kunna lägga undan mig den alls!)
Powder up texturizer (Från Lanzá, alltid välkommet med deras produkter - använder nästan inga andra och de fungerar ju också!)
Presentkort på Zara (De har mycket snygga grejer så lär nog bli en tripp dit)
D&G Halsband (Tappade bort mitt från Pilgrim, vilket är återfunnet men lär nog använda det här mer eftersom det är både snyggare och längre - Lägger ut bild senare)
Filippa K Muggar (Har 6 stycken nu, 3 olika modeller - riktigt snygga och bekväma)
Blommor (Gjorde köksbordet trevligare! - Så länge jag håller dem levande så att säga...)
Pengar (Alltid välbehövligt... kom som en överraskning hur mycket man får som nyfylld 20-åring dock ;D)



Lär bli en del restaurangbesök framöver med har jag blivit lovad i vissa av gratulationskorten. Det ser jag fram emot med öppen mage ;P Och ett lyxigt besök på Öland, med relax. Men mer om det framöver!


Blond tjej tabbar sig



Marika såklart, springer in i kameran när vi filmar henne
 haha!

Okej, lite creepy...

Joel nu får du fan ta och sluta drömma!

Alltså det är lustigt hur mycket jag har börjat drömma om nätterna, kommer ihåg fler och fler drömmar hela tiden. Inatt kommer jag till exempel ihåg tre drömmar (en försvann typiskt nog direkt när jag vaknade, så kan bara återberätta 2... om jag vill ;P) som var helt onödiga!

En utav dem var att jag pratade med Mats i telefon och han jobbade i någon fabrik (lät som det iallafall) och så började han skrika på mig helt plötsligt, jätte onödigt och nästan lite kränkande. - Tur att det var en dröm iallafall.



Den andra drömmen jag kommer ihåg (dröm nummer 3) handlade om att Marika och jag äntligen skulle ta vårat pick och pack till Stockholm och hälsa på hennes moster (Samt shoppa och träffa vänner såklart). Började bra med bussresa (tycker buss är mysigt) och vi kom fram i lagom tid för installation i storstan haha. Därefter så drömde jag inte något som fyllde ut själva tiden där, förutom att vi var hemma hos Mariana (hon var korean, eller liknande btw - eller vart japaner kommer ifrån ;D) och där blev jag helt plötsligt yr och hes. Så Mariana gjorde någon superkur till mig i en liten läskliknande miniburk som jag fick dricka upp. När jag druckit upp själva innehållet så låg det ett svart piller längst ned som jag tyckte verkade väldigt mysko, så jag skakade på burken lite för att kolla mer nogrannt men då försvann det och blev ånga!? Och efter det så märkte jag att lägenheten var full utav folk med... (jaja, det funkade iallafall - jag är vaken nu och varken svimfärdig eller ont i halsen ;D)

Efter detta så fortsatte drömmen ungefär när vi skulle packa och åka hem igen (var förmodligen för att vi hade så j*vla kul resten av tiden ;P). Då hade vi glidit ifrån varandra och vi var inte ens i närheten av statonen. Såg ut som en blandning av galleria/brottsplats/skolområde...? lite lustigt... Så jag ringde desperat och försökte få tag på Marika, klättrade över staket och sprang genom en flod och in genom hela galleriaområdet (jag hamnade även inuti en polisbil som var låst från utsidan… Klaustrofobi hej?). Men hon syntes inte. Har för mig att vi sa att vi skulle mötas vid stationen, men jag hade glömt min väska så var tvungen att få tag på henne. Efter att ha jagat och sprungit och hållit på riktigt länge så blev jag väckt av att det knackade på dörren...



Pappa skulle bara lämna lite kläder och min plånbok :) (Den är ny, lite retro- och jag älskar den!)
Blev ingen skönhetssömn här inte ;)


Dukat till långbord!

Nu var det roliga överstökat, vi var ungerfär 15 personer som åt och hade det riktigt trevligt ute i "stugan vid vattnet".

Folket började komma runt tre -halv fyratiden och då umgicks vi mest och minglade lite. Alla kom som en våg så det kändes lite dumt när alla skulle stå och trycka emot väggen på altanen, men det gick. Sam och Jenny kom först såklart, och utav dem fick jag äntligen min efterlängtade bok! (Kan ni gissa vilken?!) Så nu lär det bli en hel del sena kvällar för min del, om det inte blir så att jag sparar den till en spännande sommar? Ja vi får se. Efter de så kom resterande gäster, farmor, farfar, Lotta, Kjell, Johanna, Malin, Mats, Isak, Ia, Lasse och lille Sid var ju också med. Mamma, jag, Paul och Marika fick tacka och ta emot dem as they staplade in ;D




Strax därefter, runt femtiden ungefär så var det dags (ja då var det dags) för smörgåstårta. Mammas hemgjorda smörgåstårta (det är inte mycket som slår den kan jag tala om) och sedan fika. Blev en speciell tårta (som jag inte kommer ihåg vad den heter...) hörde jag någon säga under kvällen haha... Med en blandning av maräng/sockerkaka och sedan bär med grädde emellan. Smakade inte fel iallafall, och den hamnade helt rätt i kistan!

Runt sjutiden så började folkmassan förtvina lite, några av gästerna skulle åka hem och resten av oss fick roa oss på egen hand. Och det gick väldigt bra det med, mätta och belåtna som vi var. Nu sitter jag hemma med datorn i högsta hugg för ett nytt blogginlägg, och det håller det på att bli också. Rätt mycket att säga och sammanfatta kort, men det går väldigt bra det med. Nu väntar disken på mig och en hel drös av presenter och paketer (som ska packas upp och läggas in, och flyttar runt och hållas på med)! Hinner nog plocka och städa lite i lägenheten med, kanske renbädda...

Är iallafall supernöjd med allt jag fick och kommer lägga ut biler och så på bloggen framöver.




SÅ TACK ALLA SOM GJORDE MIN DAG!
OCH FÖR ALLA FINA PRESENTER
OCH PAKETER
OCH KOMMENTARER
OCH HÄLSNINGAR
OCH ÖNSKINGAR
OCH...
OCH...
OCH...

TACK :)


The Imaginarium of Doctor Parnassus



The Imaginarium of Doctor Parnassus
- En efterlängtad film från min sida, älskar sånna här sjuka/lustiga filmer med fantasi i överflöd, mörk fantasi. Tycket dock denna filmen inte var så himla bra som mina förväntningar hade hoppats på, kanske hade satt ribban för högt? Lite konstig inledning och grumlig i berättandet - tog ett tag innan själva handlingen kom igång. Men ja, en sevärd film klart - men förmodligen inte mer än en gång.

Det nalkas toppendag!

Sitter nu hemma hos mina föräldrar och känner på mig att detta kommer bli en superbra dag! De fyllde ju år igår och jag och min bror fyllde i förra veckan, så det våras för lite kalas (efterlängtade tårta, vart är du?! ;D). Efter en lyckad kväll igår så tror jag knappast att det blir sämre. Kom hit runt femtiden och gjorde oss hemmastadda (Marika och jag - http://Marikoo.blogg.se), efter det så var det middagsdags. Åt grillspett som mor min hade stått och lagat, Mums!

Därefter gick vi ut en runda, jag vet inte hur långt men kanske 4 km? 5? Det spelar ingen roll, men roligt var det. Pratade en massa och hade riktigt kul under tiden så det var.. kul?! ;P När vi kom hem så plankade vi oss framför min dator och såg på film. En lyckad dag, med en lyckad kväll! Det enda som inte var så lyckat var väl natten, inte så mycket sömn för min del (fick nämligen ligga på en madrass på golvet... hm...) och att min telefon la av helt plötsligt efter halv elvahugget? Vad är det för fel på iPhone ibland?! Försökte få igång den flera gånger men det funkade inte, men i morse så gick det äntligen och smsen föll in som duggregn över sahara. Typ 3 droppar alltså...


Gratulationer


Grattis till mamma och pappa som fyller år idag,
Älskar er <3


Du bästa vän

Nu har jag köpt en present till Marika min, och har lagt den i en mysig liten box. Hon är riktigt nyfiken kan jag tala om och jag väntar med att ge henne den ännu mer bara därför (tycker det är så roligt med överraskningar!) ;P



Kan ni gissa vad som gömmer sig i denna guldbeklädda skattkista? ;D

Myspys

Sitter och fryser i soffan, samtidigt som jag tänker tillbaka på en massa roliga tider… Tycker det är lustigt hur allt roligt bara svischat förbi så snabbt och nästan obemärkt, men består som ett avtryck inom mig och går att uppleva i ensamheten nu. Är lite sugen på att se på film med filt och något varmt att dricka. Ja så får det nog bli!


 
Öland tillsammans med Marika (Sommaren -09')
-
Haha denna bjuder jag på ;D


Marika ska ha förfest ikväll, så jag får se om jag går bort och säger hej en snabbis och hälsar på alla kändisar som ska komma! (blir nog en och en annan kram – kanske slipper frysa?) Var tydligen invigningen på Vallen i Kalmar ikväll så hon och några av hennes kompisar ska dra dit (tjatar jättemycket på mig också, men tror nog inte jag är så haj på det faktiskt!) Haha, hon försöker till och med bjuda med mig. Ja vad gör man inte för kompisen? Tydligen gör jag ingenting just nu... men om hon tjatar lite till så kanske jag kan skaka lite rumpa på förfesten, Men inte mer! ;D

 

Hade för övrigt en trevlig kväll igår tillsammans med Marika, med tacos (tacos hela veckan! Yahoo! eller ja… lördag, söndag, tisdag i alla fall), skräckfilm och en liten runda i Torsås City.

 

Nu kokar säkert tevattnet över…

vill jag verkligen ha te, eller ska jag ta en kopp choklad?

Jaja, både filten och filmen kallar!


Telephone - Lady Gaga Ft. Beyonce



Tycker båda är riktigt bra faktiskt ;)

Blondie



Blond igen :)


Marabou Polka

Prövade den nya Marabou-chokladen idag med Polkagris i. Det var väl ingen direkt större smakupplevelse (ingen folkdans i munnen inte!) med tanke på att den smakade ungefär som Mariannes chokladkakor eller eftersom Marabou redan har en chokladkaka med mint i. Visst den smakade gott, och polkabitarna var goda - men håller mig nog hellre till de gamla hederliga chokladen.



Annars kan man ju alltid blanda vanliga polkagrisar med marabou mjölkchoklad?! vilken idé!


Upphittat!

Någon som tappade detta öronhänge lördagen den 8 Maj?! (3:ornas Melodifestival)



Hittade en mobil nyligen också... och två fyrklöver...
ska jag köpa en lott kanske? :P

3 Just nu!


The Gossip - Love Long Distance
Keri Hilson - I Like
Katherine Jenkins - Bring Me To Life

Motion

Älskar verkligen att komma hem efter ett träningspass. Kanske inte det hårdaste idag direkt, men att känna adrenalinet i kroppen och hur utmattad man blir efter att ha sprungit 4 km (behöver komma igång, så startade försiktigt ;P) är verkligen superskönt! Ska bli härligt att belöna sig själv med grillning, sallad, klyftpotatis och kanske efterrätt? Ja, det får vi se!









Känns så bra att det kanske är dags
att börja träna lite mer regelbundet?

Snigel





Text: When Love Is Taking Control

When Love Is Taking Control

Text & Musik: Joel Svensson

 

 

When Love,

Is taking control of your life

And cuts your soul like a knife

Its Love

 

 

When Love,

Is taking control of your life

And cuts your soul like a knife

Making you torn up Inside

 

Love

It’s Love

Love

Taking to much of your life

 

[Mellanspel]

 

When Love,

Is taking to much of your life

Taking your breath with the lies

Faking the beauty Inside (Yeah)

 

When Love,

Is taking control of your life

And cuts your soul like a knife

Making you torn up inside

 

Love [x4]

 

When Love,

Is taking control of your life

And cuts your soul like a knife

Making you torn up inside

 

[Mellanspel]

 

Love, is taking control of your life

And cuts your soul like a knife

Makes you depressed all the time

When love is taking control of your life


Joel Svensson - When Love Is Taking Control


Vinnaren blev...

Efter en riktigt hård och stressig dag igår, med mycket nervöst folk och en jobbig överexhalterad Joel Svensson så är det extra skönt att sitta hemma i soffan och se på film. Håller på att se på "Creature", en tre timmar lång "haj"-film (Lite mysrysare tycker jag allt!).



Vinnare utav gårdagens melodifestival blev Anja (bra låt), och det gratulerar vi henne stort för! Så ett stort grattis till henne! (Kommer lägga ut bilder och förhoppningsvis videos framöver, så håll utkik ;D)




Pepp som fan!

Sitter spänd i stylingssalen och väntar på min tur att få inta scenen, nr 7 är vi
- så snart gäller det!



Så här ser vi ut!
(+3)


When Love Is Taking Control

Nu är det äntligen dags! 
Tidigt uppstigen och sitter nu i skolan helt slut efter allt repande (mycket återstår) och väntar på att bli sminkad. Alexandra är strax färdig och det ser rätt lovande ut kan jag tala om! Kom på att vi inte har repat på scenen någon gång alls förut.. och det känns inte lika bra, eftersom det inte finns så mycket plats och vi är sex personer som ska skutta omkring och hoppa. Men det blir säkerligen bra det med. 
Känner att hungern börjar bli större nu med, hoppas vi hinner springa iväg och äta lite snabbt. Kanske hem en sväng och äta en sallad eller något. vi får se! mm, sallad.. 

Äntligen hemma

Efter en heldag i Kalmar sitter jag nu i soffan och kollar på nyheterna, helt utmattad och mätt. Har gått på stan tillsammans med Mats och kollat in en hel del olika butiker och ätit en supergod Kinabuffé (även lämnat in CV - vilket känns lovande ;D). Fått garderoben uppgraderad med två tröjor och kylskåpet fyllt med mat. (bilder kommer senare, ska nämligen använda en utav dem imorgon så vill helst inte visa innan melodifestivalen är avklarad - på maten alltså ;P) Nu blir myskväll med film, godis och kanske popcorn (får se om vi orkar poppa, annars kanske vi ringer grannen).


Lämnade som sagt in min CV's. Vill helst jobba på MQ så lämnade såklart in där (även några andra), men är inte så sugen på det längre, tror jag. Hade hängt undan en tröja så skulle egentligen bara in och hämta den, men kollade runt lite tillsammans med Mats (skulle hitta ett par snygga chinos till honom, men det gjorde vi tyvärr inte). Vidrigt mätt och med en irriterande sångröst i öronen (Mats sjöng med i en hemsk låt... lät redan dåligt innan han öppnade klykan så kan ju tänka dig själv hur det lät så fort han öppnade upp sitt musikaliska sinne) mötte vi "Honom". Historiens sämsta försäljare.

Han jobbar på MQ (verkade vara ett nytillskott) och försöker med nöd och näppe hjälpa kunden lite för mycket. Han öser praktiskt taget kläder över en och matar på med ointressanta meningar om hur mycket de sålt utav ett visst plagg, kom fram till oss med en hel hög utav nya kläder som vi inte alls hade något intresse för och la fram en massa dräpliga kommentarer om allt så att man nästan drunknade utav försäljande och klädeshögar (ville bara gå därifrån). Så det tog faktiskt ett tag att smälta... Har fortfarande lite svårt att förstå hur en människa kan agera så gentemot en kund. Skulle han själv vilja bemöten på det sättet? Köp detta?! Prova detta?! Visst är denna snygg?! Vilken storlek har du?! Denna va?! Funkade de inte, ska du prova dessa?! Eller den här kanske?!


Ja okej, jag kanske ska köpa detta?!


Vinnaren är...

Simple Fact Ft. Jenny & Josef!

Far

Då håller vi tummarna för Therese och hoppas att hon tar hem detta!

Melodifestival

Är nu hemma på en snabb vändning efter skolan och ska äta innan det är dags att dra dit igen. Det är nämligen dags för tvåorna på skolan att ha sin Melodifestival och det ser jag väldigt mycket fram emot! Känns skönt att enbart bara hört en utav låtarna som är med (blir mer spännande så) - Har hört Saras, vilken är jättebra (Victim for hire). Så det ser jag fram emot!


Däremot hände en sak idag som jag inte hade sett fram emot, men som jag visste skulle hända... Hatar nämligen plasten på min iPhone för tillfället. Den ska ju inte lossna om man bara lägger ner mobilen i fickan! Men tydligen fick den för sig att idag var det dags och då fastnade en hel hög med damm på baksidan så den ser bara begagnad och smutsig ut. Dags att ta bort den kanske? vågar jag det...

Ja, lets give it a try!

 

 

 


20 år senare...

Vill passa på att tacka alla som gratulerade mig igår! Såväl kändisar som helt okända ;P haha



Och vykort fick man också! Tack!
(Ska försöka svara så fort jag får tid)


Ne-Yo

En utav mina absoluta favoritartister är Ne-Yo, så tänkte därför uppdatera bloggen med några sköna låtar som jag spelar om och om igen! (Vilket du säkerligen kommer göra också, någon fastnar säkert ;D)



"Ska bara lyssna igenom Ne-Yo's låtar några gånger till. ;P"

Heroes
Never Knew I Needed (Från Prinsessan & Grodan - Blev versionen med Cassandra Steen, båda är riktigt bra [Kolla även hennes låt "Stadt" som är riktigt, riktigt grym!])
Rock With You

Andra bra låtar med Ne-Yo just nu:
Drinks Up
Opportunity
Take It To The Floor


Melodifestivalen: Ett steg närmre

Efter över fyra timmars repande så är man rätt så slut... Både fysiskt och psykiskt! En hel del invändningar, diskussioner och förändringar men nu är vi på rätt väg och vi är nästan helt färdiga med dansen till Melodifestivalen! Känns riktigt bra och det enda som fattas nu är slutstegen (lugnt med alla eller ensamt? hmm, vi får se!) och att allt sitter riktigt j*vla tight! Känns som att jag är påväg att avslöja lite för mycket nu, men det kliar så pass i fingrarna och bubblar i hela kroppen så fort jag tänker på det! ;D Men allt har sin tur!



Tänkte nu fortsätta dagen med en grekisk sallad, kanske ut och gå en sväng och sedan se på en film i lugn och ro. Blir nog en hel del telefon innan läggdags också tror jag allt! Kanske ta mig i kragen och svara på alla sms och grattis-inlägg...

 

 

 


Beundrarbrev

Hade egentligen tänkt skriva ett inlägg om min påbörjade åldersnojja nu när jag inte är tonåring längre.. men det får vänta till ett senare tillfälle!

Fyller som sagt 20 bast idag (finns inte så många fördelar med de som de flesta runt omkring en tror, förutom systemet?) och har fått jääääätteeeeemååååångaaa gratulationer redan, både på telefon, sms och facebook. Tack allesammans för de fina hälsningarna och lyckoönskningar! Tänkte ta tillfället i akt och lägga ut en vädligt fin hälsning jag fick på mejl. Tyck vad som helst, tro vad du vill - var öppensinnad! haha denna hälsningen är inte att leka med!


"så mycket trots och skönhet ditt ansikte rymmer
och aldrig något moln på himlen ditt vackra jag nu skymmer
du står likt en fura i skogens bryn och lyser
runt dig står tusen killar och tjejer och förläget myser
"


Ja, vad tycks? lite skrämmande kanske...?
uppdiktat och fint...?
Tycker det är lite läskigt jag.

Nu ska jag fortsätta denna "nyttiga" födelsedagen med gröt med frukt, te och ägg :) sedan blir det dans, städning och besök från brodern min! (Grattis till honom, eftersom vi är tvillingar så fyller vi år relativt samtidigt haha - kan du gissa när?)


Skål!


Grattis till mig


Önskelista

När jag fyller år önskar jag mig tre saker... Lite orimligt kanske, men känner att jag redan har det mesta. Det enda som fattas är följande!


Hoppas någon finner sig så pass givmild att jag kan få min önskan uppfylld ;P
(tror att något av förgående önskningar kan ha en tendens att gå inte gå i kras, bara inte imorgon ;D)


Slutkörd/överkörd

Tidigare idag så var jag i stan och inhandlade lite förnödenheter till både mig själv och lägenheten. Skulle passera en gata i Karlskrona och blev nästan överkörd. Har nog aldrig blivit så rädd i hela mitt liv, (nästan, det finns andra saker som jag kanske kommer ta upp här senare om ni lovar att inte använda dem emot mit... ;D) blir lite skakis bara jag tänker på det. Gatulysena var tydligen avstängda, men det syntes inte på grund utav att solen låg på och speglades på lampan (så det såg ut som att det var grönt)... Såg ingen varning heller... idioti!

Och nu är det äntligen dags för oss på skolan att ha våran egen Melodifestival! Alla klasser (1-3) har varsin Melodifestival där en vinnare koras i varje. Vinnaren får äran och även spela in sin låt.

Är riktigt nöjd med dagens insatser (även mitt bidrag - kör mitt eget race om man säger så!), men tänker dock inte avslöja någonting (som vanligt ;P). Men kan ni gissa genrén? Slänger ut en bild från dagens träning så får ni klura lite över vad detta kan vara för något. Var lite jobbigt i början när vi skulle komma igång.. Satt efter ca 40 minuter med endast ett par steg till låten, men nu så är allt nästan klart. Känns bra!




Är helt slut efter ca 2 h koreografispikning! haha

 


Tom Urka

Har sökt jobb idag, inhandlat lite mat och diverse nödvändiga saker. Ska nu ta och äta middag, se på film och sedan fortsätta med mys och en massa onyttigheter! Blir underbart smaskiga och krispiga fiskpinnar, pommes, remouladsås (Tzatsiki om man vill ;D), ketchup och läskande vatten :) till detta bjuds det på en magnifik och nästan lite pittoreskt framavlad film. The Italian Job alltså!

Har inte haft något större behov av att uppdatera bloggen på sistone, men kommer troligtvis uppdatera med kommande händelser såväl tidigare. Sakna mig tills dess! 


Åh, kolla Tom Urka! min sällskapstomte och trogne vän.

Följ min blogg med bloglovin

Valborg

Kvällen intill första maj - brukar de flesta fira med fylla, fest och stoj! (skepp ohoj! - Var bjuden på lite festligheter, men "firandet" kunde knappast bli bättre!) Själv blev det en mysdag med film, en promenad, god mat och såklart majbrasa! För första gången är jag inte hemma i Djursvik och kollar på brasan - så det var lite annorlunda! Är van vid att de säljer korv och lotter etc, fast här var det kör och massvis med folk! Kom nog lite för sent dock, eftersom de flesta hade gått hem. Men en helt lyckad kväll blev det i vilket fall!


Sweet Dreams

Har nog aldrig drömt så här mycket olika drömmar (som jag kommer ihåg) i mitt liv! Kommer ihåg att jag drömde om "Krambjörnarna" när jag var liten, vaknade med huvudet i kudden och kunde knappt andas - tryckte huvudet så hårt jag kunde efter en stund (var tvungen at smälta drömmen lite eftersom det var på låtsad ;D) för att få komma tillbaka och hoppa på molnen igen... Misslyckades totalt! Haha Men inatt var det inte några krambjörnar utan något helt annat. Vet att jag drömde tre olika drömmar (minst, man drömmer ju tydligen X antal varje natt), kommer dock bara ihåg 2.

Den ena handlade om en utflykt i vildmarken, började till fots men sedan även med cykel, bil, paddling, miniflyg och truck (?)! Haha en jättelustig dröm... Vill dock inte uppleva den igen, om inte all den negativa energin i den helt plötsligt omvandlas till positiv.

Dröm numero dos (#2 ;P) - Hade tydligen startat ett eget café, inget man kunde sitta inne på utan mer där man enbart kunde hämta sig en kaffe, te eller vad man nu var sugen på! Jag jobbade där ensam först men fick till slut så mycket folk att jag var tvungen att skaffa mig en medarbetare. En ung tjej var som skapt för rollen och fick anställning direkt (kul att någon över huvud taget var intresserade av mitt "fina" café) och det hela började väl bra. Bad henne skumma mjölk till en kaffe. Då menar jag ingen vanlig liten skummare som de man köper ifrån OBH nordica utan en gigantisk sådan! Efter ett tag så undrade jag vart hon tog vägen, så var tvungen att gå och kolla. Där stod hon med en "hamsterburliknande" "bur"(?) och försökte skumma mjölken (haha det är ju hål överallt men ingenting rann ut, utan den var där som något fluffigt vakuum). Så jag fick ta koppen och försöka få i skummet i den, drog den från sida till sida och fick till slut ställa mig upp på bordet där buren stod. Var jättemycket skum över buren så jag skrattade åt saken (inte bara i drömmen, utan på riktigt också), så jag väckte mig själv utav mitt eget skratt.

Det ni! Inte alla som klarar av att vakna skrattandes! ;) fick bemötandet "du är sjuk ;P" tidigare

- Ja, jag är väl det! ;)

RSS 2.0