Blogg listad på Bloggtoppen.se

Leias Sushi Skola

TJO, har handlat allt jag behöver nu, eller iaf en del.
nu ska de göras sushi!




nästan allt som behövs, skippar lax och sånt idag..

grön tub = wasabi
grötris
nori ''såkallat sjöögräset''
krabfish
morötter
gurka
ägg
och självklart kikoman soya








RISET






tänkte göra rätt mkt sushi så jag kokade 3 dl, använde riskockare.
viktigt att riset det är klibbigt, därför är grötris rätt bra.





när riset har kokat klart ska det läggas ut på en plåt, och spridas ut så mkt som möjligt,
det ska alltså svalna.
när det är lagom kallt ska vinäger hällas på.. inte ås mkt men ändå inte för lite.




ÄGG,MORÖTTER,GURKA & CRABFISH



the orange ones ska kokas i tunna bitar, gärna med lite soya i vattnet också,
ska inte kokas för länge så att dem blir ''mjuka''




japansk omelett

ett ägg, liiite vatten, en aning salt.
ska stekas på sjuukt låg värme.
strimmla den sedan i långa bitar och låt den svalna.





detta är då crabfish, det är krabba för er som inte visste.

den är fryst i butik, så den ska tinas. sedan skäras i strimlor precis som omeletten.





ruullningen..





riset ska läggas längs kanten på nori bladen.
alla allt det andra som ska vara i mitten av sushin ska läggas längs ned.

mna kna också använda en ''rullmatta'' för att på det lättare att rulla ihop allt.



när dem ska skäras behöver man en riktigt vass kniv bara, annars går dem sönder.




yeaah, två fat, riktigt mycket.

Leias Blogg hittar du här: http://itsnoface.blogg.se/

Ser skapligt gott ut? Aight? ;) /JoelSv


Julrumpa

Varje jul, alldeles för tidigt så är det hög tid för julbak a la JoelSv residens! Här bakas det högar av konfekt, kakor och andra smaskiga bakverk. Kommer till exempel aldrig glömma bort förra året då Carro och jag nästan bakade oss själva ut ur lägenheten haha. Det var onyttigheter från golvet upp till taket. Så nu är det dags igen, kanske får hålla igen lite tills några dagar innan jul så allt håller eller finns kvar över huvud taget… Så nu ska jag skrida i verket (bakverket haha) och börja med Daimfluffins (muffins med daim, lustigt nog ;)) och lussebullar! Det hoppas jag kommer smaka. För dig blir det nog enbart ögongodis, eller vem vet. Jag kanske kommer och knackar på eller får oväntat besök! ;)



Bilden innehåller kokostoppar, cupcakes, pepparkakor (faktiskt över 900 st…), lussebullar/katter, pepparkakshus, limetryffel, ischoklad, knäck, kolakakor, Carros mammas chokladgrejs och mycket annat!



Yum! ;)


Dagens Låt!


            


Harry Potter och dödsrelikerna – del 1

Var på den nya Harry Potter filmen som sagt (ett tag sedan nu...), såg även att det står ”HP 7” på planscherna, haha hur fult var inte det? Harry Potter goes fjortis. ;)

Nej men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om filmen, har berättat för så många redan och blir bara mindre för var gång. Ska göra mitt bästa!

Det märks som sagt att filmerna blir mörkar desto fler som kommer ut, och detta är nog den läskigaste om man skall använda begreppet läskig på en Harry Potterfilm… Med en hel del mörka partier och chockscener så hoppar du säkerligen till någon enstaka gång. Den känns även kortare än de tidigare, mer välplanerad och det händer lagom med saker hela tiden. Effekter är såklart mycket bättre också. Märks dock väldigt väl när filmen ska ta slut (vart den kommer fortsätta till exempel) och vissa händelser var även väldigt förutsägbara, jag har inte läst boken så det kan jag säga med gott samvete! Så du inte tror att jag fuskat. ;)

Vill som vanligt inte skriva för mycket om filmen eftersom jag inte vill spoila något för dig som läser! Men det är helt klart en av de bättre i serien, tillsammans med 6:an är det nog de två bästa! Nu ser jag fram emot det slutliga kapitlet och upplösningen…

Le grand finaly!
Färdig med fuffens*


9










Kosta' Kalmar marknad

Även idag har jag haft fullt upp, därför den dåliga blogguppdateringen men nu ska ni få er ett gott inlägg!

Gick upp klockan åtta idag för att sedan ta bussen in till Kalmar (äntligen börjat få ordning på dygnet nu! Yahoo!), på väg in så hoppade min bror på, så vi satt där och skrev lite roligheter till varandra via telefon haha. Gratis sms är väldigt användbart när man inte orkar prata och vill lyssna på musik samtidigt! (nördigt va? ;)) Väl inne så skulle vi invänta Carro, så då blev det lite solning och sedan fotvandring.  Efter hennes ankomst så började vi genast traska emot Kalmar slott eftersom det var marknad där, men vi vände nog lika snabbt som vi kom dit. Det var väldigt välskyltat i alla fall med att det skulle kosta 70 kronor för att gå in. Så vi vände direkt eftersom vi inte trodde att vi skulle hitta någonting där inne.

 

 Så en halvtimme senare befinner vi oss på ett mysigt café med varsin kopp varm choklad och något litet att äta. Inte helt fel som lunch. :) När vi satt där så ringde Carros mamma och berättade att de skulle åka till Kosta marknad och frågade om vi ville med. Såklart ville vi det eftersom vi var ett marknadsbesök mindre och marknad var ju inplanerat idag!

Då tog vi vårt pick och pack och började dra oss emot Baronens parkering, men först blev det ett litet besök på köpcentret och Tokige Ture (som du kanske kunde lista ut). Så det blev lite inköp där som jag kan slänga ut imorgon. Kosta marknad blev det istället alltså, klockan var ju redan halv tre när vi kom fram dit så det var inte så mycket tid att röra sig på eftersom det stängde vid fem. Även om vi trodde att det var hur mycket tid i världen… Så klockan tickade iväg ännu fortare och så var det stängningsdags och hemfärd! Nu sitter jag här med en tom plånbok, två härliga människor och tacos uppdukat framför mig! Så jag frågar ännu en gång
- Kan det bli bättre?



God afton!


En läckande konserv

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyys! Yeah-eah-eahieah! (ska nog göra ett eget videoinlägg med min fredagsmysvideo och äga ut alla andra ;)) Precis hemkommen från affären där jag köpt en massa ingredienser till årets julgodis. Kommer nog lägga ut ett par recept senare måste lägga ut det enda julgodis eller sötsak kanske rättare sagt som Carro INTE – och jag understryker INTE – som hon inte tycker om (förstår du? ;))… men det är ju socker i? haha. Ska börja laga en god middag hade jag tänkt. Pepparbiff, avocado, varma grönsaker och hemlagat vitlöksbröd står på menyn, inte helt fel? Kanske ett glas Cola, årgång 2010? ;)


Egoboost ;)


Är helt slut efter allting som hänt idag, åt lunch förut och skar mig/slog i allting som gick att slå i hela lägenheten. Välte ut julklappskassarna och fastnade med kläderna i jag vet inte vad. När man försöker vara som mest försiktig så händer det… lite typiskt. Jaja, allting vände i alla fall när jag fick ett telefonsamtal där jag fick beskedet att jag kommit in på en utbildning jag sökt! Så den 6:e december drar det igång, ska bli hur kul som helst! :) Så akta er, skolkisen Joel är tillbaka! Nu är ni allt bra nyfikna på vad det är för utbildning, haha. ;)

Efter samtalet så har jag fortsatt med julpyssel och städning av lägenheten, märkte att en konserv läckt (Lustigt nog, hur f*n kan en konserv läcka utan att man märker det när man köper den?!) i mitt skafferi. Den som stod längst in och högst upp mot väggen såklart och det rann ned längst ned… Så det fick jag också ta itu med. Lagom spännande! Luktar lite bättre nu förhoppningsvis. Fick plocka ut varenda hylla och torka rent med mina citrontrasor (Bäst att vara på den säkra sidan, haha).

Nu ska jag nog ta mig till spisen och stå som den hemmafru jag är! Hoppas du får en minst lika trevlig kväll som mig! Smaklig spis 


Vakna med världen

God morgon allesammans!

Det blev en tidig uppstigning för herr Joel idag eftersom att han har försökt somna om sedan klockan 05.00 i morse och har nu gett upp. Men vad gör väl det? Att se julgranen lysa på andra sidan rummet och veta att det är mycket som ska hängas dit och läggas där under så blir man rätt så pigg.

Nu sitter jag här med en kopp te i handen och en apelsin (c-vitaminsexpressen på G, behöver bli lite piggare och ska försöka vända tillbaka dygnet nu hade jag tänkt!), klockan är lite efter sju så det känns bra. Hade tur med apelsinerna med, de brukar ha en viss tendens att vara torra och smaklösa när jag köpt tidigare. Dessa var som tur var/är hur bra som helst, lite sura och väldigt saftiga, precis som Joel vill ha dem! ;) Kul att vakna när det är folk i rörelse utanför också. Känner mig som en gammal gubbe när jag sitter i fönstret och set ut på alla som går förbi eller vart livet lever! Att vakna med världen helt enkelt. Det kan vara rätt fascinerande ska jag be om att få tala om!

Så vad ska jag hitta på idag? Lär hinna med hur mycket som helst känns det som… haha





Jag har en rolig dag framför mig! :D

(Märker också att klockan är åtta nu och jag började
med inlägget för en timme sedan... haha kul.
..)


En liten smällkaramell

Nu känns det verkligen som att julen snart kickat igång på riktigt! Snön ligger och vilar på backen för en gångs skull utan att töa bort och det luktar faktiskt lite juligt ute om jag ska vara helt ärlig (om jag inte ska vara helt ärlig så luktar det sommar, sol och hav! ;)).

Idag har jag faktiskt en åsikt att dela med mig utav på bloggen, och det är att det aldrig kan vara för tidigt att ta fram julsakerna, julbaka eller börja lyssna på julmusik! Jag har en massa paket som väntar på att få slänga sig under granen, en massa kompisar som väntar på att få göra sin egen smällkaramell att hänga i julgranen (En liten tradition jag har när någon kompis kommer hit under juletid. Om de vill göra en alldeles egendesignad smällkaramell och fylla den med något spännande eller skriva något roligt på den, blir en mycket mer personlig och ”glittrande” gran då! Väldigt iögonfallande ;)) och en massa ingredienser som står i skåpen och darrar på grund utav julbaket som ska äga rum om ett par helger!

 Nu hörde jag granen barra och ropa mitt namn!
Nu blir det jul i hus och juleljus för fulla muggar!

 


Eden Lake

För er som inte sett Eden Lake så handlar den om Steve och Jenny som är precis som nyförälskade och han ska ta med sig henne till ett översvämmat stenbrott där de ska campa tillsammans, en romantisk weekend helt enkelt. Han har även planerat att fria till henne och berätta om deras smekmånad till Afrika. Väl på plats så går det inte riktigt som de har tänkt sig, de är inte ensamma på stranden. Ett ungt gäng som trakasserar dem (ungjävlar vill jag kalla dem) besöker också stranden tillsammans med sin inte så lydige hund. Filmen fortsätter i kaos, brutna ben, oförväntade (eller?) vändningar och scener som man bara blir förbannad på!

Vill inte berätta alltför mycket, men en av de värsta scener jag vet inom skräckfilmshistoria är med i denna film och det går ju bara gissa vilken det är… Och jag vet att det finns fler än mig som har en scen i denna film som inte gör så gott för sinnet! Haha ;)



En av Englands bästa filmer tillsammans med Instängd (the Descent)!


Som att vara med i en film

Nu är jag precis hemkommen efter en heldag i Kalmar tillsammans med Carro. Blev lite småsaker inhandlade (en hel del fönstershopping ;)) och väldigt mycket planerande! Även en hel del småprat emellan precis som spåkulan visade tidigare. Har funderingar på en sista minuten, Thailand är mest lockande men även Bulgarien och Italien. Ingen som har något tips kanske? Vi vill åka söderut, där det inte bara är strandliv utan även shopping, kanske några sevärdheter och uteliv (tänker Thailand direkt, haha). Tog oss friheten att ta några kataloger inne på en byrå så hade lite att gå igenom under middagen som blev på Ming Palace. Ska ses i helgen och planera vidare.



De inköpen som stod på listan blev alltför många så har skrivit en ny lista och har satt datum när den ska bockas av, sak för sak. Men fick i alla fall ihop lite hemligheter till julklapparna, lite för riskabelt att skriva om nu eftersom jag har några oönskade läsare som inte har med det att göra. ;) Men är väldigt, riktigt mycket nöjd med dagen i alla fall! Tack Carro för det. Alltid lika kul att gå med dig på stan och kolla in butiker och besöka platser man aldrig riktigt gjort tidigare. Speciellt nu när snön har börjat lägga sig också, kändes som att vara i en film och bara mysa sig igenom alla små butiker i denna nostalgiska stad! Julklappshandel är faktiskt väldigt kul när det väl kommer till kritan. Blir väl vad man gör det till och med dig kan det inte bli annat. ;) Nu vet jag i alla fall vad som ska slås in och till vem, skönt!
   



På tal om det så ska jag nog försöka nå Märtha nu och kolla hur det gick på jobbet idag, undrar vad spåkulan säger om det? väntar ju med spänning! Får ta och ringa henne nu. :)

Ciao!


Tomteverkstad

Idag kommer det bli en riktig toppendag, det känner jag på mig! Har dock inte fått så mycket sömn men lär inte bli tjurig för det. ;)

Har nämligen bestämt en träff med underbara Carro i Kalmar och så ska vi gå runt lite i staden, prata en massa och planera de kommande händelser som vi ska göra. Ska bli så sjukt kul! Det som vi har planerat är bland annat spa, Ullared, en helg med julbak och Göteborg. Sedan har ju min alldeles egna tomteverkstad öppnat upp hemma hos mig så jag behöver några paket att slå in. Har köpt hem papper, olika snören, lådor och några klappar redan. Nu är det bara julgranen som ska upp i något hörn, är så mysigt när den är uppe.

Kanske är tidigt ute, men vem kan inte göra annat än att le eller känna sig till ro när man kurar ihop sig under en filt i soffan med en kopp varm choklad eller te när man sitter där i sin ensamhet med ljuset från den färglada granen (med paket under dessutom!:))? Kanske borde planera det tillsammans också haha, får väl se hur mycket jag kan lura på henne! ;)


Ringklocksterrorist

Var vaken till 05.00 igår natt kanske och gissa vem som kom och ringde på dörren klockan 11.00 om inte någon mindre än Kalmars inte så stora stolthet Maureka?! ;)

Var tydligen idag vi hade planerat att ses (vilket jag mycket väl visste om, men mitt sömnsinne gav inte precis med sig) så det blev snabb uppryckning, in i duschen, packa fort som attans och hjälpa henne lite med lägenheten! Eller tja, jag gjorde inte så mycket… Gav henne en skruvmejsel typ… haha, dags för damen att lämna Torsås och bege sig mot större breddgrader i Kalmar. Nu är min favoritgranne borta!

Efter det så åkte vi full fart till Kalmar och solade, handlade på Maxi och planerade resterande utav dagen. Tacos stod på menyn för ovanlighetens skull! Så det fick de bli, en myskväll med tacos, film och fika. För omväxlings skull så fikade vi innan maten och åt extra sent istället. Så fiffigt va? ;)

Filmen vi såg på, eller filmerna rättare sagt blev Harry Potter och halvblodsprinsen och Eden Lake. Eden Lake är en av mina absoluta favoritskräckisar och den är sååå hemsk! Förstår inte hur folk kan fungera som dem gör (Inte så olikt från vad man kan tycka om personer i det verkliga livet, men filmen är bara sjuk…). Skriver ett litet inlägg om den senare! ;) Harry Potter ville jag mest se för att friska upp minnet, var en del saker i dödsrelikerna som jag inte riktigt förstod på grund utav min guldfiskhjärna!

Ytterligare inlägg om filmerna kommer senare! :)

 Nu vill jag ut och leka i SNÖÖÖN! :D

 


Att Drömma

Nu ligger jag sömnlös som vanligt och stirrar upp i taket eller in i väggen hemma hos en kompis i Kalmar. Eller ja det är väl nu alla tankar kommer flygandes från höger och vänster som man egentligen är alldeles för utmattad och okapabel (nytt ord tydligen haha ;)) att tänka på. Lustiga saker, hemska saker, jobbiga saker och lite realism, låter fantasin flöda!

Det har snöat ute och jag borrar ner huvudet i kudden sådär djupt som man gjorde den 23 december när man var liten och bara ville sova för att komma upp till julafton extra snabbt. Massa mysiga juleljus och paketäää! Känns lustigt med all denna oro, vart kommer den ifrån? Vad är det jag är så orolig för? Kommer det hända någonting snart eller vad är det frågan om?

Tankarna blandas med saker jag vill göra och jag försöker samtidigt spä ut dem med roliga minnen så jag kan drömma mig tillbaka och somna. Precis på håret så vaknar jag till och blir pigg så fort jag börjar ”drömma”, någon djupsömn blir det då inte. Jag funderar på att fortsätta eller rättare sagt skriva om en bok jag skrev för säkert 7-8 år sedan som heter ”Stormen”. Vet bara inte vart fantasin eller entusiasmen till det tog vägen, är jättepepp så fort jag tänker på det och vill bara sätta mig ned vid Word och börja. Som förr när tiden flög förbi och jag skrev lika snabbt som jag såg ”filmen” i huvudet. Det är faktiskt en bra story, bara språket som behöver förbättras och historien kompletteras med en massa adjektiv och verb. Läste igenom den för några dagar sedan och sorterade ut vilka händelser samt personer som ska vara med i den ”nya Stormen” och skrev en liten storyboard. Nu gäller det väl bara att hitta gnistan och ta sig tid till detta…

Ja vi får väl se när det bli, ingenting jag kan tvinga fram. Hoppas det kommer snart bara! Jag är helt galen i att skriva och blir galen när jag inte får göra det! Är kanske därför det blir sådana här blogguppehåll till och från med eftersom att min glädje till skrivandet helt plötsligt försvinner och jag känner att jag inte har något alls att berätta om. Som nu, nu sitter jag här klockan 03.00 på natten och skriver hur mycket som helst om ingenting. Jag måste få ordning på dygnet!

 Ps. Hoppas Märtha får en bra start på jobbet idag och att allt går som det ska!
Jag håller alla mina båda tummar!
:)

 


Gårdagen i Bilder
























Tackar för en underbar kväll tillsammans med er två festkanoner!
En riktigt rolig kväll som vanligt som jag spådde i spåkulan och som mitt inre öga ville säga!

Nu hoppas jag att det inte dröjer alltför lång tid tills nästa gång! ;)


En extraordinär och väldigt säregen afton

Nu är jag färdigstädad (Ja Märtha nu slipper du slåss och brottas med dammråttorna på golvet nåt mer, hoppas du finner det rogivande och inte tillräckligt ensamt nu när dem är borta... ;)), nyduschad och har nu bestämt kvällens kulinariska insats! Haha

Som tidigare bestämt så var utgång planerat idag och en liten trevlig sammankomst hemma hos mig dessförinnan (försöker använda mig av så fina ord som möjligt för att visa hur rekordelig och korrekt jag är! Snitsigt va? ;)). Det blev inställt i fredags eller torsdags, kommer inte riktigt ihåg när det var men sen skulle man ju ångra sig igen (jag strunar i att nämna era namn nu Märtha och Elina så ni vet, men ni vet vilka ni är!) och då blir det en ferre hemma hos mig! Tre personer, en himla massa roligheter på schemat, prat, känsliga ämnen, middag (Dags att börja med marinaden kanske...) och hög dunka dunka musik, kan det bli bättre? Jag tror knappast det! 

Så nu är det väl hög tid för mig att förbereda mig för denna kväll, det tär ju en del på sig att dra ut med dessa fladderbacon. Festveteraner kanske är ett mer passande begrepp som klär er? ;) Nu får jag nog avveckla detta inlägg eftersom det känns som ett alldeles för stort misslyckande till ett fjortis/fint inlägg med för mycket onödig information för den ointresserande. Tycker synd om dig som läste hela vägen hit ned, det enda jag ville säga med detta var: Party party*




Dagens Låt!



       


Dagens Låt!



             


Dagens Blogg!


Dagens Bloggvinnare!



Ni kanske tidigare har läst om kalle ankas Magica de Hex,
men detta har ni kanske missat att kolla in - Här har ni Bex!

http://rebeckajohansson.devote.se/


Överraskad!

Det var en helt vanlig kväll i måndags, jag hade ingenting planerat och tänkte inte ta tag i att försöka hitta på någonting vettigt heller för den delen. Satt i soffan och tog det lugnt, säkerligen med datorn i högsta hugg. Då får jag först ett sms ifrån Märtha och sedan ringer hon snabbt därpå (vilket inte händer alltför ofta ;)) och frågar vad jag gör och om jag har tid att ses en stund. Självklart har jag det!

I full fart gasar hon hit med sin bil och plingar på min dörr. Väl inne så luktar det inte speciellt ensamt och, utan som om någon mer skulle vara hemma hos mig (det luktade närvaro – låter lite läskigt eller vad säger du Märtha?)! En aning hemlighetsmakeri osar det. Vad är det jag skådar. Jo, Bea var fripassagerare och en mycket duktig person på att våldgästa mig (Så klart att du hade fått komma om du hade frågat, men nu blev jag allt  fly förbannad! Nejdå det är ingen som helst fara :D)

Jag blev överraskad när du ringde, överraskad när du kom och ännu mer överraskad när jag såg att du inte var ensam!

Åh vad jag älskar överraskningar!



Om jag ska summera kvällen så blev det två koppar te var, lite choklad och mycket prat! Lite skönsång och lyssneri (nytt ord till ordboken) med. Välsvarvade ord för tre stycken ordmannekänger! (snart helg!!!)


Dagens Låt!



      


Dagens Blogg!


Dagens Bloggvinnare!


Benjamin testat KK



Haha, jag kommer så väl ihåg när vi gjorde denna Oskar, Diana och så jag själv. Den har funnits ute på Youtube sen 2008 (har snart 50.000 visningar ;)) och alla verkligen hatar den och skriver taskiga kommentarer! Jag förstår verkligen inte varför? ;) haha

Är det någon av er som förstår vad det är för typ av film? :)
Vem/Vad är jag? ;)


Harry Potter and the deathly hallows



Ja just det ja! Bokade biljetter till den nya Harry Potter-filmen
som jag och min bror hämtade ut i lördags.

Biljetterna till premiären tog slut på bara ett par timmar :P

Vilka ska se den nya Harry Potter filmen på bio?
Vilken är bäst tycker du? :)
(Det är ju nästan ett måste för ett fan som mig, haha)

  


Dagens Låt!



             


Dagens Blogg!


Leias Sushi skola

TJO, har handlat allt jag behöver nu, eller iaf en del.
nu ska de göras sushi!




nästan allt som behövs, skippar lax och sånt idag..

grön tub = wasabi
grötris
nori  ''såkallat sjöögräset''
krabfish
morötter
gurka
ägg
och självklart kikoman soya








RISET






tänkte göra rätt mkt sushi så jag kokade 3 dl, använde riskockare.
viktigt att riset det är klibbigt, därför är grötris rätt bra.





när riset har kokat klart ska det läggas ut på en plåt, och spridas ut så mkt som möjligt,
det ska alltså svalna.
när det är lagom kallt ska vinäger hällas på.. inte ås mkt men ändå inte för lite.




ÄGG,MORÖTTER,GURKA & CRABFISH



the orange ones ska kokas i tunna bitar, gärna med lite soya i vattnet också,
ska inte kokas för länge så att dem blir ''mjuka''




japansk omelett

ett ägg, liiite vatten, en aning salt.
ska stekas på sjuukt låg värme.
strimmla den sedan i långa bitar och låt den svalna.





detta är då crabfish, det är krabba för er som inte visste.

den är fryst i butik, så den ska tinas. sedan skäras i strimlor precis som omeletten.





ruullningen..





riset ska läggas längs kanten på nori bladen.
alla allt det andra som ska vara i mitten av sushin ska läggas längs ned.

mna kna också använda en ''rullmatta'' för att på det lättare att rulla ihop allt.



när dem ska skäras behöver man en riktigt vass kniv bara, annars går dem sönder.




yeaah, två fat, riktigt mycket.


Ser skapligt gott ut? Aight? ;) /JoelSv


Dagens Bloggvinnare!



Här ser ni vinnaren utav dagens bloggtävling!
Scenen är din
Diana!

Taco Hej! ;)


Happy Face!



Det är nämligen så att Joe L taco har skapat sig en grupp på facebook,
vilken han tycker ni alla ska gå med i! ;)
(
som är glada och tycker om att ha roligt förstås)


Ps. Glöm inte följa mig på Bloglovin' ;)


bloglovin


Dagens Låt!



    


Dagens Blogg!


Dagens Bloggvinnare!



From the blink, to the bänk, to the Miss P E
From the blink, to the bänk, to the Miss P E
to the, to the
Hit it P E!



Fars dag

Nu är det dags igen, en alldeles speciell dag bara för pappa. Det kan han behöva ibland, ta det lugnt och få känna sig lite uppvaktad (ja vem behöver inte det någon gång ibland ;)). Känns som att det är fars dag nästan 3-4 gånger varje år, eller så är det bara tiden som flyger oerhört fort mellan gångerna... haha


Idag blir det iallafall en hel del att göra, åt nyss förrätt
(trerätters står på menyn! :D). Inte helt fel med en räkcocktail!
Få se vad som följer härefter...

Gav iallafall farsgubben en present, vilket han blev överlycklig utav!
Kan du gissa vad han fick? [Ledtråd: Ätbara och ser ut som små golfbollar] ;)

 

 


Sensation White 2010/2011



Det blev ingen sensation white ikväll så kommer nog köra stenhårt på 2011 istället!
- Någon som är på? ;)


Dagens Låt!



      
Själv tyckte jag om den i början (trodde aldrig att den skulle bli såhär känd)
, för kanske ett år sedan (om inte mer) - men man tröttnar efter kanske några lyssningar.. den är rätt enformig..


Dagens Blogg!


the Devils Ballet



Ja, vad finns det att säga? Haha
Sjukt underhållande iallafall!
förväntade mig aldrig att den skulle vara såhär rolig,
men nu fick ni mig nästan dubbelvikt på golvet!

*nämner inga namn*

Är det någon mer än jag som känner igen dem? ;)


2 Dagens Bloggvinnare!

Hejsan, ber om ursäkt för den lilla incidenten med att inläggen skulle försvinna. Drar därför 2 st bloggvinnare! (inte mer än rätt eftersom det är det jag hamnat efter) Vinnarna ser ni här:




Heia Heia, Leia!





Nej jädrar anamma, det blev en mamma!


Vadå Fake?

Jag tycker det är lika roligt varje gång som jag snubblar över en person som använder mina bilder och utger sig för att vara mig (har skrivit om det tidigare på bloggen) och även att folk inte tror att jag är jag. Fick ett mejl senast igår på Facebook från en lustig person. Jag skrev att det är jag på bilderna och att jag har både blogg, cam och över 600 bilder på facebook som bevisar att jag är den jag utger mig för att vara... Ge upp!

Brev 1: "du väl lika fake där, fan fattar du inte att du e körd? hehehe
Tips: FixA en riktig site på FB o här med dina pics o din text o din ålder. Jag lovar att du kommer må så mycke bättre då, för då e du ju Du, den unika människan du ska vara. Inte nån fake som måste ljuga o va så här.
Ok?"

Brev 2:
"blablablabla Du och 7miljoner andra fakes som suttit o klickat på alla o blivit friends för d e cool att ha många "vänner" som både du o alla andra skiter i vilka dom e. DET E JU HUR MÅNGA MAN HAR SOM RÄKNAS HEHEHEHE"

(Den kursiva stilen bjuder jag på eftersom jag är en sådan generös person! ;))



Jag vet inte vad jag ska säga? :P
(Ser du hur ledsen jag blir? haha)


Bete dig!


Tidsinställda inlägg in my ass!

Fan va sur jag blir, alltid ska det hända mig också (jag och teknik som sagt...). Hade några riktigt bra tidsinställda inlägg som skulle kommit upp, eller som har gjort det och sedan mystiskt försvunnit? Ja vad man ska tro är upp till var och en... Nu ska jag inte skriva så mycket mer om det iallafall, utan har några inlägg att ta igen! Hoppas ni får en fin kväll!

Happy Face*

Ciao!


Rik för en dag

Blev en heldag i Kalmar igår tillsammans med broder och två vänner till mig. Började lite tråkigt när det regnade hela tiden och vi var tvugna att dra fram, lägga ner, dra fram och lägga ner paraflaxen hela tiden! haha, men det blev jag rätt van vid till slut... Eller ja, satte en mössa på huvudet istället! :)

Väl i Kalmar så blev det lite ärenden och bland annat en fotvandring till banken. Lite inköp stod såklart på listan också men som vanligt så är den ekonomiska sidan (kanske den lite snåla) framme hela tiden och skulle tala om vad jag behöver och inte behöver. Finns ju så mycket man vill köpa men inte egentligen borde... Tänk att bara vara rik för en dag och kunna slänga ned allt som allt i sin shoppingbag? ;) Fast jag ska inte klaga, är rik på så mycket annat. :) 



För min del blev det en samlingsbox med "Little Britain" det enda jag köpte!
 Och det är ju inte så bara ;) haha, älskar det. (om du inte sett det, se det!)



Dagen avslutades som vanligt med ett restaurangbesök och sedan bussresa hem.
Alltid trevligt när de tre vännerna och Joel går ut och umgås! :)


 


Dagens Blogg!


Favorit i repris!



Denna har du väl inte glömt bort eller missat?

Seriöst kul ;D


Dagens låt



            


Michael Jackson - Breaking News 2010

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, blev glad när jag fick höra denna låten och trodde att det äntligen hade kommit fram bitar ur hans arv och att familjen nu ska börja spela in de låtar Michael efterlämnat. Läste det i någon skvallertidning för rätt så länge sedan att han skrivit en himla massa låtar som ingen visste om för att säkra sin familjs framtid. Låter inte fel? ;)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro om denna inspelning som fått titeln "Breaking News" - Det låter som Michael, men inte samma glöd och den låter lite tom. Är det en familjemedlem som sjunger tro? Eller är det bara fake som aftonbladets läsare säger? Jag har nog läst lite för mycket för att kunna avgöra om jag tror på det eller inte... Men det är en bra låt i vilket fall!



"Michael Jacksons familj tror inte att det är popstjärnans röst som hörs på nya singeln. Nöjesbladet.se:s läsare håller med.
– Luktar FEJK LÅNG VÄG! Absolut inte Michael Jackson som sjunger..."


Vill ni du höra hela låten så finner du den HÄR: http://www.youtube.com/watch?v=iO1baqtz2ic


Ja vad tror ni?
Är det en del av arvet som Michael efterlämnade?
Eller en humbug, ploj och helt enkelt fake?


Dagens Blogg!


Dagens Bloggvinnare



Dagens bloggvinnare är dragen, så av med hattarna och släng fram kronan
till drottningen, Anelle blev vinnare ikvelle! ;D

http://aawr.blogg.se/


Tack Mamma!



Scrrrumptious! ;D


Fat Kid Breakdance



Ett liter klipp jag lyckades filma (och behålla haha) i fredags på maskeraden,
vad tycks? ;D


En tvättbjörn och en dammsugarråtta

Nu är drömmarna tillbaka, mardrömmarna också som ja kommer skriva om senare. Kommer ihåg några drömmar från inatt med.. bland annat att jag vaknade 40 minuter efter att jag somnat och gick upp och var hur pigg som helst. Vet inte vad jag gjorde riktigt men antar att det blev blogg.se som fick fresta mig. ;D

Sen drömde jag att jag hade pappa, en kompis till honom, min bror, mamma och inväntade Marika att komma hem till mig för en trevlig kväll. Gick ut på min terrass när Marika ringde och sa att hon inte kunde komma, där kramade jag min tvättbjörn… Bad min bror ta kort på mig och den, samtidigt som jag la en kapsyl som hatt på den.. Han var så fluffig och skön :D (det var inte exakt en tvättbjörn, utan en blandning av något med väldigt mycket päls) haha. Sen skulle alla gå hem helt plötsligt och då var jag utanför ett hus istället för min lägenhet när jag vände mig om. Då kom till och med min gamla mattelärare ut ur huset. Jag kramade henne hejdå och då halkade vi alla på isen (som hade bildats på några sekunder?) och hamnade i en stor snödriva. Sen vaknade jag, och nu sitter jag här!

 

(visst är jag duktig på att göra om bilder, jag blev superdupernöjd i vilket fall!) 

Den tredje drömmen som jag kom ihåg glömde jag bort lika snabbt haha, skulle skrivit om den först. ;D


Dagens Låt



               


Dagens blogg! - Förlängd tävling





Hallå, va dåliga ni är på att delta! Nu får ni bannemig göra det! haha

;D


Europe Music Awards 2010

Blev en kväll tillsammans med Tv:n för en gångs skull, brukar verkligen aldrig ha den igång… Var lite rädd att den skulle explodera så fort jag tryckte på ”MTV” och EMA awards... Cola zero och en påse naturchips till det (Den gröna med dill och gräslök för den rekommenderade Marika! Haha). Pratade lite med Carro på msn innan och hon skulle som vanligt se på Prinsessan och Grodan tillsammans med sin pojkvän. För ovanlighetens skull…  

 

Hoppas du hade en minst lika trevlig kväll som jag,
       


Dont Be Afraid of the Dark 2010

Blev även väldigt sugen på att se denna filmen, från Guillermo Del Torro (En av mina favoriter, haha – blir en massa favoritsnack här känner jag…) som gjort både barnhemmet och Pans Labyrinth (En av mina absoluta favoritfilmer). Så nu har jag lite förväntningar på denna gastkramande skräckfilmen som han står för! Spännande spännande.




Kanske borde bli bilmekaniker?

Precis hemkommen från farmor och farfar efter att ha fikat lite och därefter hjälpt dem med lite göromål som de inte klarar av längre. Känns jobbigt att se dem bli äldre från gång till gång, vill egentligen ha uppsikt över dem hela tiden... tänker så fort det är något, "det kan jag göra istället" eller "sätt dig ned så tar jag hand om detta". Kanske inte borde vara så orolig egentligen... Men men!

 

Jag, pappa och min bror tömde hus nummer 2 på vatten och bytte däck på bilen, dags för vinterdäck ju! ;D eller vi försökte iallafall... De satt som sten och vi "tog sönder" ett fälgkors och nära på ett till. Som gjutet! Eller det gick inte sönder, men gängorna blev matta och runda (inte bra, inte så effektivt). Fortsatte med att byta glödlampor och flytta lite rör. Nu är jag hemkommen till landet och ska äta middag tillsammans med familjen, var länge sedan och ska bli trevligt. Synd att det blir så kort varsel bara, hem för tvätt och tidig uppstigning imorgon!

Nu tyckte jag att maten ropade mitt namn,
- Jag hörde nog rätt ;D


Dagens låt!



                   


Dagens blogg


City of Ember

Precis som rubriken lyder så blev filmtittandet besudlat utav lite äventyrsfilm! Älskar denna filmen och har säkert sett den 10 gånger snart, förstår inte varför (eller det kommer jag säkerligen berätta nu, men förstår inte hur jag har kunnat se den så många gånger utan att tröttna haha)... Inte heller varför jag fastnat för just denna när det finns så många ungefär likadana. Men den är ju så bra! Huvudrollsinnehavarna Harry Treadaway (Doon Harrow) och Saoirse Ronan (Lina Mayfleet) är väldigt bra skådespelare om jag ska få tycka till lite smått (Vilket jag gör, hö hö). Saoirse har även varit med i en utav mina absoluta favoritfilmer "Lovely Bones" (Flickan från ovan, svensk titel) och det lyfter bara denna filmen ännu mer! Även det att hon är född 1994 men ändå en så grymt duktig skådespelerska!



Vill inte berätta alldeles för mycket, mer än att den är bra! Så se den ;D


Slå det om du kan

Nu sitter jag här i min ensamhet och försöker finurla ut något spännande att göra. Har aldrig varit så här sugen på att bara åka in till Kalmar och träffa en kompis över middag! Sitta flera timmar och bara vara. Tyvärr är jag ju lite sent ute.. Funderade även på bio och då frågade Marika om vi ska gå på bio (passande nog haha), men hon vill se The Social Network, och den såg jag ju på premiären... Sen bestämde vi att vi kanske skulle se en annan film, men vi var lite för sent ute så skippade det. Får ta en heldag i Kalmar med mat och bio en annan dag! Vilket jag ser fram emot! ;D Därefter pratade jag lite med Maya eftersom hon taggade nya bilder på Facebook... vackra bilder som ni borde se! Och hon ska tydligen på bio ikväll också, Märtha och Elina var på bio igår. Hela världen spärrar ögonen på bioduken förutom jag! Haha. Så här talas det från höger till vänster om bio, fester och middagar! Men vad ska jag hitta på?! 



Äsch, jag ska laga mig pepparbiff och rotfruktslåda nu! Sen blir det nog filmen på kanal 4 ikväll och lite lördagsmys. Slå det om du kan!

 


3 Krav på partner!

Carro och jag gick och diskuterade igår på väg till hennes mammas (hennes mammas, säg det 10 gånger snabbt haha) jobb om hur den perfekta partnern skulle vara om man fick välja, och sedan ställa tre krav på denne. Kommer dock inte ihåg om hon kom fram till tre stycken, eller om vi ens gjorde det någon av oss... Men mina krav just nu skulle iallafall vara följande:



Haha är fortfarande singel...
Lustigt nog? ;D

(
Min kontaktannons måste se ut något i stil med detta, haha)


Gårdagens låt!



Gårdagens låt måste vara "Amazing"
- Eftersom det är precis vad kvällen var!

              


I väntan på

Sitter just nu på ett café och inväntar en kompis, var meningen att jag skulle in till Kalmar och gå några ärenden och så men de planerna blev stoppade direkt. Banken var stängd typiskt nog så nu sitter jag här i min ensamhet med alldeles för många timmar till godo!

 

Ja så vad gör man då? Det blir ett mysigt fik, med något varmt att dricka denna kalla höst/vinterdag (Ja nu är det bannemig vinter snart! Usch…), blogg.se och telefonen i högsta hugg! Hoppas i alla fall på en fortsatt trevlig kväll, med middag tillsammans med Carro, fix inför maskerad och därefter årets tredje Halloweenfest! Undrar vad jag ska klä ut mig till ikväll…


Halloweenbilder

Uppdaterat lite dåligt från helgen känner jag, så nu blir det att ta igen några dagar - men det går säkerligen bra! Börjar med att slänga in lite bilder ifrån helgens festligheter, skrik och njut!



Mats, Carro & Jag poserar filmfodral



Snyggingen själv



Jag & Sara, blodlust...



Pussy & Iréne



Jag & Hjärter Dam (Elin)



Jag & Carro, blodbål och dönickar



Iréne & Adrian, brud & brudgum?



Stureplans Turken



Seriöst Kul!


På G!



Onsdagsparty brukar inte intressera mig speciellt mycket men nu när fröken Maja, Marika och Mister Henko antydde lite smått på festbegär så kan man ju inte tacka nej! Kommer nog inte festa så mycket idag eftersom det blir festligheter till helgen, Halloweenparty är alltid skojigt. Sitter fint med en massa bilder efter det med. Kom ihåg att jag inte lagt ut bilder från denna helgen ännu, men det får jag se till att göra... Hade riktigt kul!

Nu sitter vi på tåget och är på väg in till Kalmar, blir först att lämna väskorna hemma hos Marika - i hennes nya lägenhet. Sedan en tripp in till stan och äta på restaurang (kan du gissa vilken? haha) och kanske lite inköp. Måste iallafall checka in Kompaniet och MQ... haha (Nej Märtha, jag är inte brat... definationsfråga...) Nu citerar jag två mycket välskapta flickor innan jag avslutar detta magnifika inlägg:

Marika är bäst i världenn och folk får ta på Marika ikväll / Marika
Maja är bäst / Maja

Hoppas jag träffar någon av er ute ikväll! ;D


Strandsatt

Jag sitter just nu hemma hos en kompis i Målilla (Utanför Hultsfred, ja utanför alla andra platser i världen känns det som...)  och försöker komma på något vi kan hitta på. Men vad KAN man göra häromkring egentligen? finns verkligen ingenting som lockar eller är roligt. Eller är jag bara kräsen kanske...

Det är en tråkig dag med daskigt väder och kallt som bara den, inte kul att vara ute då heller ju. Och det går inte se på film eftersom Dvd:n inte fungerar och datorn är så liten. Blogg.se fungerar för ovanlighetens skull, men här vill jag inte sitta nu.

Jaja, släng gärna iväg en kommentar med tips på vad man kan göra när man är 2-3 personer som sitter strandsatta i ett hus (med bil, dock ingen husbil höhö) och vill härifrån!



Googlade till och med "vad kan man göra i Hultsfred?", men det enda som kommer upp är festivalen - och den finns ju inte kvar nu...! haha


Dagens Låt!



       


Middag med Märtha & Elina (27 Oktober)

Dagen blev helt suverän tycker jag! Blev en hel del inhandlande för oss alla tre och lite mat, samt mycket kaffe för två tredjedelar... (Inte för mig alltså). Märtha slog på stort och handlade med stora plånboken tillsammans med Elina! (Hoppas resan var bra hem?)

Eftersom att jag inte är så talför idag (berättar gärna lite senare) så gör jag så att jag låter bilderna föra kvällens festligheter vidare! En bild säger som sagt mer än 1.000 ord ;D



Dubbelt så blond

Sitter just nu på tåget tillsammans med Marika. Ska besöka underbar Målilla igen, ska bli roligt att träffa Molle igen känner jag - det var alldeles för länge sedan. Vad händer ikväll då? Undrar du... Ja du det vet vi inte ens själva för tillfället. Förhoppningsvis en mysig kväll tillsammans med Marikas bästa tjejkompis Maja (AKA Majsan, Majsis, Majs, Majsek, Miss M.).
 


Så får se lite hur det blir, är väldigt trött efter denna tidiga uppstigning som jag tvingades göra för att bussarna är så himla tighta i Torsås. Var väl uppe lite för länge ikväll så det kändes som om ögonen skulle vittra sönder eller hoppar ur huvudet och stanna kvar på kudden... det hade de gärna fått göra, om resterande Joel skulle kunnat duscha och laga frukost utan dem. Sa ju även att jag skulle packa igår men det blev inte så mycket med det utan på morgonen istället! Klockan ringde 08.00 (alldeles för tidigt för mig, som ändå brukar vara väldigt morgonpigg).

Tackar även Märtha för en supertrevlig kväll igår! Var planerat att vi skulle kolla på "Paranormal Activity 2" egentligen, men den ville inte att vi skulle göra det. Blev lite 90-tals nostalgi tillsammans med vår välkände skrikfilm Scream! ;D Blev dock bara halva eftersom hon är en hårt utarbetad kvinna som skulle upp ännu tidigare än mig (ska alltid vara märkvärdigast [inte mer märkvärdig - för då hade ordboken inte uttökat/s]). Och såklart flera koppar te blev det!


Nu är det hög tid att se ut genom det vida fina fönstret på tåget och njuta av skogsutsikten som Småland har att erbjuda. Alla träd ser ju så otroligt olika ut så det är ju hur kul som helst! Jag vet, vi leker en lek!
Jag ser något grönt...?


Dagens låt!


            


RSS 2.0