Blogg listad på Bloggtoppen.se

Café - Bageriet Kringlan

Vad är väl en vanlig dag på jobbet?

 

Ja det kan man fråga sig själv samtidigt som vi trampar på varandra inne i butiken. Rean är överflödig och kunderna är helt hysteriska. Att välja bort ett hårspänne för 19 kr när det blir för dyrt och behålla de båda tröjorna för 1199kr styck känns även det lite absurt. Men det var inte det jag hade på hjärtat nu.

 

Utan det är nämligen så här. Jag är utomordentligt glad idag till råga på allting som händer och sker. Trött som få men lycklig till max. Har själv fyndat lite saker som jag kanske slänger ut i ett senare skede men först detta. Lite caféguidning i Stockholm! YES! Som ni längtat! ;)

 

Satte idag mina båda små fötter inne på Café Kringlan på Östermalmstorg. Blev tipsad utav vår käre vaktis på Åhléns och var på helspänn för en sallad som heter duga. Mysigt litet hak med plats för 8-10 personer och inredning från gammalt gammalt. Me like! Går fram till disken och ser inga sallader alls. Frågar rart expediten om dem har någon och så pekar hon längst ned (vad jag berättar noggrant haha!) där de mumsiga mumsigheterna står skinandes i forntiders glans för att inte överdriva. Hon rabblar därefter upp caesar sallad, kycklingsallad med basilika, mozzarella etc etc. Bestämmer mig för en caesar sallad! Är helt såld på det, och såld blev den också. Och 69 kr är verkligen ingenting för en middag.


 


Nöjd och glad sprang jag vidare in till personalrummet och tackade vaktis för tipset. Satte mig till ro, knäppte upp skorna, lutade mig tillbaka, öppnade colan och hällde upp i ett glas. Hela glaset såklart, inte halva eller en mun. Börjar äta en kycklingbit och därefter vänder jag upp baconen för att blanda lite… DEM ÄR MÖGLIGA!

 

Det om något är helt uppåt väggarna. Små håriga bomullstussar av mögel längsmed hela baconen på båda sidorna och jag får panik. Hujedamig, dessa små äckliga tussar… Jag är livrädd för gammal mat och funderar på att slänga tallriken där iPhones hör hemma. Samlar mig mod och går därefter tillbaka till älskade lilla Kringlan. Går fram till tjejen i kassan och hon frågar mig om det var något fel, jag säger att baconen är mögliga och hon blir lika äcklad som mig. Till synes. Frågar henne när salladen är gjord och hon säger ”idag?” väldigt tveksamt… Märks att dem är förbeställda både med tanke på att dem inte kunde göra en ny på plats. Hon frågar om jag vill ha pengarna tillbaka eller en ny sallad. EN NY SALLAD SOM ÄR MÖGLIG? – NEJ TACK!

 

Ber henne om pengarna (ska handla någon annanstans i stället fattar hon väl?) och då säger hon att jag ska få prata med henens chef. Sagt och gjort kommer han och förstår inte vad som är felet. Jag blir tvungen att hålla upp skiten i hans ansikte och nästan ta bort möglet med fingrarna för att visa. Han ger sig till slut och jag får pengarna tillbaka. Han ber inte ens om ursäkt eller beklagar. Fräscht.

 

Vill så gärna tycka om det här stället eftersom det har allt jag gillar för övrigt, snuskigt söta kakor, fin interiör och söta expediter! Huuuh… Det får en bit mögligt bacon av fem, bara för interiören och okunniga personalen.PUSS


Julgranskotte

Efter två koppar med chaite så känner jag mig nu redo att hit the streets. Kroppen mår lite dåligt efter slagen och smällarna sen i förgår men som Nordman så filosofiskt sjunger så får det gå ändå. För en liten extra uppdatering så går det superbra att bo tillsammans med min bror, klart man blir lite begränsad. Men jag känner ändå ingen här så vem skulle hälsa på? ;)

 

Hör alla som åker hem till sina familjer nu till jul och är helt exalterade över det. Jag förstår dem, själv ska jag jobba varje dag förutom dem 25e. Kanske bestämmer mig för en snabbvisit i gamla goa småland? Saknar mina föräldrar något så oerhört. Kan inte förstå att det var över en månad sedan jag flyttade till stockholm. Tiden går fort när man har roligt. Och roligt det har jag på jobbet, riktigt roligt. Längtar till att få gå till jobbet för att få träffa mina härliga kollegor. Nu måste jag dock göra mig i ordning för ännu en dag på jobbet. Stänger dock idag, vilket är det enda som inte är lika roligt – men vad gör man inte för laget? Kör hårt!

 


Saknade julgran från 2010!


En liten dikt för att lysa upp vintermörkret

Jag känner inte dig, men jag vet vem du är.

Vi har inte träffats mycket, men nu är det så här.

Jag saknar dig.


Recover


Andra dagen på jobbet

Folk tycker nog jag är skapligt otippad på jobbet, men det är väldigt kul samtidigt som jag får ett gott skratt inombords. Ska nog berätta för alla hur omåttligt kär jag är i min chef imorgon… sorgligt men sant!


 

Har lärt mig det mesta idag och kan nu röra mig lika fritt som en treåring på barnavdelningen där jag hamnat. Det kommer förmodligen bara vara så i början och jag hoppas på att få röra mig på de andra avdelningarna snart också. Jobbade tillsammans med Anna idag, hur trevlig som helst. Dem satte två helt nyslipade diamanter på prov kan vi säga. Varken hon eller jag kände någon så vi fick helt enkelt lära känna varandra!


Eftersom det även var lucia idag så skulle alla vara ute i sista han med att köpa elektriska ljus, luciakronor, stjärngosselinne, lucialinne och så vidare… Alla tog slut igår! Typiskt. Så är det när man är ute i sista tiden. Aj aj aj. Nu är Joel trött efter 10 timmars arbete. Ska inte klaga i och för sig, men är inte så van efter den långa semestern jag fick!Imorgon kör vi 9 timmar. Hej på dig!


Första dagen på jobbet

Jag har haft en helt underbar dag på jobbet idag kan jag tala om för er som läser bloggen. Började med en nervös liten Joel som sprang fram och tillbaka efter Hanna på barnavdelningen som en liten svans. Fick lära mig Åhléns system och säkerhetsrutiner, har även en hel del papper med mig hem för trevlig kvällsläsning. Inte helt fel med lite tända ljus och ett bad!Började klockan halv elva och slutade strax efter fyra, fick även mitt schema som ser väldigt bra ut. Jobbar i snitt 38 timmar per vecka och bra tider enligt mig. Atmosfären i butiken är på topp och alla är så mysiga. Jordnära, roliga, talför, framåt och positiva! Underbart!

Ses i morgon allesammans!


Ciao.


I Tomheten

Jag är så tom, helt utan ord. Att något så litet kan göra så ont.

Det hade en mening men försvann lika snabbt på grund utav sveket.

Har försökt tvinga mig att sova, sova ut för att vara pigg imorgon när jag börjar på mitt nya jobb. Dock vill inte ögonen samma som mig, det går inte. Har inte sovit alls på grund utav oroligheten i kroppen. Nu sitter jag med blodsprängda och kliande ögon i sängen tillsammans med en hals som heter duga. Gårdagen borde inte ägt rum, det borde aldrig gått så långt. Idag skulle vara en bra dag.

 

Jag är så tom, helt utan ord.


Paranoid & Hispig på samma gång

Herregud så det kan gå! Det har varit en underbar dag igår som jag kommer berätta mer om vid ett senare tillfälle. Kan avslöja att jag mot alla odds äntligen har fått jobb, ÄNTLIGEN!

Måste bara slinka in här och berätta om vad jag fick för mig under dagen. Det var nog på morgonen någon gång då jag hade fönen på och kokade vatten på spisen till te. Jag hämtade posten i 1 sekund och det började lukta bränt i hela lägenheten. Sprang då fort som attsingen in till fönen och stängde av den. Ut i köket och stängde av plattan och slängde grytan åt *******! Vad var det som luktade? Mitt i allt tjofräs så tyckte jag att det lät som höga lågor inifrån sängkammaren. Sprang tillbaka, notting. Lagom hispig och lagom paranoid när det går som bäst. Där har ni mig i ett nötskal! ;)


Café - John Chris Coffee

Inte alls dumt för blotta ögat, eller?

Jag och mina två vänner var på jakt efter ett bra fik att sitta på och testade då detta till synes väldigt fina haket. Eftersom jag precis flyttat hit så tycker jag det är rätt roligt att testa nya cafeer och sätta lite omdömen. Så here it goes!

 

 

John Chris Coffe får inte ens 1 kanelbulle utav 5. Vet ni varför? Jo för personalen är otrevlig, ett gäng utländska killar (när jag var där) som ignorerar kunden för att han har skägg på hakan, platt bröst och basröst. En tjejkompis som var med mig beställde utan problem, när det var min tur så frågade han personen efter mig istället vad hon skulle ha. VA? Helt seriöst tänkte jag och frågade ”Är det Ok om jag beställer?” med en snäll ton såklart. Ingen respons. Då harklar jag mig och frågar lite högre ”Kan jag få beställa eller?”, samma där. Får be min tjejkompis att beställa åt mig eftersom jag inte orkar skrika och gapa hela dagen. Det går utan problem så jag får min muffin och Chai Latte.

 

 

*Muffins – Torr och smaklös.
Det vita kluddret på är bara
florsocker och prickarna
vet jag inte riktigt vad
dem ska föreställa.
Bananflugeavföring?

 

*Chailatten var bara smaklös,
mjölk right through.Egentligen tror jag nog att det kanske var ett omen att jag inte skulle beställa något alls. Men envis som en åsna så gör man gärna det ändå. Så därför är det så lågt betyg på John Chris Coffe. Till och med lokalerna såg stulna ut… Oops!

 

Nedsuttna soffor, bleka filtar, guld och glitter. Försök till ”överklass” går inte hem här inte, dessutom med accessoarer i väggarna som de säljer samtidigt som dem driver ett cafe. Nehepp, det var ingenting för mig! Vet inte heller om bananflugorna som satt lite överallt hörde till inredningen och tänker inte gå tillbaka för att ta reda på det heller.

 

Over and out!


Takaisin Maalle och Tacos

Sitter i min bottenlösa säng och läser spännande tågtidstabeller… Ja alla kommer väl ihåg den lustiga historien? Det var det enda jag kommer ihåg så friska gärna upp mitt minne om ni kan.

Igår var en händelserik dag! Började fundera på om det verkligen skulle gå bra för mig att bo kvar i Stockholm och blev aningen deprimerad. Men det är händelsernas och möjligheternas stad och så klart vände det! Kan inte ana vilken tur man har ibland. Happy Face.Sitter just nu med en kopp te och smörgås med brieost på, slår aldrig fel på morgonkvisten. Tänker tillbaka på gårdagen och hur trevligt jag hade det hos Helena återigen. Blev bjuden på middag och inte vilken middag som helst, utan tacos! Och när det bjuds på tacos, ja då är det svårt att säga nej. Vi lagade mat, chitchattade, uppdaterade varandra, såg på film och spelade Wordfeud! Nu har jag en massa game på G igen… Haha, kommer kanske svara om 40 h eller något… glömmer alltid av det lustigt nog.Filmen vi såg på var Masjävlar och för er som inte sett den så är det dags nu. Så pittoresk stad och helt säregna karaktärer som lyfter fram varenda liten sida. Både rolig och sorglig, men ändå väldigt fin. Det gör inte saken sämre att Cecilia Forss är med i sina unga dar.


Masjävlar Poster

Efter dessa visdomsord säger jag nu over and out och
hoppas på fler glada nyheter snart! Nu är det fullt ös
medvetslös som gäller. Ciao!


Café - Kófi

Mitt första besök på ett fik i storstaden sedan jag flyttade hit. Finns i princip ingenting att klaga på, hade nog turen på vår sida. Fick bra platser i fönstret där jag fick sitta ståtligt och blicka ut över allt folk som spatserade förbi. Jag som inte har någon TV hemma hade mer än roligt! HahaPersonalen var trevlig, tog sig tid och inväntade beställningar utan någon brådska alls. Stressen ville dem inte behålla inne på Kofi. Köpte mig en Chai Latte som smakade annorlunda, men på ett bra sätt. Har alltid gjort hemma själv med skummad mjölk och pulver. Den här var däremot underbart god! Eftersom det egentligen inte finns någonting att klaga på här så får Kofi 5 av 5 prinsesstårtor! Inte illa pinkat för första gången, kanske just är därför – men nu är ni favoriten so far.

Att det fanns eluttag i varenda vrå gjorde inte saken sämre. Små saker som gör skillnad efter en dag på stan. iPhone är inte den pålitligaste telefonen har jag hört! ;)
Nog om detta,
ses på Kófi allesammans!


God Morgon världen!

Jag tror att det är dags för mig att försöka vända tillbaka min dygnsrytm nu. Har alltid varit en morgonpigg människa sen jag kan minnas, var till och med uppe innan 5-6 förra julen för att mysa ner mig till julkalendern och njuta av frukosten i lugn och ro. Sen jag flyttade till Stockholm och inte fyller mina dagar med någonting så har det däremot gått lite utför. Jag sover fööör länge, vilket enligt mig kan vara som idag – till klockan nio. Måste börja ställa klockan på senast sju i alla fall. Kommer verkligen ihåg hur mysigt det var att kanske gå upp fem och se till exempel Avatar och att klockan bara var lite efter åtta när filmen var slut.
Så nu vet ni min nya plan,
dags att stiga upp,
inte ge upp,
se upp!

En kopp grönt citronte på det.
Hej Hej.


Cooking with Mr Taco

Hejsan alla gulliga och söta människor som läser min fantsastiska blogg. Ska man börja så? Kände för att variera mig lite, men njaa… inte riktigt min stil så jag börjar som vanligt.Nu har jag nämligen varit på arbetsförmedlingen en sväng för att skriva ut lite papper, skriva över mig från Kalmar och uppdatera mig lite inom Solna. Det gick hur bra som helst och dem är lika trevliga här! Känns lite exklusivt när man kommer in och dem har ett podie (eller vad det heter? Som de tar beställningar ifrån på fina restauranger) som dem hälsar alla välkomna ifrån. Vart är den röda mattan för Mr Taco va? ;)

Därefter så inhandlade jag lite förnödenheter på Maxi till middagen och kvällen. Får nämligen finbesök av födelsedagsbarnet Alex. Så ska överraska han med inte så mycket, men lite lite! Haha. Köpte nämligen… Vilket kanske kommer smaka bra – var så pass länge sedan jag åt det och nu var det en juligare version så håll utkik efter vad det är och hur smaklökarna dansar efteråt.


 

Väl på Maxi tänkte jag även köpa lösviktsgodis till julkarameller och rocky road som jag skall baka någon dag. Vet ni hur svårt det är att välja godis när man inte är något som helst sugen? Jag gick fram och tillbaka men ingenting såg tilltalande ut och jag är ändå världens främste sötsugande människa. Sötsuget och mitt alter ego är bästa vänner. Så slängde snabbt ihop en liten påse i hopp om att kanske bli sugen senare eller att det passar tillsammans med den mörka chokladen.

Kan uppdatera er om gårdagen också, då det blev varma mackor för hela slanten och lite youtube-tittande. Sjukt vad som finns att hämta på nätet. Som exempel Jonah, han hade lagt ut ”lögnvideon” [som ni för övrigt hittar här---> http://joelsv.blogg.se/2011/december/hai-dair-jonah-mowry-lied-you-decide.html] på sin egen kanal men tog bort den efter 2 timmar och då hade den spridits som en löpeld i alla fall. Det som hamnar på nätet eller sprids, det stannar. Tänk på det innan ni gör något ni inte är stolta över! Nu blir det matlagning med Joel (och Dr. Bombay i bakgrunden)!

Ciao!


Mohombi - In Your HeadDagens Låt!

                


Fairytale of New York


the Pogues Ft. Kirsty MacColl
- Fairytale of New York


It was Christmas Eve babe
In the drunk tank
An old man said to me, won't see another one
And then he sang a song
The Rare Old Mountain Dew
I turned my face away
And dreamed about you


Got on a lucky one
Came in eighteen to one
I've got a feeling
This year's for me and you
So happy Christmas
I love you baby
I can see a better time
When all our dreams come true


They've got cars big as bars
They've got rivers of gold
But the wind goes right through you
It's no place for the old
When you first took my hand
On a cold Christmas Eve
You promised me
Broadway was waiting for me


You were handsome
You were pretty
Queen of New York City
When the band finished playing
They howled out for more
Sinatra was swinging,
All the drunks they were singing
We kissed on a corner
Then danced through the night


The boys of the NYPD choir
Were singing "Galway Bay"
And the bells were ringing out
For Christmas day


You're a bum
You're a punk
You're an old slut on junk
Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas your arse
I pray God it's our last


I could have been someone
Well so could anyone
You took my dreams from me
When I first found you
I kept them with me babe
I put them with my own
Can't make it all alone
I've built my dreams around you
Håkan Hellström & Plura
- Fairytale of New YorkLite julkänsla på det :)


Årets Julklapp

Jag hörde en fågel viska att den första snön föll förra veckan. För min del blev det dock första ögonblicket för mig att se snö idag. Den ringlade sakta ner från himlen som om man häller kokosflingor på kärleksmums i slow motion. Helt underbart med andra ord! (Jag har så fina formuleringar till allt jag vet ;))Då är det jul snart med andra ord. Kollade igenom lite tidningar förut och tänkte på hur det var som liten då jag kryssade i och ringade in en hel drös med saker jag ville ha. Då man skrev önskelista och bad att tomten skulle vara snäll i år. Sådana barn sådan tomte!

Blev faktiskt tillbedd att skriva en önskelista i år av mina föräldrar, hur gulligt som helst. Men då slog tanken mig, vad behöver jag? Vad har jag inte?

Tjaa, någon TV har jag inte, men kollar aldrig på det utan har min dator till filmer etc. Dammsugaren trodde jag hade pensionerat sig men den funkar utmärkt nu efter att ha bytt dammsugarpåse. Telefonen är fortfarande haj och inte speciellt uråldrig. Brukar vara lite sådana här elektroniksaker som jag önskar mig, men inte i år. Skojade med dem och sa att en matkasse alltid går hem – och det är tydligen vad årets julklapp är också (fick höra det från en väldigt pålitlig kontakt ;)) . Men slå in den nu? Fantasilöst… Inte så lägligt kanske…Tänk dig själv och sätta dig tillsammans med din familj och blicka utöver klapparna som svärmar runt granen. Då barnsligheten griper tag i dig och du vill klämma och skaka på dem det står ditt namn på. Så finner du till din förvåning en ICA-kasse längst inne i hörnet, i skuggan. Spännande! Både ja och nej. Kanske roligare om den var från Lidl, ÖB, Netto eller Willys? Vet ju aldrig vad dem har för saker. Och El Dorado gör spännande grejer har jag hört. Jag hade nog föredragit det förstnämnda.


Samtidigt som jag tänkte på vad jag skulle kunna ha användning för så undrar jag självklart vad alla ska få utav mig. Har köpt en del julklappar redan men känner mig långt ifrån färdig. Måste göra julgodis och baka också! Köpa julgran, boka biljett hem över jul och en massa annat. Har redan valt säkert tio olika godissorter jag vill göra, kanske borde kedja fast mig vid spisen ett tag? Ja, nu svävar jag snart iväg för långt på detta röda och vita julmoln. Polkagrisfudge? Pepparkaksfudge? Skumtomtefudge? MUMS säger jag bara!
Att snö för ett par minuter kan glädja mig hela kvällen.
Julmysigt.


Middag som heter dugaSitter precis och avnjuter en god middag bestående av 
Double Cheese & Chili-chips ifrån Estrella. Mums på det!
Ha en lika avnjutbar kväll som mig så hörs vi snart.Faktiskt väldigt goda när magen klagar! ;)


(HAI DAIR) Jonah Mowry lied? You decide.Idiot.
Hoppas verkligen du sätter tuggummit i halsen.
Really hope your gum get stuck in your throat.


1st Video:
*Vissa kommenterar inläggen och på nätet med att
den nya videon är fake men inte den första.

*Vissa säger att han var mobbad tills han bytte skola,
att det är därför han gjorde video nr 2.

*Vissa säger att det är för ännu mer PR och för
smaken av youtubekändisskapet är så avnjutbar.


Vad tror du?


Stress och Sömnlöshet

Det blev en tidig morgon idag.


Varför vet jag inte men sömnen hade inte riktigt sin gång inatt. Var uppe hur länge som helst men fann ändå inte ro att sova. Skönt att vara uppe med tuppen och få lite saker gjorda dock, trodde jag ja! Julkalendern kan jag inte se på eftersom jag inte har någon TV, internet går det inte lita på heller tyvärr.

Kollar sista minutenresor till Thailand och Sri Lanka för tillfället och har nog aldrig varit så sugen på att klicka "köp" på internet. Hade behövt åka iväg och bara slappna av, släppa all stress och tänka på mig själv en gnutta. Jag måste hitta jobb, jag vill hitta jobb, jag kommer hitta ett jobb...

Ska nog äta lunch nu och se på en film, välbehövligt må jag säga. Kanske en kanelbulle på det? Finns det något bättre än en stor kopp varm choklad och en kanelbulle att doppa i det? Ja mjölk kanske jag skulle dricka istället.. hmm... dagen börjar redan med en massa dilemma! Ack och ve... ;) Ska ta itu med problemen successivt och jobba mig uppåt nu. Ska söka en hel drös med jobb!


Hej så länge.


Andra Advent

Andra advent och det har inte hänt så mycket juligt hemma hos mig. Julstämningen inne hos grannen är högre än min. Försöker lyssna på julsånger via youtube men det går inte så bra med mitt dåliga internet. Är väggarna i lägenheten som blockerar.
Tänkte gå på julmarknad i min ensamhet men då sa Helena att hon kunde gå med mig lite senare, inväntar detta just nu spänt som ett litet barn. Kan berätta lite om gårdagen så länge. Saknar min jullåda hemma som är full med adventsljusstakar, julgranspynt och massa pyssel!Igår så fick jag finbesök utav min älskade bror Pål Anabol Pumptvål ni vet. Drack lite vin, snackade om saker som inte borde få pratas om. Fick bland annat höra lite saker (efter några glas) från honom som jag definitivt inte ville! Haha, gäller bara att stålsätta sig. Kul var det! Ska försöka att inte skriva någonting om det på bloggen. Kanske kan få honom själv att skriva ett inlägg? Håll tummarna.Därefter åt vi lite tacos men insåg att klockan strax var åtta, tog vårt pick och pack och rörde oss mot Sollentuna. Där var det nämligen kalas hos Alex. John mötte upp oss och vägledde oss till festligheterna och vi hälsade som aldrig förr. Tror knappt jag kommer ihåg tre namn utav dem som var där igår… Pinsamt men sant! Är groteskt, grymt dålig på att komma ihåg namn. Speciell på så kort varsel.

Hela kvällen sammanfattas enklast med god mat (Tacopaj, Västerbottenpaj och tårta som heter duga - Vi gick inte hungriga därifrån i vilket fall!), trevliga människor och en alldeles utmärkt värd! Stående ovationer till honom.
Tack för en trevlig kväll och för att vi fick komma.Pitbull Terrorist VS Pitbull Terrier

Nu känner jag mig rätt snacksalig faktiskt. Brukar få lite kickar då och då när jag uppdaterar bloggen väldigt mycket. Blir så nöjd och lite stolt över ”skapelsen” och hur snyggt det kan bli. ;)
Nu däremot så är jag lite sugen på att prata om Pitbull. Alla tycker ju om Pitbull?(haha, ser ut som Pitbull Terrorist VS Pitbull Terrier)


Jag kan erkänna att jag inte hade någon aning om vem han var eller lyssnade på han (vad jag vet) förens låten ”I Know You Want Me” kom (även kallad Calle Ocho). Det var en sååå typiskt Joel-låt. Den sköna basen, beatet och den lilla ”flingen” som låter högt hela tiden. Underbart! Perfektion.

Däremot tyckte jag han bleknade bort direkt efter den och kom kanske med ett par enstaka bra låtar, såsom ”Shut it Down” med Akon (också nästan den enda som är bra med Akon om man bortser från genombrottet). Men det är mest basen jag fastnat för i den. Sen kom fenomenet och min älskade Jennifer Lopez tillbaka och släppte en sju******** bra låt tillsammans med Pitbull. Där behöver jag inte ens skriva ut titeln, alla vet vilken härmapekopia jag snackar om. Nu är han dock på väg upp i mina ögon, skriver låtar som ett rinnande vatten. Refränger som slår högt och länge, verser med olik text men samma härliga stämma som alltid. Varför lägga av med ett vinnande koncept?
Där har vi lite tankar kring en artist.
Kanske dags att ”koppla av” (till) Pitbull nu.


Bye, Bye Stockholm

Efter tre veckor i huvudstaden känner jag nu ett tvivel. Lite ångest över att inte ha någon nära som jag bara kan gå över till eller ta bussen till. Har även börjat tvivla lite på mig själv. Frågor som blandar sig i huvudet är dels ”kommer jag kunna bo kvar?”, ”kommer jag hitta ett jobb?” tillsammans med rädslan för att det inte kommer gå. Visserligen är tre veckor inte speciellt lång tid men jag menar, hade jag varit attraktiv på marknaden hade jag nog fått börja redan. Eller så är det mitt huvud som spökar nu och den emotionella musiken förstör stämningen mer än vad den borde.

Ska åka ut och slänga iväg mina CV:n och personliga brev till en hel drös av arbetsgivare i veckan och visa ännu mer vilja och styrka. Men löser det sig inte snart, ja då kanske det blir ”Bye, Bye Stockholm”.


Karpaltunnelsyndrom

Dessutom är det något fel på mina händer… Kanske motionerar fingrarna för lite? Det börjar sticka till i översta delen av pekfingret och jag biter, trycker, river, drar, skär, hamrar, hoppar och sätter mig på det men ingenting hjälper! Nej men näst intill i alla fall. Vad är det för fel.. Har haft det några gånger nu men det återkommer ibland. Känns precis som om fingret ska somna eller att det är någon ådra i kläm.

 

Försökte även googla mig fram ett svar, men det känns inte så lovande med de alternativen jag hittade…

 

Här är en förklaring till Karpaltunnelsyndrom:

 

Allmänt

Det är vanligt att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Om besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret kan det vara karpaltunnelsyndrom, som är vanligt men sällan allvarligt.

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerven skadas. Karpaltunnelsyndrom kan innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

Om man är gravid eller har ett arbete med upprepande handrörelser där man använder mycket kraft i handen, ökar risken att man får karpaltunnelsyndrom. Besvären är vanligare hos kvinnor än hos män, och vanligast i medelåldern.

Besvären kan ibland vara tecken på andra sjukdomar, till exempel minskad hormonproduktion från sköldkörteln.

(Fakta hämtad från http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Karpaltunnelsyndrom/?ar=True)


 


Eller så är det bara hypokondrikern och

mytomanen i mig som spelar oss alla ett spratt…


R.J. feat. Pitbull - U Know It Ain't Love (David May Mix)Dagens Låt!

                          


Ödets gång

Kom innanför dörren nyss och satte mig precis tillsammans med lite nyinhandlade härligheter. En tripp på stan utan sitt bankomatkort var inte så väl förunnat… Tänkte handla julklappar i alla dess former men det fick enbart bli lite fika och vin tills ikväll. Hade dock tur i oturen. Otur att jag glömde kortet, men tur i att det började regna så fort jag åkte hem. Ödet hade sin gång!

Som brukar tänka när det blåser motvilligt rakt på mig. Att jag har glömt något hemma eller att det inte är meningen att jag ska gå utanför lägenhetens trygga väggar. Det kanske stämmer? Visste innerst inne att jag hade glömt något. Nog om detta, nu blir det fikamys och därefter inslagning av lite julklappar!


Julklappstips?

Snart är även december slut. Den närmade oss med stormsteg och julafton är inom kortare räckhåll än vad folk tror. Hur ska jag hinna hitta alla julklappar? Handla julmaten? Träffa alla nära och kära? Det är bara några av frågorna kring stressen julen åkallar. Men det är även högtiden då vänskap, familj och glädje värmer oss som mest. Att få tillbringa tid tillsammans med de vi älskar och värnar om. Jag har faktiskt en fråga till er som klickat er in på min sensationellt fantastiska blogg.

 

 

Vad är årets julklapp?

(Eller; Tips på en bra julklapp?)


Dra på Trissor!

2 av 5 redan skrapade. Nu är det dags för spänningen att ännu en gång sänka sig ned över mig under lunch. Håll tummarna för mig och hoppas på storvinst (som inte alls alla gör…). Om jag vinner mycket, desto fler julklappar får du! ;)
Lady Gaga - Marry the NightDagens Låt!

                      


Snusk

Alltid ska någonting hända när man är som tröttast. Har varit pigg, alert och på språng hela dagen idag och gått flera varv runt sjön ikväll. Med trevligt sällskap blev det även lite mat från Max och julmust till det. Nu är klockan slagen för sängen och det är dags för mig att gå på dejt med John Blund.
Yrvaken och för trött för mitt eget bästa så började jag klä av mig. Vad händer då…?


Jo knappen på mina favoritbyxor åker på stört in i väggen.
Kanske dags att sluta med dessa sena matvanor.Äsch då…

God natt!


Tapas & Filmmys

Efter att ha sökt igenom vartenda skåp och vrå i min
superstora etta efter choklad eller chips
kom jag på ett annat sätt att stilla mitt begär.Nu blir det filmmys tillsammans med en lite oliver,
soltorkade tomater och marinerad vitlök!
Julmust också så klart, är det december så är det!

 

 


En shoppingtur som heter duga

Precis hemkommen efter en tripp ute I Järfälla tillsammans med Alex. Har ätit lyxmiddag bestående av köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt. Underbart! Var helt rätt placerat i kistan. Han hämtade sin nya telefon och efter det så kollade vi in en hel drös utav butiker där.
Var inne både på Whyred, Acne och Filippa K som exempel. Och gissa vem som blev frälst? Helt rätt, jag!

Filippa K sålde ut en provkollektion så jag fyndade mer än vad jag borde ha gjort egentligen. Dock var allting i storlek M, vilket inte satt som en smäck. Så fick lämna dyrgriparna till någon annan med smak. Helt sjukt, en kavaj jag tänkte köpa för runt 3000 kr i Kalmar kostade endast 500 kr där. Sy in? Njaa, det var nog bra att jag inte gick loss på mer än vad jag gjorde.

Även Ikea var lockande idag. Tänkte köpa lakan, köksredskap, besticklåda till knivarna (eftersom den jag köpte var för liten – mitt nöt), påshållare och typ allt annat. Det jag kom lyckligtvis kom hem med var endast det mest nödvändiga. Servetter, galgar, duscholja och såklart en jacka…Jacka, Filippa KGalgar & Servetter, IKEA
Badolja, L'OccitaneGlömde även tillägga att vi blev attackerade av en skylt som följde efter oss på grund utav Berit! Nu tycker jag hon får lugna ner sig lite. Visst det är mysigt att höra att livet leker utanför fönstret, men när man shoppar vill man helst inte ha en skylt i ansiktet... även när vi gjorde en usväng hängde den efter! haha. Det VAR meningen att vi skulle gå in på Vagabond-butiken.


På återseende!

 


Vad vill han mig?

Det är den första december och jag börjar redan tröttna
på den mansdominerande, kvinnotjusande,
förebilden för julen.. Ja klart jag snackar om Ernst...Visst har han sin charm i sina stunder på torpet.
Men måste han göra reklam för allt bara för det?
Det verkar inte vara någon Jul alls utan honom.
Inte jul med Ernst, nu är det Ernst är jul...
(Säg hans efternamn 10 gånger om du kan)


Julkalendern 2011 - Tjuvarnas Jul


Åh, idag är det dag nummer 1 i december! Julkalendern ska börja, barnsligheten gror till sig i kroppen, kanelen luktar och värmen stiger i hjärtat. Julen är på väg med nätta steg och jag är väldigt nyfiken på årets julkalender! Varför har jag ingen TV för? Ska knappast försöka kolla på SVT-Play senare för det lär ta X antal år att ladda det korta, innehållsrika och mysiga program. Det är liksom inte riktigt samma sak utan julkalendern. Kommer den vara bra i år? Är den rolig? Så mycket tankar.

 

 

 Nej nu har nejlikorna väntat för länge på användning,
dags för apelsinhysteri! Ciao!

 


Tystnaden runt Råstasjön

Varför är det så tyst runt Råstasjön?


Jag kom precis hem ifrån att ha gått två varv runtom. Det verkar som att träden viskar någonting. En historia eller händelse som fyller mörkret på kvällen med tomhet runt sjön. I varje vrå syns dunkla gula ljus ifrån gatulyktor som knappt gör någon skillnad. Små pölar av vatten ligger också tätt intill gruset jag spatserar. Någon hör, någon ser, någon absorberar. Eller något.Tankar som slår mig är blandade med rädsla och dels nyfikenhet. Är nyinflyttad och trivs som fisken i vattnet. Men någonting ger mig inte ro här. Vad hände här? Kan det vara just vattnet? Är det så grunt att man kan nå botten och korsa i en rak sträcka över till andra sidan. Är det mörkret i himlen, vattnet, husen, träden och skuggorna? Spöktimmen är slagen. Jag måste hem. Jag kommer hem.Sätter mig här, skriver av mig helt osannolikt osammanhängande saker om ointressanta saker för att försöka bilda en kort historia. Det enda jag egentligen menar, undrar eller frågar mig själv är;


Varför är det så tyst runt Råstasjön?


RSS 2.0