Blogg listad på Bloggtoppen.se

Armin Van Buuren Ft. Laura V - DrowningDagens Låt!

                             


Tacos 4 CSI

Efter fyra avsnitt av Navy CSI och en festmåltid full av tacos så är det snart dags för mig att slänga mig i bingen. Har städat ur onödiga saker ur garaget och markerat alla kartonger som ska med till Stockholm. Imorgon smäller det, klockan 13.30 går min buss upp och mitt nya liv startar äntligen!Blir en hel del att göra men det är kul, slipper jag sitta i en tom lägenhet hela veckan tills mina möbler kommer upp till helgen. Städningen löste sig också med lägenheten i Torsås så där har vi ingen plikt längre. Tackar mina föräldrar tusenfaldigt för hjälp med städning och att köra mig fram och tillbaka dit. Uppskattas även det till tusen.Packningen tills imorgon är även check den med och kläder ligger framme vid duschen. Är så taggad och spänd inför det här – näst intill overkliga känslan så har förberett allt! Frihet och lycka kommer min väg. - Möjligheterna!

Ha nu en toppenkväll och sitt inte uppe för länge! Själv ska jag nog ta en promenix och sedan sova. 

.
- På återseende!


Bostadskaos

Jag har då aldrig varit med om något liknande i hela mitt lååånga 21-åriga liv!

Dem besiktigade min lägenhet idag och om det var något som var okej så kunde gudarna dansa salsa på en rosenröd äng full med tacos. Jag, mamma och pappa har städat lägenheten hela helgen från fre-sön och gjort vårt yttersta för att den ska bli ren. Dem är så snälla som hjälper till! Hade tagit mig ett år att åstadkomma det vi gjorde.

Nu efter besiktningen så var det nog hus i helvete. Spisen var inte okej, det var inte dammat över skåpen, fettfläckar på kaklet, klisterlappar på toalettdörren, fettfläckar på tapeten så vi skulle tapetsera om hela vardagsrummet och inte dammsuget bakom spisen. Allt enligt dem såklart. Tjofräs så åkte vi genast upp och började städa.

Klisterlapparna som fanns där när jag flyttade in, tog vi bort. Dock struntade vi i fettfläckarna som efter 3 års tid uppstått och retade hans syn. Vi sa till honom i telefon att det inte var något konstigt med fettfläckar på väggen efter så lång tid när min säng stått där näst intill hela tiden. Då hotade han oss med att han skulle anlita någon som skulle tapetsera om – och därefter skicka en faktura hem till mina föräldrar. Får man göra så? Inte okej.

Skåpen var inte heller rengjorda när jag flyttade in, men vi stålsatte oss (internskämt) och fixade dem också. Drog fram spisen och dammsög, förståeligt eftersom vi faktiskt glömde bort att göra det. Däremot så var det fettfläckar på kaklet? Hittade inga varken i köket eller på toaletten, så vi får se om han hör av sig angående det. Nu tror jag att det var allt. Blev lite rörigt nu eftersom det är så mycket känslor inblandade! Men det får duga. ;)

Dock tycker jag det är lustigt beroende på vem som besiktigar. Jag hade inga rengjorda skåp när jag flyttade in? Det var tandborstrester på badrumsspegeln, löv i elementen, fettfläckar på de underbart vackra och gula taperna, skåpsluckor som vänts upp och ned med borrhål i som inte var åtgärdat eller igentäppt. Det var inte dammsuget bakom spisen heller vad jag kommer ihåg. Vackert är det mest beskrivande ord jag kommer på! BeautiFUL!
HEJDÅ TORSÅS! :)


Sista natten i lägenheten

Idag är en sådan tråkig dag då ingenting händer. Sitter vid datorn hemma på landet och är redan inne på min tredje kopp te. Finns verkligen ingenting att hitta på, funderar på att gå en sväng – men sparar det tills jag är rejält uttråkad. Skänker mina vänner tankarna och finurlar lite på hur det kommer bli efter flytten – som blev förflyttad haha. Sov sista natten i lägenheten igår och det känns rätt jobbigt att veta att den inte finns kvar. Så mycket som hänt i Torsås och så många som skapat så fina och underbara minnen med mig där!

Ett meningslöst inlägg med funderingar där jag filosoferar utan dess like. Saknar att inte sakna Torsås. Ett beskyddande hem där jag kände mig trygg. Nu handlar allt om Stockholm och att skapa mig en ny fristad. Det kommer gå bra, det går bra nu. Hur bra som helst – det känner jag på mig!Ska det va - så ska de va! * Huff puff *

Nu har jag rensat tankarna lite, men mycket som preskriberas för
att inte publiceras så ha det toppen så ska jag ta koppen,
numero 4 here I come!


Global Warming


Torsås Marknad + Ett Drömläge

Ett drömläge - Näst intill i vilket fall. Sov för en liten stund sedan men fick äntligen sova ut! Dock till klockan 8 bara, sen försökte jag i min desperation att somna om. Vilket inte gick lika bra.Gårdagen var utav blandade känslor, mestadels underbart! Var på marknaden tillsammans med mina föräldrar på morgonen och fyndade som aldrig förr. Gick till leksaksaffären där det var en skylt ”halva priset på allt under marknadsdagen”, gissa vem som gick bärsärk där inne? Haha. Stod utanför dörren klockan nio för jag trodde att affärerna tog tillfället i akt att öppna samtidigt som marknaden. Men icke! Dörren stod öppen, men unge herr Rosenblads skjutsade ut mig. Så några minuter i tio fick det bli istället.

Väl på plats köpte jag både det ena och det andra, kanske är pinsamt att skriva på bloggen? Men julen är i alla fall räddad och jag är trendigare än vanligt! ;)Köpte mig två stycken brädspel, ett pussel och en julklapp till Carro & Simon – som för övrigt är superdupertoppen! Nu är det bara den 24e vi ska invänta… På Torsås marknaden var lyckan fortfarande vid min sida. Mammas och pappas också för den delen. Mor min fyndade en degskrapa, som hon så länge letat efter och de vann även fyra makrillar på rökerilotteri(et). Haha.


Gissa vem som blev lycklig då? Jag ÄLSKAR rökt makrill! Fyra stycken, plus att jag hade en hemma redan – sanslöst…
Själv hittade jag Trivial Pursuit för 50 spänn och tre stycken ekhyllor/lister till tavlor/kokböcker för 40 kr! Även det känns inte riktigt ”hästarna hemma”. Men jag är glad som tusan för det!Kvällen fortsatte med middag hemma hos mig, trerätters mitt i flytten! Njaeee, fick ta det jag hade hemma – en salig blandning utav pasta, gräddsås, två olika marinerade köttbitar, glass och såklart cola! Efter det ett stort skrattkalas. Och Simon skulle kissa lite i soffan med.Vilken lyxflyttmiddag, man tar vad man har ;)


Har fyndat 3 spel och ett pussel tillsammans med tre hyllor, lotter och även köpt och slagit in första julklappen! Inte illa pinkat för ca 700 kr.

Nu är det hög tid för mig att lämna livet bakom mig i Torsås och fortsätta med att sikta mot högre höjder. Skulle egentligen flyttat till Stockholm idag, men det blev inte av så ber om ursäkt till alla som jag gett falska förväntningar. Flyttar upp på antingen tisdag eller onsdag istället.

Så vi ses då? ;)


Ödets Ironi

Som sagt, aldrig vet man när ödets ironi ska bita tag i en igen. Idag var nämligen en sådan dag då allting gick som smort och muskler har jag nog fått en del med! ;) Men det hör väl till en flytt. Att lyfta möbler, som för övrigt borde burits ut av en hel arme! Putsat fönstren, dammsugit, varit på tippen och slängt överflöd, rengjort ugnen och mycket mer. Så skönt att allt är gjort nu! Hoppas på lite träningsvärk imorgon, haha.

Nu ska jag berätta innebörden av ovanstående rubrik. Det var nämligen så här, att jag la ut en annons på tradera för en vecka sedan på en orange soffa från 60-talet. Och idag hade jag inte fått den såld så tog med den till tippen där den fick säga hejdå och mos. Tror att vi slängde den runt 14.20 i eftermiddags ungefär. Kl. 14.31 fick jag två mejl – med två som var intresserade av just den soffan (hade fler annonser – där jag slängde antikviteterna!). Fick ett bud på 1000 kr, plus att hon som ville ha den skulle betala frakten upp till Uppsala. Helt sjukt, är inte det typiskt? Pappa och jag skrattade gott åt det i vilket fall. Jag hade gett 50 kr för soffan, så det hade varit ett riktigt kap för henne! ;) Attans med.
Nu blir det kvällsmat i en ekande lägenhet. Hoppas tankarna håller
sig inlåsta i huvudet och inte börjar studsa väggarna runt. Jobbigt,
ikväll ska jag sova helt ensam och själv i den här tomma lilla ettan…
Underligt egentligen.

God kväll!


En Alien gästar mig

Sitter ensam i min lägenhet som ekar allt mer och mer. Sakerna bärs ut och det blir större yta att röra sig på. Att känna sig ensam i en tom lägenhet trodde jag aldrig skulle bli ”så ensamt”. Men det är det.

Mina fotsteg studsar emot väggarna precis som tankarna inuti mitt huvud. Dags att fokusera på någonting annat? Jag tror nog det. Har haft en toppendag tillsammans med Carro, men den slutade dock inte på samma sätt. Ska inte gräva ned mig för det, eller jo. En liten stund för att tycka synd om mig själv får det bli.

Så unnar mig själv lite lyx den här onsdagskvällen. På ett naket golv, tillsammans med Sigourney Weaver i Alien.

Alien Poster


Du är ovärderlig för mig
Bhulbona ar shohojete
Shei praan e mon uthbe mete
Mrittu majhe dhaka ache
je ontohin praan

Bojre tomar baje bashi
She ki shohoj gaan
Shei shurete jagbo ami

Shei jhor jeno shoi anonde
Chittobinar taare
Shotto-shundu dosh digonto
Nachao je jhonkare!

Bojre tomar baje bashi
She ki shohoj gaan
Shei shurete jagbo amiElectroVamp - I Dont Like the Vibe in the VIPDagens Låt!

                      


ett Glädjerus

Nu är det bara nåra dagar kvar tills jag flyttar till Stockholm, vilket känns overkligt. Helt sjukt vad tiden flyger iväg och att sysslorna bara verkar öka. Borde egentligen packa en flyttkartong. Fylla den med glädje och sakta se tomheten växa sig fram i lägenheten. En sak är åtminstone säker, det går så j*vla bra nu.

Joe L TacoAllt är underbart och livet leker! Ska tagga ned
med en kopp grönt te nu och se på the Shining.
Efter det blir det slit och släng igen! Adiö.


Okt. 20, 2011

Vad skulle hända en mörk höstkväll om slynan möter näckrosen? Jo, det ska jag tala om för er. En hora vs oskulden. Vad tror ni själva? Hett prat om sex och saker som egentligen inte borde nämnas. Vad hade du pratat om en ängslig kväll? När du var ensam och kände att du behövde lätta på trycket? Jo allting. Som jag gör nu. Så skönt att ha någon här som lyssnar och delar, kanske inte allt men i alla fall något av det man tycker och tänker.

3 liter vin på det. Strange things can happen.Hej!


Från landet till storstaden

Så här seriös är jag.


Är det så här det känns att ta en av de kanske sista promenaderna längsmed Torsås gator? Att känna blåsten som motståndigt försöker knuffa tillbaka mig in i lägenheten igen. Löven som trotsar min stolta gångstil och skär mig med små och nätta hack i kinderna för att jag ska tänka om. Nej, det är nog mer jag som hållit mig borta alldeles för länge från världen och suttit ensam i lägenheten. Så fridfullt, enkelt, pittoreskt och idylliskt jag bor – tänker jag samtidigt som de sista stegen innan bostadsbolagets port. Nu eller aldrig, ett hem som varit mitt de senaste tre åren, där hopp och framtidsplaner präglat de mest dunkla och sömnlösa nätterna.


Nu är det dags.

Att förgylla vyerna med ovärderliga, extraordinära och exemplariska stunder i en ny stad. Tillsammans med nya krafter, omringad av tusentals andra människor och i ett hav av möjligheter. Från landet till storstaden.


Tre flaskor vin på det.Vet inte riktigt vad det är med mig, men när det står "utgår snart"
så kliar det inte bara i fingrarna, utan hela kroppen... haha

CELEBRATE GOOD TIMES COME ON!
Puss!


Tiden rusar iväg

Nu blir det mys tillsammans med Lara Croft i Tomb Raider! En kopp te för att värma mig den här gråa och kyliga höstmorgonen. Regnet studsar mot rutan och kartongerna väntar på att bli fyllda i min lägenhet. Snart är det dags för mig att bege mig mot nya äventyr och lämna torsås, för gott? Det är endast två veckor kvar. Tänk hur fort tiden går ibland.


Lara Croft: Tomb Raider Poster


Terroristsamtal

 Huuu... haha


En Gammal Goding

Efter att ha diskat, plockat in tvätten och städat större delar av lägenheten så är det nu hög tid för mig att packa väskan och dra min kos mot nybro. Där blir det nämligen fin reunion för mig och Bea äntligen! Var alltför länge sen vi sågs och det ska bli så himla kul att det blir av nu. En trevlig kväll med mycket prat, ett glas vin, god mat och sist men inte minst trevligt sällskap!Hittade en gammal goding så bjuder på den! ;)

So Long!


Jalla KompizZZzZz

Nu är helgen över och det har hänt en massa spännande under tiden som bara flugit förbi. Har inte blivit så mycket uppdatering här heller har jag märkt, tro mig det finns anledningar!

Har till exempel inte fått tag i killen som hjälpte mig fixa lägenhet i Solna så har lite smått panik över det. Han svarar varken när jag ringer eller smsar, lite skumt faktiskt. Tycker det är dålig stil med tanke på att vi känt varandra så pass länge.

Helgen spenderades mestadels hemma framför en bra film tillsammans med en god varm dryck i hopp om att bli bättre i halsen eller bli mer utvilad. Tror det är en lömsk förkylning på gång nämligen, eller så är den redan här. Har nämligen snor till förbannelse i näsan och ont i lederna med. Kan nog vara därför jag inte får så pass mycket komfort från sömnen som jag behöver egentligen? Jaja, det går över så småningom – får kurera mig bäst jag kan.

Idag blev det stan tillsammans med Jerry då jag inhandlade två stycken glas. Skitsnygga gamla champagneglas som jag funderar på att ha till cocktail/cosmopolitan/glass etc. Kanske champagne också? ;) Vi avslutade shoppingen med en fika på Café Corner där en kopp varm choklad och en smörgås fick släcka törsten och mätta mig. Därefter var det dags för oss att skiljas åt!Då tog jag mitt förnuft till fånga och åkte buss ut till Marika och Maja. Efter en sisådär 30 minuter bestämde vi oss för att gå in till stan och äta en bit mat, så det fick det bli! Att slippa laga mat är en väldigt hög prioritet har jag hört… Väl framme så argumenterade vi fram och tillbaka om vart vi skulle äta någonstans, Zorbas, Kina/Thai eller Subway – tjaa, Subway var uteslutet för min del så då var det endast två alternativ kvar. Vilket resulterade och gjorde att vi landade på Zorbas (Såklart). Vi måste vara skapligt välkända där nu. Marika i alla fall som fick rabatt på den italienska buffen och betalade bara 50 spänn. Snacka om orättvist!Ser inte så tilltalande ut här kanske,
men det satt exemplariskt i kistan!


Där blev det en hel del prat, god mat, känsliga och inte fullt så känsliga samtalsämnen, kaffe, te och kaka och mycket annat skoj! Spenderade en större del av kvällen här och traskade sedan vidare till filmkväll för att hyra film. Där fyndade jag till min förvåning både en och tre filmer. En specialutgåva ”Deluxe” (Så fort det står deluxe så känns det ämnat för mig – kan lika väl skriva Joel edition på kartongen för att slippa allt krångel) på Titanic och Tomb Raider 1 & 2.En underbar och händelserik dag avslutades på bästa sätt med filmmys, godis och två riktigt härliga brudar. Trodde jag, alla blev sååå trötta när vi kom hem till Marika igen så det blev Facebook en stund där vi snokade runt lite och sedan hemresa för min del. Kände att min säng lockade en aning. Jag spatserade glatt och vackert ned till busstorget och väntade på min buss, försenad så klart, så jag fick frysa huvudet av mig och förvärra förkylningen ännu mer. Inte okej. Till slut kom bussen och jag fick stiga på och in i värmen och sätta mig.

Vad tror ni händer då? Jo, på väg ut ifrån Kalmar så vänder bussen och kör tillbaka till stationen för att möta upp ett par som inte hann med bussen. INTE OK! Jag vet att jag hade varit överlycklig om bussen vänt för min skull, men det har den aldrig gjort när jag åkt tåg – utan då har jag fått sova hos mina vänner (jävla SJ). Den här gången däremot så vände bussen och hämtade upp två passagerare från tåget. Lagom bitter och trött sitter jag nu hemma i min säng och värmer mig med hårfönen. ÄNTLIGEN! Ska bli så skönt att få knyta sig och drömma sött ännu en gång. På tal om att drömma så drömde jag om utlandsresor inatt igen, men det är en annan historia. Kanske delar med mig utav den imorgon. Till dess – Ha det toppen!


Adios!


SJ In My AssDet är något med SJ som alltid lyckas få mig på dåligt humör.
Jag har ingen aning om varför. Inte den minsta.

In my ass att ni har öppet dygnet runt. *Fjortisleende*

:)


LMFAO - Sexy And I Know ItDagens Låt!

                     


Idylliskt och pittoreskt

Nu sitter jag helt slut efter natten som har varit, har inte sovit riktigt okej på tre nätter nu så är lite off scene. Kanske håller på att sluta mig till alla spökens värld? (Om så väl vore)

Förstår inte varför, men kommer ihåg att jag hade sömnproblem förut men dem liknar inte det här. Sover okej och har en bra dygnsrytm men tycks ändå inte få komfort. Men vi får se, kanske ska testa lite kamomillte eller varm mjölk?Lite olika kurer borde få mig i balans igen. Aja, helgen har än så länge varit toppen. Kommer skriva lite mer fördjupat om det vid ett senare tillfälle. I torsdags åkte jag hem till Carro för att hälsa på henne och lilla Simon, äntligen! Han är nu 6 veckor gammal och sötare än få. Är bara Bea som saknas nu, och hennes lilla Moa. Men allt i sinom tid. Snart ses vi!Love<3


Åt tacos med Carro och hälsade på hennes mormor en gnutta, såg två eller tre filmer, åt godis, tjockade oss och hälsade på kossorna utanför fönstret. Så idylliskt fint och mysigt! Helt underbart att få komma ”hem” och slappna av i fristaden. Nu blir det däremot annat som måste göras, åt brunch för ett tag sedan och måste fortsätta med filmen Kill Theory som jag började på igår.


Have fun!


Ring klocka ring

Huuu, jag har inte sovit så här dåligt på riktigt länge. Det värsta utav allt var att jag lovade att ringa och väcka en kompis klockan sju i morse (eftersom jag annars alltid går upp då eller tidigare). Men på något lustigt höger, vänster, upp eller ned så ringde inte min klocka. Om jag inte stängde av den i sömnen. Så jag sov vidare till 8.38.Vaknade helt förstörd och hade ont i hela kroppen. Ögonen var fastklistrade i ögonlocken och det kändes som om jag inte hade sovit alls, kanske bara en timme. Du vet hur det känns när man somnar mitt på dagen/tidig kväll och vaknar efter en halvtimme och har avtryck på hela kroppen efter det man legat på? Så kändes det, ingen komfort för fem öre. Kan ha varit drömmarnas fel…1 - Kommer ihåg ett par stycken men orkar inte gå in för djupgående. Drömde bland annat om pedofilen i Con Air, inte direkt någon vacker dröm – behöver jag säga mer än att han satt bredvid mig vid ett långt bord?2 - Dröm nummer två handlade om att jag fyndade saker till min älskade vän Carro som fick barn för ett litet tag sedan. Kollade på Disney-halsband som man fick en bricka/bild på köpet. Dock fanns det bara en karaktär ifrån Disney så det fick bli den. Kommer inte ihåg vad han heter nu. Även den här var lite äcklig i sig, men kommer inte ihåg varför.Tyckte jag kom ihåg fyra drömmar för en liten stund sedan, men tror dem andra två försvann under tiden jag skrev det här… Attans! Borde skaffa mig en drömtydarbok så jag förstår vad dem handlar om och kanske kan förbereda mig för vad som skall ske. Slänger in lite bilder från gårdagen, vad jag kommer sakna från landet.
Hej Hopp!


Balanserad kost

Jag må vara tråkig med mina inlägg och du lär inte blir direkt överlycklig över det jag kommer dela med mig utav nu. Ska nämligen har såå jädra mysigt i min soffa alldeles ensam och själv i mörkret. Tillsammans med mina kanelbullar klarar jag allt!

Dem får dock umgås med en kopp värmande choklad, kladdkaka (gillar jag choklad eller?) och en påse grillchips för att matcha det söta med det salta. Det sura bidrar jag med.Sov SÖTT allesammans!

Visdomsord från mig till dig;
Balanserad kost är en kanelbulle i varje hand.


Nu blir det andra bullar

Oj, säger jag som inte har uppdaterat på hela dagen. Oj, säger du som brände vid såsen lite i grytan när du glömde bort den för att läsa det här. Oj, säger en ensam kvinna i Boda som märker att jag tänker på henne just i detta nu. Oj, säger Stockholm som våras för Joel. Oj.Sexig cyklist.

Nu finns det en hel del att berätta, även om tiden inte flugit iväg allt för fort. Jag har bakat bullar, som blev helt exemplariska för övrigt. Farmor och farfar älskade mina kardemumma- och kanelsnäckor. Har varit hos dem idag och hjälpt till med att lägga presenning och skruva lite plåt till ett blombord. Även kollat in lite antikviteter som jag gärna skulle vilja ha i min nästa lya. Vilka jag så snällt frågade om med mina rådjursögon om jag skulle få. Och farfar – som är jägare kunde inte säga nej. Där small det!Farmor bjöd även på middag, det blev riktig mat för fyra hungriga vargar. Potatis, kyckling, brysselkol, kokta morötter, sallad, brunsås och krösamos som det så vackert heter på småländska. Lingonsylt alltså.Kollade på Con Air igår som jag slängde in lite snabbt på bloggen och blev lite smått förälskad i uttrycket ”put the bunny back in the box” (med betoning) – vet inte riktigt varför. Men det lät lite homosexuellt gulligt, groteskt och pedofiligt. Sjukt bra film för övrigt. Mycket man lägger märke till nu när tiden gått sedan jag såg den sist. Karaktärerna är klockrena. Spännande, spännande.

Tror inte det är så mycket mer jag har att tillägga, förutom att det är väääldigt fint här nere på landet har jag lagt märke till. Uppskattade det mycket förut, men ännu mer nu när jag är på väg härifrån känner jag. Allt är så fint och kul att titta på. Så rogivande på något sätt. Och cykelturen hem var en rent helvete… haha. Säger bara så här, min kedja på cykeln hoppade tre gånger på mindre än 1 km.

Adjö!


True Story


Technotronic - Pump Up the JamDagens Låt!

              


En Bulle i Ugnen

Usch, nu har jag ont i magen efter all bulldeg och alla bullar jag kikat på… Kan ju inte äta innan maten. Vilket blir Caesar sallad! Kommer sitta fint med något nyttigare till all denna ickekalorisnålheten som jag unnat mig själv idag. Funderade på att konkurrera lite med sju sorters kakor och göra en bok som heter 7 sorters bullar på 7 sorters vis med 7 sorters topping enligt 7 kungligheter ifrån 7 kontinenter. Svårslaget.

Jag är faktiskt en duktig pojke som inte smakar på bullarna, känns som vuxenpoäng faktiskt. Få och otympliga men välförtjänta är alla jag kan inkassera. Nu blir det sallad och film!Äre Gofika?

Jag har tänkt på en sak!

När jag jobbade varje dag och spenderade all min fritid på att åka fram och tillbaka till jobbet så sprang alla dagar bara förbi. Jag hann ingenting, knappt sova eller laga mat. Stressade hela tiden och träffade aldrig mina vänner. Nu däremot när jag inte jobbar och det snart bär av mot nya höjder så hinner jag med så himla mycket. Det är sjukt egentligen vad jag har hunnit idag. Det är nästan inte mänskligt, och klockan är bara fem.

Jag har dammsugit hela lägenheten, dammat, diskat, sorterat tvätt i hopp om att tvättstugan skulle vara ledig (nu har jag det gjort till en annan dag), sorterat allt jag ska slänga innan jag flyttar och allt jag ska skänka, spelad wordfeud X antal gånger, ring en massa telefonsamtal, sett på Con Air, ätit brunch lääänge, sökt lite jobb och bakat bullar! Ja just ja, jag gick en sväng också och rengjorde toaletten! skrubba skrubba.

När gick jag upp undrar ni, typ förra veckan? nej, men vaknade sju och spelade wordfeud och dator till nio. Så 8 h har allt det här tagit. Inte världens längsta tid, men va härligt att ha hunnit med så pass mycket. Man ska vara lycklig om man hinner med något av det annars.

Vad händer nu då? Degen är på jäsning och datorn
går i högvarv... jag kanske borde skriva en låt?


Save Energy!Haha


Brunchmys

Nu blir det en liten brunch tillsammans med Nicolas Cages sällskap.
Som en hyllning till Märtha blir det nu Con Air som får rulla
igång hemma hos mig och förgylla början på dagen.
Du gjorde mig nog lite Nicolish igår när du var här!

Con Air Poster
Smaklig spis. ;)


i Spöktimmens hetta

Nu har Märtha left the building ännu en gång. Den här aftonen i afton har varit väldigt trevlig och avnjutbar. Delade fyra koppar te, två var och åt cookies så det bara smällde till i kalorikanonerna. Välförunnat och smaskens var det. Som vanligt blev det även en hel del snack om spöken, eller tjaa – lite grann i alla fall. Dumma som vi var, så valde vi att se på filmen ”An American Haunting” ifrån 2005 i hopp om att den skulle vara både läskig och bra på samma gång.


An American Haunting Poster

Den lyckades inte speciellt bra på någon av punkterna. Tyvärr var det ingen hit, säger ingenting mer än att An American Haunting är ingen film jag rekommenderar för någon. Slöseri med tid!

Har även planerat lite mysigt för framtiden som vi ska hitta på. Ta dig tid – klicka ditt sista klick och tryck på spöket om du törs… vågar du?God afton.


Skrillex - First of the Year (Equinox)Dagens Låt!

                                   


En Besserwisser Wasser

Det är så kul att gå i second handbutiker tycker jag! Alltid är det något som ska fyndas och följa med mig hem. Ja vad ska jag säga, tycker om att ta med mig saker hem. ;)

Passade på att springa runt i lite små butiker tillsammans med min bror nu när han ändå var på besök. Testade lyckan i några second handbutiker och även på Rosenblads! Finns så otroligt mycket att se, men inte röra. Lite som om byn stannat i tiden.

Fyndade mig två böcker som jag trodde skulle gå på 10 kr styck, MINST! Vilket även är så sjukt billigt, kom till kassan och frågade vad dem kostade. 2 kr för en och 5 för den andra. Sanslöst är bara förnamnet. Så fick alltså båda för 7 kr. Inte illa pinkat tacoman! Så utan att blinka fortsatte vi ut därifrån och gick vidare till Rosenblads. Där finns allt man kan tänka sig, glas, spel, leksaker, smycken, porslin, köksredskap, slangar, cyklar – ja allt!Kollade in lite spel som jag tänkte köpa lite längre fram – bland annat ett som var väldigt likt Alfapet, men man bygger på höjden. Såg kul ut och kostade inte heller en förmögenhet. Annars brukar spel gå på en femhundring. Checkade även in ett fint pussel som jag ska lägga beslag på tänkte jag. Min bror gjorde däremot inga speciella iakttaganden eller inköp. Några snapsglas och tillbringare var väl det enda i en garageloppis som verkade intressanta. Men de fick vara! Trevlig tant som höll i den må jag säga, så nu har hon två nya stammisar.  Efter den här rundvandringen tog vi oss en välförtjänt tripp till ICA för att handla fika. Det var vi värda. Nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på att laga mat i väntan på att Märtha ska komma hit. Ska bli groteskt kul som vanligt, vackra ord i vackra sammanhang som jag brukar säga. Nu blir det kaffekokning, annars blir grevinnan bitterbutter när hon kommer. Man ska inte reta upp en besserwisser som är wasser – är också något jag brukar säga. Skoj på det.


På Återseende!


Det kan knappast bli bättre

Efter tre möten är jag i extas! Det är helt sjukt hur bra det kan gå ibland om man bara vill någonting. Har pratat med bostadsbolaget idag med och som det ser ut kan jag vara av med min lägenhet på tre veckor! Ingen uppsägningstid här inte. Trodde inte det fanns någon efterfrågan, men visst har jag tillfört charmen här så det lockar nog. ;)

Så om allt går i lås och bom så befinner jag mig i Stockholm i början av november. Hoppas, hoppas, hoppaaas!!!

- Eftersom lyckan sprudlar i kroppen så bjuder jag på några glada bilder ifrån igår. När jag och Sofia var på auktion i Påryd. Enjoy!Så här fina blev vi i solljuset!


Nu ska jag få ”kärleksryck” och dunka Vengaboys, Dr Bombay,
Aqua, Rednex och allt vad det nu heter! Sweet 90's!

See Ya'll!


Sessan berättade en äcklig sak...

Jag fick höra att en arbetskamrat hade stått i köket för att tillreda maten en dag. Då plötsligt en kall och väldigt hård vind slog sig fri i hela rummet. Det lät högt och blev kallt ett tag, men sedan dess har det dock varit dött. Det kanske var då spöket lämnade huset..?


Vengaboys - Boom, Boom, Boom, BoomDagens låt!

                               


Auktionsgubbe numero 1

Är precis hemkommen efter en auktion som heter duga! Har inte roats så mycket på länge, rapp i käften och snabb med vitsarna är bara förnamnet på gubben som auktionerade ut diverse prylar/skräp. Var inte direkt något att hurra för om jag inte räknar med en svinsnygg fotogenlampa som jag väldigt gärna ville ha, och en liten tillbringare med blå kant. Men så fort gubben öppnade munnen och skrek ut; "kosta boda var det här ja, signerat och de då va" - så sjönk inte priserna till tacoklassen direkt. Utan det var med gudarna som fick handla!

Nej men så farligt var det inte, min älskade lampa gick väl på sisådär 320 kr, men jag hade endast 75 kr med mig så jag fick skylla mig själv. Trodde inte alls det skulle vara så prisvärda saker där över huvud taget. Hela lådor såldes för 20 kr, lite som den där attraktionen på tivoli när man drar i snöre du vet? "Vinst varje gång". Trevligt, trevligt.

Såg Sessan inhandla tallrik efter tallrik och lämnade salen med 20 stycken kanske. Hon fick även ropa in ett snyggt sushi-set för 20 kr, som jag själv inte hade tackat nej till. Borde varit lite snabbare med att lägga vantarna på det. Attans.

Så för min del blev det ingenting, men kan läskande nog så kan jag dela med mig utav saker jag hittade i lördags i Bergkvaras Auktionshall.En riktigt fin kristallkrona hade inte varit fel i stora salen där jag bor? ;)


En amerikansk koffert som soffbord eller
till lakan och handdukar i "the master bedroom"En sexig golvspegel i stora hallen precis innan jag går ut?
För att kamma till lite extra for the sexy look... 


Och slutligen (såklart), till efterfesten och nyår måste jag ha ett
litet isbad till mina söta små flaskor! angenämt


Otto i Ottan

Uppe i ottan, fast på Skånska! eller...

Nej men helst seriöst kan jag inte förstå hur jag kunde sova så groteskt länge idag! Vad hände här liksom? Jag var så himla trött igår och hade ingenting bättre för mig så däckade redan halv åtta. Vaknade visserligen till vid klockan tio en sväng och pendlade mellan att gå upp eller fortsätta sova. Ni kan ju gissa vilket alternativ som var mest lockande! Jo, jag fortsatte sova.

Sen vaknade jag för kanske en halvtimme sedan, klockan 08.30! Har alltså sovit i tolv timmar. Effektiv sömn kan tänkas, men jag är mer trött än vanligtvis. Skönt att vakna relativt tidigt dock utan att ställa klockan. But still, helt meningslöst...
Nu ska jag ta mig en kopp te och njuta av att solen
kikar in genom mitt köksfönster! Ciao så länge!


Dr Bombay

Hahahah, snacka nostalgitripp till tusen! Sitter och lyssnar på ett album med Dr Bombay som jag fick i julklapp för kanske 15 år sedan? Evigheter sen jag lyssnade igenom låtarna iallafall. Kommer ihåg att jag brukade spela Nintendo 64 och lyssna på antingen honom, Michael Jackson eller E-type. Blir så glad och sprallig i hela kroppen, så ni kan ju gissa vem som har hemmafest i sin ensamhet och dansar med den helgrillade kycklingen som numera är heltidspensionerad. ;)

Ingen fattar, men jag skrattar! Känner mig givmild idag så kan dela med mig lite utav lyckan. En kaka är till för att delas! :)


"Raise up your hands in the spotlight HEY!
This is the party of Dr Bombay

Party-party
Party-party
"


Cobra Starship Ft. Sabi - You Make Me FeelDagens Låt!

                     


Lantligt värre

Igår var det riktigt kul, vi spelade spel för fulla muggar och umgicks som aldrig förr. Paul och jag blev bara liiite ovänner, men vad är ett liv utan syskonkärlek? ;)

Så här kommer gårdagen i bilder;


Sociala klubben ;)


Gym Class Heroes Ft. Adam Levine - Stereo HeartsDagens Låt!

                 


Identity the Exorcist - Sammanfattning 6 Oktober

Det blev en trevlig kväll och satt inte helt sysslolös ändå. Fick lite smått panik över att vara ensam en kväll till efter att ha haft två spökmarodörer på besök. Dem kan lika väl hemsöka någon annan istället. Märtha och Elina alltså.


Ni är så söta!

Även den här dagen började bra och jag är glad att vara hemma men vill ändå bort igen, hur går det ihop sig? Kanske det att jag inte kan hitta på någonting här om jag vill. Bussarna går alltför sällan, butikerna som vi har är inget speciellt att hurra för. Vore däremot roligt att cykla iväg snart igen och besöka lite second hand-butiker runtomkring byarna eller åka till auktionshallen en mil bort? Måste ta tag i det snart.

Gårdagen började med en tidig frukost, filmtittande till det och efter det. Är ju sån som måste hålla på med trettiosjutusen saker samtigt och pausa filmen hela tiden. Dammsuga lite, damma, diska, vika kläder, bädda sängen, springa en sväng, träna lite – det finns alltid tusen saker att komma på! (Nog därför jag klättrar på väggarna eftersom jag försöker hitta på något aktivt hela tiden)

Efter att filmen äntligen var slut så var klockan ganska mycket och det var dags för mig att påbörja lite bakning. Skulle nämligen baka en kycklingsallad! (Nu vet jag personer som kommer hata mig för att jag använder ordet baka här, men det är roligt att dra med lite annorlunda ord som piffar och piggar upp lite! – mix & match är inte bara till för kläder har jag hört? ;) )Sagt och gjort så fixade jag det. När allting var färdigt och jag precis skulle sätta mig ned för att äta – så vad händer inte då, jo Märtha frågar om mitt förslag angående ”att ses ikväll” fortfarande kvarstod. Såklart gjorde de det.

Så hon kom hit och vi pratade ännu mer om spöken, eller tjaa lite grann i alla fall och lite annat smått och gott. Pimplade te för goda tiders skull och såg sedan på den psykologiska thrillern Identity (med wordfeud i högsta hugg). Jag har sett den några gånger men har nog inte förstått den lika bra som nu. Tror jag i alla fall…


Identity Poster


Strax därefter var vi båda trötta så Mätta åkte hem till sig,
och jag, jag la mig och fick mig en god natts sömn!


...Sov sött...


Använda ett Ouijabräde[VARNING FÖR KÄNSLIGA PERSONER!]Vi lärde oss kanske utav vårat misstag igår... eller?
Kollade igenom materialet vi fotade och filmade och hittade till min förskräckning det här.


Regler - "Anden i glaset"

1. Avsluta ALLTID med att säga Hejdå och tacka anden, oavsett vad som händer under utövningen! Annars finns risken att anden stannar kvar i huset, vilket inte är trevligt.

2. Fråga INTE om döden, om djävulen, eller knäppa frågor, eller frågor du egentligen inte vill ha svar på.

3. Även en ande kan ljuga. Lita aldrig blint på anden, men låt svaren han/hon ger få sjunka in, och försök att se hur de kan passa in i ditt liv.

4. Svarar anden vresigt, skriver fula ord, eller bara en massa bokstäver helt plötsligt är det defenitivt dags att sluta. Gör detta lugnt och sansat.

5. Skriver anden 666 måste ni GENAST sluta. För de som inte vet, är detta djävulens nummer, och även om inte anden menar något allvar i det han säger ibland, så bör ni ändå sluta!

6. Säger anden att han är djävulen, är det självklart att ni slutar.

7. Var seriösa, skratta inte, och visa respekt. Det är stor skillnad på rädsla och respekt. Var inte rädda, men visa stor respekt.

8. Gör inte detta för ofta, då ni lätt kan bli beroende. Känner ni av ett beroende, bränn papperet.

9. Tvinga inte anden till något, tvinga han inte att svara, rätt som det är blir han arg.

10. Gör inte anden arg, det är egentligen självklart, men vissa förstår inte det.

11. Gör ingenting som anden ber dig om du tycker det känns konstigt eller obehagligt. Börjar han försök tvinga er till saker ska ni sluta.

12. De flesta andar är goda, men vissa är onda. Ni får oftast olika andar varje gång.

13. Gör inte detta för ofta, en gång i månaden räcker väl.

14. Har du inga seriösa kompisar, gör det hellre ensam. Risken är större att du råkar illa ut med oseriösa kompisar än om du är seriös och gör det ensam. Jag har också en stark känsla av att anden helt enkelt är "snällare" om man gör det själv, då han/hon vet att man verkligen är seriös.

15. Gör aldrig detta om du inte vågar. Bli inte tvingad av dina kompisar.

16. Ingen får hoppa ur när ni har börjat, men någon får hoppa in.


Låt spelet börja!Brittisk Frukost utan hämningar         


Art Company - SuzannaDagens Låt!

                          


Boogeynight

Inte boogie som i dans, utan boogie som i boogeyman! Usch säger jag bara. Märtha och Elina överraskade mig med ett fint besök då vi skulle pimpla kaffe och te som en skock äldre tanter.Vi har inte träffat varandra på huuur länge som helst så det var både tre och fyrtioåtta olika historier och sagor vi hade att dela med oss utav. Och tre människor som är väldigt talför är värre än två, det ska gudarna veta. Mitt i allt spännande så utbrast Elina ”Kan vi inte köra Anden i glaset??!”… Hur dum får man vara, jaga upp mig när jag ska sova helt ensam och själv i lägenheten?

Mot all förmodan så gjorde vi ett ouijabräde, ett riktigt exklusivt om jag får säga det själv. Bakplåtspapper och krita (eller vad det nu heter? Färgpenna?). Första blev inte rätt, andra blev för tight, tredje blev för små bokstäver och fjärde blev fel. Då fick helt enkelt kungen ta tag i saken och rita allt (jag såklart). Inte för att det blev perfekt men ändå. Nu var vi i hög tid för ett spel som heter duga.


Märtha viskade på andarna och glaset rörde sig…


Våra miner var glada och oseriösa så andarna vände säkerligen på klacken och hemsökte någon mer lättskrämd tror jag allt. Om dem inte hänger på min axel i skrivande stund.

Kvällen avslutades därefter med några spökvideos på youtube och en kopp te.Det finns många frågor utan svar. Tänk efter på frågan:
Spöken, finns dem?


En flaska rött

Jag är vanligtvis ingen vindrickare alls. Har mot min förmodan ändå lärt mig dricka vitt vin och det tycker jag är supergott nu! Har aldrig varit något vidare fan utav rött däremot... Vilket alltid har druckits hemma både av mina föräldrar och syskon som älskar det. Jag har väl smakat då och då men inte riktigt fastnat för smaken.
När jag var i Stockholm så fick jag testa ett riktigt gott vin vid namn Amarone, smaklökarna dansade inte bara salsa - utan tangovals också! (det är inte illa)


Så idag när jag var ute och tog en promenad så blev jag lite sugen på att köpa mig en flaska vin, och varför inte testa något nytt? Hade bara en hundring på mig så blev det inte ett Amarone. Frågade expediten om ett liknande, helst något sötare som skulle passa bra till kött så hon lurade på mig en flaska Chianti.Får se om jag rekommenderar det vidare sen. Upp till bevis!

Är det någon som har förslag på ett gott rött vin så är den
väldigt välkommen att rekommendera!


Rednex - Cotton Eyed JoeDagens Låt!

                  


Frukostloj

Haha, det bästa som finns måste nästan vara att skratta åt sig själv en tidig morgon då man knappt vet var fötterna ska placeras. La mig tidigt igår, vaknade till min förbannelse riktigt tidigt idag. Vilket var skönt men ändå skrattretande när jag råkade ta filmjölk i mitt te istället för mjölk... Men inte blev jag bitter för det!
Log glatt, vaknade till och dagen startades väldigt bra!Känns som att det kommer bli en toppendag!


Flytt på G?

Efter att nu ha flugit runt som en vilsen brevduva i halva Sverige så har jag nu fastnat för vår älskade hufvudstad Stockholm. *pam pam paaam*

 


Har varit i Helsingborg, Göteborg, Malmö, Göteborg, Kalmar (såklart) med mera men ingenting har charmat mig tillräckligt. Det är nice, mycket som händer (inte så stressigt som jag trodde) och saker att göra då man känner sig uttråkad.


Utelivet är bra men det visste jag sen tidigare, och älskar de restauranger som finns, vill man äta lite finare och dyrare så ÄR det finare och smakar bättre (oftast, om man inte går på Michelangelos i Gamla Stan så vill sägahaha). Vill man äta bra för mindre pengar så finns det bra ställen för det också – gäller bara att hitta rätt och lära känna staden. Finns mycket att välja mellan. ;)


Det stora plusset i kanten för min del är att förbindelserna överallt går minst var 5 minut där jag kommer att bo...

 

i Östermalm.

Taggad till 1000!

 


RSS 2.0