Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ett glas rosé

Lite bilder från en kväll som heter duga. Underbart varmt inombords och utombords! Bjuder på en ordentlig bildbomb, skål.


Fredag hela veckan

Hemmagjord sushi med trevligt sällskap blir en perfekt start på helgen. Till det blir det Cabin in the woods och amerikanska cookies till dessert! Får se vad/vem som smaskar mest, vi eller filmen. Haha


Sommardag

Vad är väl en dag på stranden


Njuter

Livet kan inte vara bättre just nu än på en strand med solen gassande högt över sig och en kall öl i den ena handen. Och sju tusen dagisbarn i vattnet...


Det finns inget dåligt väder

Firar midsommar utan hämningar! Inga kransar, ingen picknick, inga sånger, ingen dans eller sol idag. Tacka Gud för det fina vädret som alltid leker kurragömma på midsommarafton. Tur att vi körde fulla muggar igår och fick riktig smak på sommaren.

Men vad gör vädret när det bara finns dåliga kläder. Även om det var solsken på förmiddagen och vi klädde oss i kjolar så får vi skylla oss själva. Vi gör det bästa av dagen som har så mycket gott att erbjuda.


Sommarkänslor på hög nivå

Med en kall öl i handen njuter jag som bara den av de extrema sommarkänslor som intar kvällen. Efter en lyckad dag av fynd och hit&ditresande, barnpassning och filmtittande är det nu dags att slappna av på bästa sätt. Tillsammans med en chokladfontän, alltför mycket jordgubbar, öl, kubb, badminton och trevlig sällskap ska den här kvällen gå in i historien. Vänta ni bara, nu är sommaren här för att stanna.


Flugornas landningsbana

Haha inte ens flugorna marscherar på mig när jag är nyvaken, det måste väl ändå tyda på en lagom dålig andedräkt? ;) skönt att slippa få en massa fotsteg i ansiktet dock. Inte kul att spackla igen dem.

Fick sällskap inatt så har sluppit ligga ensam och frysa häcken av mig. En liten Chihuahua kröp mer intill mig och vi fick bråka om vilken sida och vem som skulle ha störst plats inatt. Men det var det värt!

Gårdagen fylldes av en tågresa som heter duga, möte med bästa vännen och hennes familj, en god traditionsmiddag, två filmer, secondhand-fyndande och en massa prat. Är redan varm i kroppen av alla familjära känslor jag fått uppleva. Det kommer bli en bra midsommar i år. Det är jag säker på.


Tävling - Vinn halsband från Nordenholm Redesign!

Nu lottar vi ut detta exklusiva halsband gjort i koppar och bergskristall (värde 300 kr)

För att vara med behöver du:
1. Logga in på Facebook
2. Dela + gilla tävlingsinlägget
3. Gilla vår Facebook-sida https://www.facebook.com/pages/Nordenholm-Redesign

Vinnaren kontaktas via personligt meddelande.
Lycka till!


1, 2 step

I eat file mignon and I'm nice and young... Missy pumpar i lurarna samtidigt som tåget rullar framåt sakta men säkert. Något som inte kommer som en förvåning är att vi redan är 20 minuter försenade och anslutningen i Alvesta kanske inte väntar. Toppen! Får väl se hur det går.

Blev en tidig uppstigning i morse för packning, städning, rensning av kylskåp och annat donande. Strejken på SL var i full gång men var ute en timme tidigare så hann med nöda och näppe. Jag brukar tycka om att åka tåg, att det är rogivande och väldigt behagligt. Men idag är det inte alls roligt. Vaknade kanske på fel sida? Sitter och nyser, snorar och försöker hålla mina brinnande ögon öppna.

Tar lite bilder, njuter av naturen och lyssnar på musik. Ingenting utöver det ovanliga. Men jag vill vara framme nu! Saknar och längtar "hem". Äsch, jag går in på toaletten och tar egobilder istället..


The bling ring

Bio med gänget idag, the bling ring fick det bli med lite sushi och en tur på stan som förrätt. Den var helt klart sevärd och oväntat bra. Hur man lyckas göra inbrott hos Paris Hilton är dock fortfarande ett mysterium för mig, tror inte hon lämnar nycklarna under dörrmattan precis eller lämnar huset utan kameror installerade inne eller på tomten. Mysigt sällskap och popcorn i biomörkret avslutar en perfekt sista dag i Stockholm innan jag beger mig mot sydligare breddgrader.

Ligger i sängen efter att ha slängt in tvätten i torktumlaren och anstränger mig till tusen för att ögonlocken inte ska limmas ihop. Det funkar fint så länge jag har trevligt sällskap på telefon! Hade dock hellre sovit och gått upp tidigt i morgon för att vara säker på att hinna allting. Det är trots allt buss-strejk så vi får se hur det kommer sluta. Har inte ens öppnat resväskan för att sakta fylla den... Ååååh. Kanske borde göra ett ryck nu när jag ändå ätit upp "lite" mat som skulle bli gammalt, städat lägenheten, diskat och tvättat. Imorgon står äventyr på menyn, Jippi!


Kristinebergsklipporna

Gårdagen spenderades på de soliga klipporna i Kristineberg. Med mys, snacks och fågelskådning. Därefter bestämde herrskapet sig för att gå hem till Andreas och sedan ut på F12. Fantastisk rolig kväll!


Jag kallar dem för fiskare

Drömmen från inatt:
Jag och några vänner (vet inte vilka eftersom jag aldrig sett dem förut? Haha) skulle ta oss till en hemlig plats där vi var tvugna att simma genom en väldigt strömfylld bäck. Jag kan ärligt säga att det var lite läskigt eftersom vattnet är så mörkt och man aldrig vet vad som kan dölja sig under ytan...

Efter att vi simmat över bäcken så kom vi till en liten glänta med en liten strand, glittrande vatten och näst intill ett exotiskt växtliv. Fantastiskt. Här vände det till en dröm igen. Jag hoppade i vattnet och alla hade en grym tid. Efter ett tag så märkte jag att jag var ensam och mina vänner försvann borta vid skogsmynningen. Gick snabbt upp, tog mina saker och sprang efter...
Genom dungar och över stockar. Helt plötsligt befann vi oss vid havets kant på en milslång sandstrand av den ljusgrå sorten. Dem hade fortfarande inte märkt att jag förföljde dem.

Dem gick ut i vattnet och försvann, jag följde efter och hamnade helt plötsligt i en fiskestad. Inte en stad med fiskare utan där människor var fiskliknande. Allt var byggt som ett stort torg, med kullersten på husväggar, gator och golv. Höll mig utom räckhåll för att inte bli upptäckt och höll mig fast på en uppochnedvänd båt som mina vänner använde sig av för att ta sig runt i staden. En mardröm igen.

Vi stannade utanför en liten stenbyggnad och dem gick in. Dem talar om ett uppdrag de ska utföra och helt plötsligt sitter jag ensam i en stol mitt på golvet och blir utskälld. Vad var det jag inte visste? Eller fick veta? Jag ser "fiskare" gå förbi och tänker på hur de är klädda, hur de ser ut och om dem ser snälla ut. Tänkte till och med tanken (i drömmen) att "undrar om jag skulle kunna göra en första klädkollektion till dessa varelser?" Haha.

Efter en stund så blixtrar det till och jag befinner mig på en äldre mans cafe ute på en udde där han precis serverat sin sista kund. Jag är tredje person och ser till synes osynlig ut. Dem ransonerar ut mat och dryck så får ta tillvara på varje droppe som lämnas kvar.
Mannen sätter sig på besökarens plats och lyfter kaffekoppen, ser att det finns en slurk kvar och smakar på det. Det bränner smärtsamt i hela hans mun, hals och mage. Då tippar han koppen på bordet och kaffet rinner ut på hans fot, skon fräter. Han ropar in sin tama igelkott (som han tydligen hade) och häller resten på den. Igelkotten fräter ner till kullerstenen. Helt plötsligt är jag den andra personen som satt bredvid honom från cafeet.

En lucka i dörren öppnas, jag känner mig iakttagen och mannen sätter sig plötsligt rakt upp. Tungan formas liknandes en pilspets och hans ögon blir genast illröda. En läskig röst talar genom honom och vill att jag ska ta på mig en uppgift, kommer inte ihåg vad men att konsekvenserna kommer bli jobbiga om jag säger nej. Meddelandet avslutas och på något mystiskt sätt har "talaren" tagit över mannens kropp och får honom att dricka en hel kopp med kaffe till. Hans käke fräter sönder, magen lika så, han faller ner på marken och dörren öppnas.

En fiskare står där bakom och ser mig djupt in i ögonen. Det värsta madrömsmonstret du skulle kunna tänka dig... Jag vaknar.

Nu ligger jag här i sängen och uppdaterar bloggen helt skakig efter att ha återupplevt drömmen. Sjuk ju? Önskar jag hade ett ritblock så jag kunde måla av fiskaren. Kanske kan leta reda på ett senare...

På återseende.


Dream House

Igår var en bra dag, idag kanske är en bättre? Det går aldrig att förutse i händelserika Stockholm. Tycker det är så himla skönt att fått rullning på vardagen igen och fylla dagarna med underbara människor som bara sprudlar av energi. Lite dåligt med bloggande på senaste men det ska bli ändring på det!

Gårdagen fylldes av en lång (och välbehövlig) sovmorgon och lite lustiga drömmar som vanligt. Drömde att jag kastade min telefon i väggen - underbar känsla. Den andra drömmen kan jag berätta om senare..! Efter natten så åkte jag in till stan för att äta middag med Henrik, det blev sushi på vårt favvohak som vanligt! Därefter hyrde vi film och njöt av söndagen på bästa sätt. Såg på filmen Dream House som var helt okej, kunde varit bättre - kunde varit sämre. Får 5/10 utav mig på imdb i vilket fall, för den häftiga oförberedda twisten mitt i.

Nu måste jag skynda mig till ett möte!

På återseende.


BILDBOMB

Jag är omringad av underbara människor.

https://cdn2.cdnme.se/1730033/7-3/pic_51bdaeefddf2b30e80fa41a3.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1730033/7-3/pic_51bdaf089606ee79ebaee793.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1730033/7-3/pic_51bdafb39606ee795c986c05.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1730033/7-3/pic_51bdafb4e087c30303c15749.jpg" class="image">


Kul på tuben

"Gjorde om" lite bilder på tunnelbanan.


Tarzan & Jane

Efter en komfortabel natt och stadig frukost är det nu dags för två fyndsugna loppis-entusiaster att ge sig ut på nya äventyr. Iallafall en galning med sin trogne följeslagare. Lite som Indiana Jones eller James Bond med något härligt fruntimmer efter sig. You better watch out!


Dumma mig

Gårdagen blev spenderad på bästa sätt tillsammans med underbart fina Henrik. Vänner är den bästa medicinen för allting i denna grå och trista värld efter en dålig dag. *andas* blev snabbt där haha. Och vad gör inte allt till ett riktigt kalas om inte tacos? Fantastiskt. Här har vi en kar som vet hur man gör en glad.

Vi pratade, mådde gott, åt gott, såg på Despicable Me, drack vin, promenerade, kollade inredning och avslutade kvällen med en kopp varmt på balkongen. Mysfaktor på högsta nivå.
Hade rätt höga förväntningar filmen men den toppade det mesta. En stark rekommendation! Eller så var jag bara uttråkad, tveksamt.. Sammanfattar det hela med några bilder och hoppas på samma fröjd för er som det var för mig.

På återseende!


VARNING!

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR SCROLLA FÖRBI FORT ELLER SURFA VIDARE PÅ VÅGEN. (Märtha det är en fot)

Det är nog inte min dag idag, eller ja varje dag är det mer eller mindre. Men dagen i ära har bringat så många små onödiga problem som känns mycket större än vad de egentligen är. Först fågelskit på jackan, dålig hårdag, intervjukaos och nu bröt jag nageln när jag lekte med min pall samtidigt som jag pratade i telefon, haha. Hur lyckas jag? Det är inte sant.

Det är konstaterat, Män har ingen simultanförmåga. Där var det löst åtminstone. Kanske kommer på någonting mer den här underbara dagen. Någon lösning på alla andra världsliga problem? Vi får väl se, allt ont för något gott med sig. Dagen kommer avslutas på en bra mycket bättre sätt än hur den började iallafall, det är en sak som är säker.

Just ja, det blev översvämning i badrummet också...


Det finns inget dåligt väder

Genomblöt och fri kastar jag mig ut i stormen som råder i Solna. Slänger mig fram och tillbaka mellan vattenpölar och gropar som bildats av det diffusa vädret. Visst är det en underbar känsla att få dansa omkring i regnet och känna den lätta luften efter att all pollen sköljts ned på marken. För mig som är pollenallergiker åtminstone! Älskar att träna springa när det öser ner och man blir blöt, känns lite som att vara med i en film. Vem vill inte flashdancea lite såhär en fredagseftermiddag? Underbart.

Dock kunde jag valt bättre kläder.. Dem var nog inte de bästa. Ching chong!


Ödet

Fick en liten trevlig present från himmelen. Bra start på dagen. Har varit på intervju idag också, hur det gick får vi reda på ikväll eller på måndag!


Telefonintervju

Hade telefonintervju idag, gick vidare så klart!


Träningsdags

Försöker mig på att ta en likadan träningsbild som alla andra. Svårt att vara så tjock som mig och tappert försöka klämma sig in i den lilla badrumsspegeln jag har. ;) Ja, ja står på toalettstolen... (Det var inte så lätt som det såg ut, jag lovar) kolla bara hur skakis man blev av att försöka posera lite snyggt med handen haha.

Nu är det äntligen dags att ge sig ut i regnet, en perfekt svalkande dag för att ta upp träningen på nytt. Hur det går är ett senare bekymmer!


Toffel

Jag har nog aldrig blivit såhär förnedrad i mitt liv. Jag försökte locka folk till din fest, du kallade mig tjock, dum, idiot, jag följde med dig för att du skulle träffa ditt ragg, du snodde mitt vin och min mat utan att fråga - jag accepterade allt. Vet att jag inte borde ta åt mig, men det finns även en gräns för vad som är ok och inte är ok oavsett vad som händer. Jag tänkte "det är ditt sätt att skoja", men det gick för långt...

Det är lustigt hur en av ens vänner helt plötsligt kan vända sig emot en och börja skriva saker som...


Fashion baby

Flower power for the win, my new shirt is in bloom. Kicking!


Ribbade ribs

Efter en helt underbar kväll tillsammans med en efterlängtad och saknad vän så har magkrampen sakta men säkert trängt sig på, det måste väl ändå tyda på en god middag till förbannelse.


Bastille - Pompeii

 
 
Bästa låten just nu! Kan inte sluta lyssna.

Kvalitétstid

Halli hallå kära läsare

Nu ligger jag utslagen efter en gårdag som heter duga. Fortfarande lyssnades på Pompeii på repeat. Fötterna har sår efter en oförglömlig kväll och en väldigt dansant person får skylla sig själv.

Kom hem från Hudiksvall i förgår och är redan i full rulle med allt här hemma. Även väldigt produktiv måste jag få lov att erkänna. Känns verkligen som om jag är på väg någonstans nu, jag mår bra i kropp och själ. Eller bättre iallafall, mitt kloka tänkande har kommit ikapp mig och jag är nog mer rationell än tidigare. Nog om det! Får ta ett seriöst inlägg lite senare.

Gårdagen spenderades först tillsammans med Albin på stan och en kort tur bland butiker och shoppingtokar som slår armbågen i en vart man än går. Blir bara svårare och svårare att ge sig ut på gatorna i stan desto närmare slutet av sommaren vi kommer, folk är som galna.
Efter ett tag började det regna och han skulle till jobbet och jag vidare ut till Henrik för att umgås och ta igen förlorad tid.

Vi lagade pasta med pesto och pinjenötter, riktigt gott blev det och jag har nog inte ätit så mycket på väldigt länge. En riktig viking! haha
Med en flaska vin, dålig film (A few best men), chips och underbart sällskap så skulle man kunna tro att det avslutar den näst intill perfekta dag som jag hade? Men nej, kvällen fortsatte tillsammans med Andreas ute på stan där vi gjorde gatorna osäkra och njöt av Stockholms nattliv tillsammans.

Kolla posarn ;)


Sunny side up

Efter att ha städat ur kylskåpet, lägenheten, packat upp resväskan, renbäddat sängen och insett att jag har en bra hårdag kan det knappast bli bättre. Så skön känsla när allting är gjort och klockan bara är halv tre. Ändå återstår hela dagen med allting som den har att erbjuda.

Fick sova ut i morse så är inte lika bitter som jag brukar vara (förhoppningsvis ;)) och humöret leker. Det är grått ute men soligt inne vilket vi alla ska ta till vara på. Två viktiga möten står på schemat idag för mitt och andras välmående. Först en Quickfika/stadstur med Albin och därefter blir det en kulinarisk upplevelse med middagsskapande i högsta grad tillsammans med Henrik. En perfekt måndag som började sent men som fyllts med många nyttigheter. Nu ska jag sola i glansen av min nystädade lägenhet och därefter hoppas på att den riktiga solen tittar fram tillsammans med Pompeii på högsta volym.

På återseende!


Sommar2013

Jag kommer säkerligen vara en av de som tjatar ut ordet "sommar" i sommar. Börjar redan nu eftersom det är så underbart skönt, tror inte det går tröttna?

Har äntligen fått sova ut ordentligt och börjat strukturera upp ett schema för kommande vecka med företagande, jobbsökande, shopping och olika möten. Däremellan ska jag så klart njuta av solen också, lutar mig tillbaka med brillorna på och andas ut till en störtskön ny spellista som bär samma namn som detta inlägg, sommar 2013.


Sommaren

Veronica Maggio, converse och jeansvästen är på. Sommarkänslorna sprudlar inombords och det känns som om jag håller på att explodera. Årets härligaste månader ligger framför oss och tiden kommer rusa som varje år dessförinnan. Vill bara rusa ut i världen och springa över ängar och berg, känna friheten och glömma allt som har med omvärlden att göra. Det gör jag nu. Men sitter dock istället på en buss. Med hög musik i lurarna flyr jag iväg till dalar och toppar.

Bussen går till Stockholm ifrån min bestie i Hudiksvall som jag spenderat helgen hos. Kommer förmodligen lägga ut en bildbomb som visar alla våra äventyr tillsammans.
Har gjort en ny spellista (reversed skydiving, city can't hold us och city can't hold us bland annat) i iTunes och drömmer mig bort, det regnar utanför så gör faktiskt ingenting att sitta instängd på en trång buss.

Sommaren är härlig, sommaren är här nu. Njut, det gör jag.


What day is it?

Söndag är nog en av mina absoluta favoritdagar och en avslappningspunkt på högsta höjd, Om man ska försöka vara lite filosofisk alltså.
Det är sista dagen på veckan och övergången till en underbar vecka därpå. Chansen att ta hand om sig själv och unna sig det där lilla extra som knackar på.

Långhelgen har varit full av olika spektakel, utflykter och ståhej. Vila, en frän rulle, popcorn och lite spa här hemma hos Leia får förgylla denna grå och dunkla dagen. Skiner inte solen så får vi passa på att skina istället.

- It's today, my favorite day.

På återseende!


RSS 2.0