Blogg listad på Bloggtoppen.se

27 Mars

1. Katy B Ft. Ms Dynamite - Lights On
2. Arash Ft. Helena - Broken Angel
3. Jedward - Lipstick
4. Simian Mobile Disco Ft. Chris Keating - Audacity Of Huge
5. Dilba - Try Again
6. Loreen - My Heart Is Refusing Me
7. Oh Land - Sun Of A Gun
8. Ellie Goulding - Your Song
9. Swingfly - Me & My Drum
10. Modestep - Feel Good
11. Britney Spears - Till The World Ends
12. Damien Fernandez - Think About Love
13. Katy Perry - E.T.
14. Chase & Status Ft. Liam Bailey - Blind Faith
15. Eric Saade - Popular
16. Lena - Taken By A Stranger
17. Chiara - Angel
18. Noah & The Whale - L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
19. Helena Paparizou - My Number One
20. Beth Ditto - I Wrote The Book


Nykomlingar:

Getter Jaani - Rockefeller Street
Musiqq - Angel In Disquise
Stella Mwangi - Haba Haba
Queens of the Stone Age - No One Knows
Rebecca Black - Friday

(haha ;))
Rätt eller fel?Casey har i tre år blivit utsatt för mobbning på skolan i Sydney.
En dag fick han nog och slog tillbaka. Om reaktionen rätt eller fel
kan man fundera kring...

Jag tycker iallafall att det är förståeligt hur han reagerar med tanke
på all aggression som byggts upp under tre år. Även med tanke på
att mobbaren endast fick lindriga skador.


Hemlig Destination

Nu är det äntligen dags för mig att åka på nya äventyr ut i världen! Tog tåget för cirka en timme sedan från Kalmar så endast tre återstår.
Idag har det inte varit så mycket folk på MQ så det var bara att sysselsätta sig med att vika alla kläder samt hänga dem i storleksordning, räkna kassan och fylla på varor. Fick en liten introduktion utav Martin idag på morgonen med om hur allt går till och vad man ska göra vid öppning. Det var rätt så simpla saker så ingenting jag glömmer i första hand!

 

  

Därefter traskade jag till tåget där jag nu sitter och lyssnar på ”Lena – taken by a stranger”. Funderar på om jag skall äta min matlåda nu eller inte, klockan är ändå snart ett (det lär den bli eftersom det tar så lång tid för mig att publicera ett inlägg, kanske kommer upp imorgon vid den här tiden).

Dagen ser i alla fall ut som följande, är framme klockan fyra skulle jag tro. Fast med SJ så vet man aldrig, kanske landar runt sju åtta ikväll? Ja, det går aldrig veta säkert (hörde att vi var ännu mer försenade nu tydligen...). Roligt att åka på en sån här äventyrlig resa. Man kanske borde vara orolig vart man hamnar också? Ja ja, det får vi se. Min biljett är bokad till Göteborg. På biljetten står det 15.52, men vi är redan försenade drygt en kvart så efter fyra någon gång. Då ska jag möta upp en kompis som jag ska lämna min väska hos och sedan åka in till stan igen. Har lite problem med att bestämma mig hur jag ska göra… haha


  

Ska nämligen till en annan kompis ikväll och vi ska nog gå ut om vi orkar. Då behöver jag vissa saker som är nedpackade i väskan men hon slutar inte förens åtta så vill inte dra omkring på resväskan när jag ska söka jobb. Efter att ha sökt femhundrasextioelva jobb så ska jag ut och fika med en vän, därefter möta upp underbara Supersara och följa med henne hem. Inspektera den nya lägenheten!! Spännande, spännande.


Sedan blir det förhoppningsvis utgång. Lördag består av inflyttningsfest hemma hos Mikael, det är även där jag funderar på att lämna min väska. Så dagen och kvällen spenderas där. Söndagen blir mestadels lugn och en fyra timmars tågresa hem igen till underbara Kalmar, där min buss väntar för ytterligare över en timmes resa. Underbart!


Ha en bra helg alla! 


Hemmagjord Pizza

Idag blev det hemmagjord pizza!


Smakkkade bra!

Niceee sliceee!


Älska eller hata reklam?

Ibland hatar jag verkligen att få hela brevlådan fullproppad med en massa onödig reklam och propaganda från företag och kyrkor som jag inte alls är intresserad av... Men ibland älskar jag att få denna helt onödiga pappersmassan på posten. Inte minst är den gratis och återanvändning är ju väldigt populärt nu! Finns hur mycket som helst man kan göra utav reklamblad och gamla tidningar. Häng dem på väggen? elda med dem? Gör skulpturer med tapetklister och ståltråd?

Hörde någonting som surrade i lägenheten och trodde att det var en av mina stänger som jag fäst mellan väggarna som höll på att slås ihop. Att det var skruvarna i som surrade, och kollade på dem och de rörde sig sakta nedåt men jag hade fel. Det var en livs levande fluga... (Lägg märke till ordvalet, det är dåtid...)


Gör som jag, var glad över gratisreklamen och gör en flugsmälla!
Det har fungerat genom alla tider, och det kommer förmodligen alltid vara en fluga! ;)
(samtidigt som denna låten kommer upp i mitt huvud:
"Pretty fly for a white guy" hahaha
)

Vilket stämmer väldigt bra!


VÅÅÅR!

Precis hemkommen från MQ nu och denna dagen har bjudit på en hel del roliga saker. Har lärt mig kassan så nu kan jag den relativt bra (allt är väl relativt...) och har fått chansen att sälja lite varor. Byta, reklamera och sälja. Skönt att äntligen kunna "påbörja, sälja & avsluta" ett köp tillsammans med kunden och inte behöva be någon annan om hjälp hela tiden. Ser fram emot att se hur detta artar sig! Så nu kan ni komma och handla av mig! Vet nämligen att ni suttit hemma och tryckt för att jag ska klippa bandet, men nu är det klippt och dörrarna är ännu en gång öppna! (för ovanlighetens skull, jag är sugen på tacos... :(). Som jag skrev så började även dagen bra, solen sken och jag kunde äntligen, jag understryker ÄNTLIGEN ta på mig min vårjacka. När jag gick till bussen såg jag även några knoppar som hade luskat sig fram ibland några vissna löv som töat sig fram i hettan. Även fåglarna var vid liv och bjöd på en show som heter duga.


Även lunchen slapp man tänka på då min kära mor har varit så snäll och gjort smörgåstårta till mig. Vilket inte satt fel på eftermiddagen. Så höll man sig mätt och belåten resten av dagen! Slapp disken, slapp förberedelserna och allt därtill. Nu finns det väl inget mer för mig att göra förutom att blogga om min dag. Oh, wait! Det har jag också klarat av nu! SKÖNT, en kopp varm choklad och soffan - HÄR KOMMER JAG!


*kadunk*
God Afton! ;)Katy Perry Ft. Kanye West - E.T.Dagens Låt!

                      


Vem?

Vem vill mig någonting? :(

Kanske är övernaturligt...
Eller iPhone som vanligt...

?


ESC 2011 - Inlägg #1

Har endast lyssnat igenom alla bidrag lite snabbt, eller nästan alla... Har ett par stycken kvar att lyssna på så dem får inte vara med än så länge! Har lyssnat på varje låt en gång och ger därför ett litet utlåtande som förmodligen kommer ändras med tiden. Och under själva eurovison-kvällen självklart. Kände bara att det är på tiden att slänga ut lite tyckande om musiken! Så här kommer det;

Min topp än så länge:

1. Blue - I Can
2. Lena - Taken By A Stranger
3. Getter Jaani - Rockefeller Street
4. Twiins - Im Still Alive
5. Stella Mwangi - Haba Haba
6. Amaury Vassili - Sognu


Som jag tror det kommer bli:


1. Getter Jaani - Rockefeller Street (Osäker på denna)
2. Kati Wolf - Szerelem Miert Mulsz (engelska kanske? med bra uttal i så fall!)
3. A Friend In London - New Tomorrow (Andreas Johnsson - Sing for life!)
4. Stella Mwangi - Haba Haba (Waka Waka?)
5. Amaury Vassili - Sognu
6. Lena - Taken By a Stranger
(Hoppas dock på högre placering,
gärna första plats i år igen - är väldigt svag för Lena
)(gjorde topp 6 istället för 5 eftersom det alltid är någon
extra låt man vill trycka in någonstan
s)

Har skrivit ihop korta omdömen om nästan alla låtar som kommer ut lite senare.
Men dem får man ta med en nypa salt och det var mest något jag kladdade
ihop bara för att få det gjort! Har annat att göra... ;)
Och som du märker är inte Sverige med på någon av mina listor, men det är för
att jag hört den så många gånger nu och gjorde en sammanställning av de andra 
länder som ska delta i tävlingen.
 


Någon som kan hjälpa mig?

Jag vet inte vad jag ska ta mig till med min vänstra arm! Det är som en liten knöl precis i vänstra sidan av handleden som pulserar genom hela armen när den är nedsläppt.  Försöker jag massera den, vrida handen/armen eller sträcka ut fingrarna så gör det galet ont och det går knappt lägga/stödja handen mot något. Det är skönt att hålla den knuten, men i avslappnad ställning så är handen sned "nedåt".


(Och nej det är inte musarm,
så mycket vet jag... haha
)


Har funderingar kring en låsning, träningsvärk (från vad vet jag inte?), en benflisa som fastnat? (har haft det tidigare fast i armbågen, dock känns detta annorlunda på grund utav att det pulserar...) Någon som varit med om liknande eller vet vad det kan bero på/är?


Beth Ditto - I Wrote The BookDagens Låt!


                   


På landet finns inga affärer bara kossor

Jag vet inte vad som har gått galet den här lördagen, jag som alltid brukar ha sådant flyt och ha kul! Men idag har det bara gått utför... Mitt favoritskärp (det enda jag använder) är numera likvärderat och ska begravas, jag pantade burkar och PET-flaskor idag och skulle hämta ut panten på ICA, tror jag fick gå fram och tillbaka tre gånger för att få hämta ut dem. Endast på grund utav antingen en gammal kärring eller gubbe som skulle ha så jävla bråttom med sin vagn och springa före i kön när de såg mig lunka försiktigt mot kassan. Jag förstår inte varför det ska vara bra när jag hade ett par kvitton med pant och dem vagnen fylld ända till taket? Varför just idag? Det är aldrig något folk på ICA där jag bor annars, mitt ute på landet... Alla har väl en egen lada att hämta råvaror från och en egen kossa att mjölka?
Dålig ekvation och orättvist. Så där rann min mjölkbägare över så struntade i det till slut. Pappa fick gå dit den fjärde gången haha. Mina föräldrar var ändå med därinne så jag tänkte bara slå två flugor i en smäll, men det gick inte. Har även brännt mig X antal gånger på spisen, ljus, tändstickor, stekpannan, och så vidare hela dagen med... typiskt mig!

Jaja kvällen är som sagt snart avrundad och avslutad. Det blir den med fortsatt Glee-maraton och kanske filmen "Black Swan". Höga förväntningar! Har tänt lite ljus och nu luktar det citron i hela lägenheten, kanske avnjuter det tillsammans med en kopp värmande choklad eller te och nybakt kanelbulle? Ja vi får se. Får även se om det blir fler blogginlägg på det.

Annars får du ha en underbart trevlig kväll!


Mupparna på finska

Har precis lagat mig hemmagjorda grekiska biffar med chili, fetaost och pommes till det. Till det serveras även en kall Cola och kanske tzatsiki? vad sägs om detta. Har två stycken biffar kvar om någon känner sig manad! Jag ska iallafall sätta tänderna i min andra till ett avsnitt Glee.

Jag slog på tvn innan maten var klar och skådade detta underbara:
TV1 - Sport
TV2 - Sport
 TV4 - Sport 
                          TV? - Mupparna på finska...

Så vad väljer jag?
Drar nog igång datorn istället och försöker ta igen lite Glee-avsnitt
som jag så lustigt har missat. Here I come!


19 Mars

1. Arash Ft. Helena - Broken Angel
2. Katy B Ft. Ms Dynamite - Lights On
3. Jedward - Lipstick
4. Loreen - My Heart Is Refusing Me
5. Dilba - Try Again
6. Oh Land - Sun Of A Gun
7. Modestep - Feel Good
8. Chase & Status Ft. Liam Bailey - Blind Faith
9. Swingfly - Me & My Drum
10. Britney Spears - Till The World Ends
11. Eric Saade - Popular
12. Simian Mobile Disco Ft. Chris Keating - Audacity Of Huge
13. Damien Fernandez - Think About Love
14. Noah & The Whale - L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
15. Ellie Goulding - Your SongNykomlingar:

16. Katy Perry - E.T.
17. Lena - Taken By A Stranger
18. Beth Ditto - I Wrote The Book
19. Helena Paparizou - My Number One
20. Chiara - Angel
Hur många lingon finns det i världen?

Det blev en mysig hemmakväll trots allt. En stor godispåse inköpt på Tokige Ture tidigare idag med precis ett kilo, choklad och annat gott! Även några Werther’s chokladkakor som jag älskar, den mörka chokladen. Scrumptious! Även en burk med Cola Zero har jag tryckt i mig (Funderar dock starkt på att börja dricka vanlig cola igen, har fått avsmak?). Var tidigare väldigt sugen på Tacos ikväll, känns som om det var alldeles för länge sedan jag åt det nu. Men det fick bli marinerad fläskfilé, pommes och tzatsiki. Inte helt fel det heller.

Egentligen skulle jag ätit ute med en kompis och därefter gått på bio. Valde mellan ”Hur många lingon finns det i världen” (eller vad den heter) och ”The Adjustment Bureau”. Ville helst se den först nämnda, men det blev den sista som vi bokade. Dock blev kvällen bojkottad så fick ta bussen direkt hem till landet och umgås med mig själv.


 

Men det är inte fy skam det, blev en lång dusch och peeling, lagade mat, började snickra på en ny dunka dunka-låt, skrev nytt CV (eller började på det rättare sagt), såg/ser på film och äter en massa onyttigheter. Funderar även på att ta mig en kopp te nu innan jag går och lägger mig. Är galet trött efter en arbetsvecka som heter duga! Så det blev en trevlig kväll i alla fall, toppen!

Ps.
Jag håller på med en sak till dig Märtha, spännande spännande.

 


Simian Mobile Disco Ft. Chris Keating - Audacity of HugeDagens Låt!

                      


Dagens Visdomsord

Veckan började helt underbart med att snön började försvinna på riktigt och solen började glimta runt varenda hörn i byn där jag bor. Även inne i staden hade den mesta av snön försvunnit och solen värmde varenda kotte när de sakta bytte ut vinterpälsen mot vårjackan.

Men såklart har fröken sur natur alltid någonting i bakfickan, ett ess i ärmen kanske man skulle kunna kalla det? Igår när jag gick och la mig tänkte jag att jag med skulle damma av vårjackan och ta på mig den för sista arbetsdagen denna veckan. Men icke sa Nicke! Hon hade en överraskning till mig med...Dagens visdomsord blir alltså:
GOSH, VAD JAG HATAR SNÖ!!!
(Tror vi alla har fått mer eller mindre nog
av denna vita, kalla och äckliga massa...)


En söt liten pralin

Nu är det äntligen dags för ett inlägg med lite innehåll, yahoo!
Inte så mycket dock, men den som väntar på något gott.
Kan dra igenom allt som hänt i ett senare inlägg (om det kommer fler haha).
Men nu är det hög tid för mig att sätta tänderna i Werther's "nya" praliner och
OLW's nya chips. Får se hur detta slutar!Y
U
M


Katy B Ft. Ms Dynamite - Lights OnDagens Låt!

                


Britney Spears - Till The World EndsDagens Låt!

               


Tinie Tempah Ft. Ellie Goulding - WondermanDagens låt!

                    


RSS 2.0