Blogg listad på Bloggtoppen.se

3http://www.youtube.com/watch?v=GqVBcUmQcAo

Lookie Lookie :)Känd i Idol 2010

Carro är Tv-kändis :) hu huNågon som kan peka ut henne på bilden?


Varför ljuger man?

Hittade ett jättebra inlägg för ett tag sedan, när jag klickade runt lite efter en mindre incident. Tänkte nu dela med mig utav det på min blogg. Självklart och enkelt!

Varför ljuga?

11 Jun 2007


Varför skulle du avsiktligt ge någon fel intryck? Vad skulle få dig att förändra eller överdriva fakta? Varför skulle du presentera en falsk bild?

Att ljuga är att ljuga, vare sig du kallar dem vita lögner, nödlögner, halvsanningar eller överdrifter.

Du spiller till exempel lite vatten på kopiatorn på ditt kontor och den ger ifrån sig ett konstigt ljud. Just som du lämnar rummet för att hitta en handduk, kommer din chef in och försöker ta en kopia. Han säger: ”Hör nu! Varför fungerar inte kopiatorn? Och vem spillde ut det här vattnet? Du rycker på axlarna och mumlar, medan du rodnar: ”Vet inte”.

Du undrar:”Varför ljög jag nyss för min chef?”


”Lögner berättas därför att man är rädd för konsekvenserna* om man skulle tala sanning.” – L.Ron Hubbard


(*konsekvenser= effekter, resultat)

Du kan inte möta vad som kommer att hända, därför ljuger du. Du är rädd för konsekvenserna av att tala sanning, konsekvenser sådana som dessa:

 • Du skulle kunna skada din status.
 • Du kommer att se dum ut.
 • Någon kommer att bli arg på dig.
 • Du skulle vara tvungen att erkänna att du hade fel eller att du gjorde ett misstag.

Att ljuga skyddar emellertid inte din status eller gör att folk tycker om dig

Resultat av att ljuga

Att ljuga orsakar ängslan, depression och fysisk sjukdom. Du är ständigt bekymrad över att dina lögner ska bli avslöjade. Att hålla dina historier i ordning kräver en mängd arbete. Efter det att du ljugit för någon, kommer du inte att tycka om att finnas i närheten av den personen. Lögner förstör vänskap, arbete, förhållanden och äktenskap.

Om någon kommer på dig med att ljuga, kommer han eller hon inte lätt att tro på dig igen. Att förlora förtroende och respekt är en mycket värre konsekvens än att tala sanning från första början.

Hur man berättar sanningen trots konsekvenserna

Du ljuger därför att du är rädd för vad som ska hända om du talar sanning. Du är rädd att du inte kan hantera konsekvenserna. Men sedan blir lögnen ett problem och du drabbas av värre konsekvenser. Så i stället för att bekymra dig om konsekvenserna som din första prioritet, tala sanning som din första prioritet och ta hand om konsekvenserna som din andra prioritet.

 1. Berätta sanningen.
 2. Acceptera omedelbart konsekvenserna.
 3. Slappna av.

Du spiller till exempel vatten på kopiatorn. Din chef kommer in och försöker ta en kopia. Din chef säger: ” Hör nu! Varför fungerar inte kopiatorn? Och vem spillde det här vattnet?” I stället för att bekymra dig om att få problem genom att tala sanning och i stället för att ljuga så gör du sanningen till din första prioritet.

“Jag spillde vattnet.” Sedan tar du hand om konsekvenserna. “Förlåt! Det är jag som är ansvarig för det. Jag hämtar en handduk och kommer strax tillbaka!” Du talade sanning och kommer snart att vara genom prövningen. Ingen lögn att dölja. Din chef uppskattar din ärlighet.

Sju fördelar med att tala sanning

 1. Du behöver inte komma ihåg vad du sa till vem, därför att du talade sanning. Du kommer inte oväntat att motsäga dig själv.
 2. Du vinner anseende som en ärlig person. Om du är direktör, säger dina medarbetare till varandra: ”Vår chef kunde vara ärligare angående ditt arbete än du ibland vill höra, men det är bättre att veta sanningen.”
 3. Människor följer ditt exempel och är mer sanningsenliga mot dig.
 4. Din stressnivå sjunker. Du sover bättre, äter bättre och ser bättre ut.
 5. Du kan titta på dig själv i spegeln. Att ljuga orsakar självkritik och depression.
  Ärlighet skapar självförtroende och stolthet.
 6. Du är mer övertygande. För att vara övertygande är du tvungen att vara trovärdig.
  För att vara trovärdig är du tvungen att vara sanningsenlig.
 7. Bäst av allt, du är pålitlig. När människor kan lita på dig, vinner du deras stöd. Du behöver människors stöd för att nå dina mål.

“Pålitlighet är en högt värderad nyttighet*. När man har den, anses man vara värdefull. När man har förlorat den, kan man anses vara värdelös.” – L.Ron Hubbard


[Källa: http://www.framgangstips.se/varfor-ljuga/ ]


Ny mobil!Min iPhone levde som sagt sitt egna lilla liv,
så nu blev det en uppgradering som heter duga!


Shopping KalmarYahooo


the beat is... Alphabeat!

Trodde inte riktigt att det skulle gå så bra för Alphabeat som det har gjort, har älskar varenda en utav deras singlar som kommer lite då och då. Nu när danskarna äntligen släpper sitt andra (mycket efterlängtat från min sida) album så kan jag inte säga att jag är direkt förvånad över hur slående bra alla deras låtar är. 


Hur de kombinerar deras häftiga och rätt enkla komp, jättebra röster (Stine och Anders röster passar verkligen som köttbullar på julbordet, om man nu äter köttbullar så vill säga... haha ;D) beats och annorlunda ljud blir en explosion om inte en smaksensation. Kan säga att julen kommer tidigt i år, eller vad säger ni? Ett julbord kommer serverat, i form utav Alphabeat!

DJ (I Could Be Dancing)

 

Heatwave

 

Rosémingel & Jobb-speeddatingDatum: 7:e september 2010
Adress
: Resturang Ljunggren, Brunogallerian,Götgatan 36, Stockholm.
Tid:
18.30 - 20.00
Åldersgräns:
Du måste ha fyllt 18 år
Pris
: GratisMed ett bloggerpass får du:

 • Komma 30 minuter tidigare och umgås med andra bloggare
  och ställa frågor till politikern Thomas Bodström
 • Förtur att presentera dig för jobb-panelen
 • Bjuda in dina läsare till minglet

  Borde man gå kanske? ;D

 


You are Good!Hejhej jag heter Mariam Storozjik! Idag har inte man gjort så mkt  varit i skolan oså mina söta vänner såklart! mina bästa <3. Igår hände nåt jätte äckligt en kille som var typ 6-7 år Ba- kom baby vill du hångla med mig jag ba- Eee ne så jag började springa ifrån honom UCH! vilken äcklig kille.. Oj! jag gömde säga vi var på väg till NO salen det är då det hände fy fan säger jag bara.

Trodde han att jag skulle tända på honom elr?? hmmmh... x). Men som ni alla vet så betyder Familj och Mina vänner allt för mig! Och som jag tycker Joel så borde du inte lägga ner bloggen du som skriver sååå himla roligt! Försök inte att glömmma det då?! ;). Du som är så trevlig söt! och rolig Och skriver  jätte bra hur kul att läsa som hels :). Hoppas andra oxå TYCKER så eller?? Du får inte sluta jag ber dig! ;).

Hoppas allt är bra med er där hemma så hörs vi nån dag!
Glöm ej att kolla in min blogg www.mariamdelyx.blogg.se :)!
Och glöm inte Joels blogg heller! <3.

Puss&Kram!


RSS 2.0