Blogg listad på Bloggtoppen.se

Andreea Banica - Love in Brasil



Dagens Låt!

                       


Kycklin' Cully

 Gul lök

Röd lök

Creme Fraiche

Mjölk

Kyckling

Röd Thailändsk Curry

Chiliflakes

Salt

Peppar

Cocktailtomater

+

Cashewnötter

Banan

+

Jasminris

=



Nam nam!

Cashewnötterna springer praktiskt taget på
bananerna för att bli den första att
göra bomben i currykycklingen!


Gamla bananer rostar aldrig

Idag gick det upp ett ljus för mig. Inte ett helt vanligt sådant utan ett matigt. Såklart, det är ju Tacoboy vi talar om, eller hur? Har inte gjort speciellt mycket idag utan bara varit innanför väggarna i lägenheten. Tänkte dra ut på stan och inhandla julklappar men icke sa nicke. Är väl förunnat att jag hunnit duscha! Tror håret torkade precis.



Har även haft the Gravel Road på i bakgrunden hela dagen samtidigt som tankarna blandats med långsiktig stress. Fina ord jag vet. Kan faktiskt börja definiera mig en del med den låten, lugn och sansad ena sekunden, dramatisk och rädd andra. Helt underbar.

Efter 173 lyssningar på iTunes var det nu dags för mig att komma på någonting att äta, lättare sagt än gjort försökte jag klura ut någonting. Har allt hemma i princip men inget som lockade speciellt mycket. La mig utsträckt på sängen med ansiktet i madrassen och känner då odören.
Doften av curry! Jag har inte ätit curry sedan urminnes tider och är inte så förtjust i det heller. Men har några gamla bananer som ligget och mögglar i fruktskålen i köket, cashewnöttel i skafferiet, jasminris i en glasbutelj och kycklingfilé i frysen. – It’s a sign!


Halloween Poster

Kycklin' cully it is.
Fortsätter med Halloween remaken från 2007
till den kulinariska smakupplevelsen.

Ciao så länge!


Täckmantel för att få blogga ifred

Sitter här i the flat och uppdaterar mitt utseende lite ytterligare! Fila lite på öronen, injektera något spännande i läpparna och suga bort något från kinderna. Nu är jag snart redo to hit the streets.



Nej såklart inte.

Viann kom hit igår, lilla flicka! Var ett tag sedan vi sågs senast så det kommer bli spännande och aningen annorlunda att umgås igen. Har en massa roliga saker planerat och aktiviteter på schemat. Låg uppe hela natten och snackade om allt och inget, så om vi vill är varenda sekund planerad..! Ska alldeles intill strax bege oss till Solna C och kolla in det lite och därefter dra oss mot högre höjder i form av Stockholm innerstad. Woohooo! Shopping plus är något begrepp som just hittades på för oss. Några diskborstar får det i alla fall bli.

Runt klockan sex väntar sig också en underbar överraskning för mig. Eller ja, det känns som det i alla fall. Elina och underbara superduper älskade söta snygga fina Märtha Philipsson is in the house och jag ska möta upp dem på någon hamn… Ska bli så skönt att få se och ta på dem igen. Kändes som ett avlägset minne som verkligen distanserats på senaste tiden. Känner även att jag flyger iväg i mitt blogginlägg, men får skylla på Viann som inte ens kan hålla tyst i fyra minuter då man ber henne lyssna på en låt… Som täckmantel för att kunna blogga ifred såklart… haha!




Nej hon är så söt så.

Nu ska vi nog bege oss, får blogga när luften är tommare igen!


Tills natten inte var ung längre

Det blev en myskväll tillsammans med min underbara broder Pål Anabol Pumptvål och allt annat som slutar på ål. Ska bli så skönt att ha sällskap i lägenheten ett tag, förhoppningsvis höjs värmen ett par sjuttioåtta grader också. Det återstår att se. Kvällen bestod utav lite olika ostar, levande ljus, marmelad, salami, kex och gott att dricka! Mycket att prata om också så klart så vi var uppe tills natten inte var ung längre. Pigg för det är jag idag.

 





Haha, Happy face!
Han ville såklart inte vara med på kort...


Winnie Khumalo - Live My Life




Dagens Låt!

                      


Äckliga frestelse...



Marabou's Schweizernöt-cookies...

(
varnar känsliga läsare för en ohygglig bild nedan!
the Real Cookie Monster har blivit fotograferat - äntligen.)





Onaturligt färgade och goda så man bara smälter själv,
tillsammans med chokladen i dem..
hu hu... kan inte skriva mer måste äta en till!

Ciao.


Tiger som räka

I dont care if the whole club is dead

Cause there’s soya in my bed..

There’s soya in my beeeeed…



Haha fick verkligen den på hjärnan när jag höll på att spilla svart soja over mitt vita lakan I sängen. Det är ju mysdags! Då sitter jag i sängen och ser på film. Någon rysare ikväll kanske? Det hoppas vi på.

Ser inte så mycket ut för världen men det kan ha varit för att jag inte tänkte slänga upp det på bloggen, ännu mindre mmsa till en vän förut! haha
Engagemanget ligger inte i upplägget - utan i ätandet! (som jag kommer börja säga i ungefär samma ton som "det hörs ju på namnet, man rrrullar dem!)

På återseende!

PS. Jag saknar Märtha varenda gång jag tar en kopp te eller värmande dryck överlag. Varje gång jag öppnar garderoben och ser alla spel... Du är med mig varje frukost, minst!

Saknar Carro då jag tänder nya ljus och tänker på julen, då den där speciella låten kommer på spellistan som Hoffmaestro eller något från Prinsessan och Grodan. Disney, det är du!


2 Badkrukor som blomstrar

Blev ett litet dopp tillsammans med snyggingen Helena.
Att båda två skulle inviga badkaret trodde jag aldrig, men så fick det bli.
Nu har jag badat varje dag sen dess och borde nog tagga ned lite.
Annars kommer min räkning bli skyyyhög.
Bjöd på lite gott och bjuder nu er på det goda!
ENJOY!








PUSS


Två hjärtan

En heldag med Helena slår inte fel! Idag ska nämligen vi bara mysa tillsammans, tända ljus och bada, äta middag och prata som aldrig förr.


Helena Maricruz Santacruz Nilsson


Har fått i ordning nästan allt i lägenheten nu så det ser lagom resonabelt ut här, dock lite tomt och det ekar fortfarande. Borde kanske tagit med mig min soffa? TV? Ja vi får väl se hur uttråkad jag blir. Att shoppa en soffa vid behov ska väl inte vara så svårt!



het fiskgratäng. En riktig nyinflyttarmiddag ;)


Gårdagen tänkte jag avsluta med en fiskgratäng, bröd och en film. Var helt uppe i varv så försökte tagga ned. Det var svårare än förväntat så fick bara bli de två förstnämnda. Tror stressen släpper mer och mer och jag börjar förstå vad som händer. Helt overkligt. Ena sekunder bor jag i Torsås, världens mest remote:a stad och nu, nu befinner jag mig 7-8 minuter ifrån Stockholm C. Så från hjärtat av staden till ett annat hjärta så ska jag börja kika lite på vad vi ska äta ikväll. Helena och jag.

 

 

Ciao!


Välkommen hem till mig!

Oj oj oj, nu har tiden dragit iväg och jag har som vanligt glömt bort bloggen.
Har hänt så himla mycket superskoj saker som jag måste berätta om,
som vanligt även det vid ett senare tillfälle.

Förstår att en del är nyfikna och kanske till och med lite otåliga
på att få se hur min lägenhet ser ut? ;)
Slänger nu upp bilder på hur den ser ut tom, så kommer
underverket möbleras och läggas ut om ett tag! Watch out!



Välkommen!



















På återseende!


Giganto enormus

Nu sitter jag äntligen i lugnan ro och ska äta frukost mellan skyddande väggar. Fick till slut tag på en sovplats. Blev lite nojig där ett tag! Haha.
Resan gick bra hela vägen och jag höll mig sysselsatt som få. Musik, musik och musik fick det bli. Även några tuggor av mammas goda gigaaantiska bagett som hon skickade med mig. Har mat för en hel vecka nu, både frukost, lunch och middag!



(Blev överlycklig när det fanns te inne på macken i Ringarum)


Kom fram och tog en promenad tillsammans med Anton i Ö-malm, innan vi gick hem till honom för att sova. Pratade även med ”lägenhetsfixarn” och ska få mina nycklar idag runt klockan två. SPÄNNANDE!

Så idag har jag en del ärenden. Ska börja med att gå på stan tillsammans med min bror och kolla efter en fin madrass. Lakan kanske? Och lite smått och gott som man kan stoppa in i sin lägenhet. På lördag kommer äntligen mina föräldrar upp med alla saker, så då ska det bli husligt! Hemmafrun Joel som donar.


Paul Svensson
(Min broder, Pål Anabol Fruktskål ;)
Nu är vi båda storstadsråttor!)


Det var något jag funderade på och skulle skriva på bloggen förut. Men väntade till frukostdags eftersom sängen var så skön. Hoppas det kommer tillbaka, annars får du också sitta funderandes i ovissheten. Nu ropar en kopp te på mig, hej så länge!


Det är lika kallt i tomtens skägg

Nu sitter jag ungefär halvvägs till mitt mål. Nämligen i Ringarum där bussen har uppehåll i ca 50 minuter. Dum som jag var så käkade jag precis innan bussen stannade, slutade äta när jag kom på att det var Silverlinjen jag åkte med och slutade därför. Får bli ett blogginlägg till istället, haha.

Jaja, vad ska man säga? Lite tomt att ha åkt så långt ifrån Kalmar/Torsås redan. Tänker på er alla och det sista jag upplevt där. Självklart kommer jag ju tillbaka, men vem vet när.

Ni som har tips på saker man kan göra på en buss är hemskt väldigt mycket välkomna att dela med sig utav tipsen. Själv så är det bara filmer som kretsar i mitt huvud. Vet dock inte vilken.

Kan prata lite om vädret. Vädret är grått, så. Nu var det gjort.

Nej men, grått, kallt och trist, en helt vanlig höstdag eller vinterdag eftersom det är lika kallt som i jultomtens skägg. Har raggsockar i väskan som jag längtar tills jag får ta på mig. Ska fixa någonstans att sova, kicka av mig alla kläder och mysa i raggsockar, mjukis och någon värmande dryck. Låter inte det underbart lockande just nu?

Funderar även på att gå in på OKQ8 och köpa en energidryck, men jag tycker inte ens om det. Känns lite nödvändigt med energi bara. Vill springa i bussen och runt den men det skulle inte uppskattas. Och nu kommer jag på helt meningslösa saker som du inte borde läst. Skrattar i min ensamhet och väljer nog att stänga av datorn, fingrarna börjar frysa.


Vi hörs snart minduppdateraren.

 

Bye bye.


Utan Dess Like

Nu sitter jag äntligen här på bussen. Nya vägar mot nya äventyr och en hel del läsk och godis också såklart.

Att påbörja resan känns helt underbart. Men kanske mest skrämmande nu ändå eftersom det inte verkar finnas någon sovplats för mig i Stockholm. Skulle som sagt ha tillgång till min lägenhet den 1 november, men svårt att få tag på killen som har nyckeln. Får bita ihop och hoppas på det bästa bara. Har hört av mig till lite vänner också men alla verkar ha fullt upp, eller fullt hus så att säga. Ska försöka tagga ned lite och se på film sen tror jag. Det löser sig alltid.

Var även i Kalmar tidigare än förväntat idag på morgonen och passade på att träffa underbara Marika för att äta frukost tillsammans på Cafe Corner. Där blev det festligheter i form av baguetter och varm choklad. Smaskigt värre! Bjuder på lite insläng från morgonen (woho, nytt ord). Pratade om allt och inget, dock pratade vi inte så mycket som vi kanske borde. Förstår varandra så bra ändå, behöver nästan bara se på varandra utan att säga något alls. Så nu vet hon allt om mig och min framtid, och jag likaså om henne. Det kommer gå bra för dig, det är jag helt säker på!





Därefter var det en ”ensam mamma söker” som knackade på rutan och kikade in. Det var Simon som var ute och gick med älskade Carro i högsta hugg. Aldrig får han en lugn stund. ;)



(Vad svart och vitt allt blev helt plötsligt kände jag, haha)


Så jag smög försiktigt ut från frukosten och följde med Carro till bilen. Hon körde mig till bussen och vinkade varsamt av mig där. Alltid när vi ska ut och åka med varandra så är det mycket trafik, jag som ändå kände att tiden var med oss den här gången. Stressigt fick det bli! Haha. Kom tidigare ändå och sa hejdå till Kalmar.


Där jag lämnar alla mina exemplariska vänner efter mig.
Men vet ni vad, jag kommer tillbaka!
Det lovar jag.


Dagen D

Jag känner på mig att idag kommer bli en bra dag! Jag är redan färdigpackar, iordninggjord och har druckit te för en hel arme. Nu är det bara bussen jag ska invänta. Bussen går halv två.

Innan dess blir det lite festligheter i Kalmar tillsammans med Marika först, då hon och jag ska äta frukost och därefter ska jag träffa Carro och äta lunch. What can I say? Jag älskar att äta! ;) Funderar även på dagens låt, om vilken som är mest passande. Det är några förslag som har kopplingar mellan personer och platser ifrån landet. Kommer nog på någonting ska ni se! Om jag orkar för den delen, är inte framme förens kanske åtta ikväll. Är så spänd och nervös på samma gång, inte ofta man flyttar 45 mil hemifrån. Samtidigt väldigt, väldigt kul!




Jahopp, nu ska jag väl börja bege
mig och ta tag i det sista.
Undrar om jag glömt någonting…

 


RSS 2.0