Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nalkar otur

Det fortsätter gå utför för min del.

Har fått gå hela helgen med min så kallade urinvägsinfektion som inte alls är en urinvägsinfektion utan förmodligen gallsten. Så väntar på svar ifrån läkaren nu. Dem ska nämligen ringa någon gång under dagen. Sen som grädden på moset har jag nu fått ögoninflammation? Något skit är det i alla fall som gör mitt öga svullet, rött, kliande och lagom äckligt så jag knappt kan sova ordentligt. Undrar vad som händer härnäst.

Orkar inte skriva så mycket mer om detta nu eftersom det bara verkar hända dåliga saker gång på gång på gång på gång… Ringde även till min chef idag (gillar verkligen henne, helt underbar och förstående) och fick tyvärr sjukanmäla mig. Ännu en dag hemma i sängen känns inte alls bra. Ska ta mig ett möte med henne tänkte jag och prata lite om tankar som sprider sig i mitt huvud. Skäms en del för att stanna hemma och vill verkligen visa dem hur duktig jag är på det jag gör och hur gärna jag vill jobba med dem. Har bara varit borta två dagar i och för sig men vill inte svika dem mer.





See u!


Update update!

Dagen började med;



Sen åkte jag till:



("Get a chew on the makkonen" - helfestlig snubbe ju?)

Läkaren yes! Inte till just den här lustigkurren, men en annan herre. Han sa mitt namn ”jööö’uh” så det var inte det enklaste att höra. Sen när han märkte att jag inte hörde något så bestämde han att säga mitt efternamn istället. Då blev det ”Svi’usch” – Ja, det är nog jag.

Får inga provsvar förens på måndag så får vänta olidligt, inte spännande som det brukar vara utan smärtsamt! Fy säger jag bara.

Nu ska här mysas, kryper alldeles strax ned i min renbäddade säng:

 

Och äter;



Under tiden som det här får underhålla mig;

Alien - Återuppstår Poster

Söt :)

Trevlig kväll tjo!

 Ps. Hade det funnits en Spice Girl vid namn Stressilicious så hade det varit jag. 
Statement. 


Interiör & Mode - Våren 2012

Jag tror på rosa i år! Att färgen rosa på interiör och detaljer kommer infinna sig i lite hörn här och där. Varför inte köra på tillsammans med vitt som är så smalt och snyggt? Riktigt stilrent må jag säga. Vitt och rosa blir min trend för våren 2012, kanske till och med sommaren? Himmelsk blå låter även som en stekare (Turkos för det lite säkrare kortet?)

Är redan trött på ”färgklickarna” som sannerligen piggar upp en i vintermörkret då det bara är vitt och svart ute. Men när det väl börjar dyka upp små färgsprakande växter och djur utomhus så blir det nog ett smärre överflöd. Nej, färgexplosionen håller inte i sig!

Att välja kläder till våren är inte heller det lättaste, men att matcha lite från möbler till jackor kanske inte är en så dum ide när allting kommer kring? Vitt är stilrent och kommer förmodligen förgylla många hyllor och hästar i butikerna i vår.


 



 




Eller.. jag vet inte? ;)


"just because you can't see it, doesn't mean it isn't there"


"just because you can't see it, doesn't mean it isn't there"


Reaction

Nu är jag förbannad. Det är fan inte min dag idag och jag har sjutusenfemhundrasextiotre olika sätt jag skulle kunna uttrycka mig på om detta.

Men skrev ett långt inlägg om allt som hänt men kortar ner det innan jag bojkottar allt totalt. Har precis kommit tillbaka från sjukhuset där jag blev behandlad för matförgiftning som utvecklades till en infektion i både mage och tarmarna. Blev frisk, började jobba och nu mår jag dåligt igen. Har urinvägsinfektion pga detta! Askul. Plus en svullen knöl… På allt det här så blev jag tvungen att punga ut 1600 kr i går eftersom min dörr gick i baklås. HUR FAN KAN DET GÅ NÄR JAG TRYCKTE NER HASPEN?! Och ställde dörren på vid gavel då jag gick ned och öppnade porten till en vän. Klart att dörren skulle stängas och jag blev utlåst. I vanligt fall så brukar jag få sparka till dörren eller låna grannens 347-kilos katt för att trycka igen den. Låssmeden hade ingen förståelse alls och hans kompanjon bad honom lägga på mig i örat då jag blev sur över att jag skulle få stå i kylan tills på fredag kl 8 eftersom hyresvärden endast har öppet då. Faktura kunde dem inte heller få fram, och en kortläsare som fungerar var för mycket att be om? Hade även låst in min mobil i lägenheten typiskt nog.

Så min käre vän körde in mig till närmsta bankomat och jag är nu 1600 kr fattigare. Toppen!

Plus det så tappade jag en mugg på kvällen, en av de nya jag köpte på Åhlens. Inte så dyra, men principen. Och efter det sprack en tallrik när jag skulle hälla av riset i diskhon. Behöver jag säga mer?

Får även dåliga vibbar från jobbet och har fått mindre bra inställning till allt sedan jag kom hem från Karolinska. Vad är det som händer egentligen? Jag borde vara på toppen, edge of glory minst. Men icke!



(Smaskigt värre?)

Aja, får väl gå och slå sönder någonting mer nu. Det kunde
vara värre, det kan det alltid. Men lägg ned… Ciao!

Ja just det, datorn raderade en novell jag började skriva på också eftersom
den valde att starta om sig när jag satt den i viloläge. (vad händer härnäst?)


Mums, Smutti!



Svalkande mellanmål; Sharonsmoothie!


Lana Del Rey



... och många fler!

Så unik och älskvärd. Love her!


Lyx och flärd

Efter en hetsig natt och en fartfylld dag på jobbet så unnar jag mig nu lite vardagslyx. Eller vardagslyx (vet att det är helg men eftersom jag jobbar känns det som en vardag ;)) och vardagslyx kanske jag inte ska kalla det just på grund utav att jag ändå brukar unna mig lite då och då. Den här gången blir det en smaskig saffransmuffin och en kopp chaite. Helt underbart gott om du frågar mig!


 


Gårdagen spenderades i sängen eftersom jag var helt slut efter sjukhusbesöket, hann även med lite annat smått och gott. Tänkte träna men blev uppehållen.

Helena och My hade tacokväll, så var "tvungen" att åka dit. Inte bara på grund utav de två helt fantastiska värdinnorna utan även för den kulinariska upplevelsen. Utsökt var det! Efter middagen så åt vi även jordgubbar med kesella och drack gott. Hela kvällen avslutades med ett härligt gäng och brak inne i stan på nattklubben Paradise.


 


Under hela kvällen så diskuterade vi resor till Latinamerika och har näst intill bestämt oss för att åka i början av nästa år. Peru, Bolivia, Uruguay, Paraguay etc – HERE WE COME!


Gunilla Persson



Tyvärr, men vill gärna hjälpa dig på travet!
Eftersom alla hästar inte verkar vara hemma.
(höhö...)


Horror Night

Ikväll blir det skräckfilm med Linus, säger som de alltid gör.

 

I’ll be baaack!

 

Eller..?


Fler mål och högre höjder!

Nu är jag inne på min andra lediga dag den här veckan. Måndag och tisdag, kan det bli bättre? Egentligen kan det inte det om man inte bortser från att det inte finns absolut någonting att hitta på (Jag vill ju jobba? :(). Sitter helt ensam och själv i ensamheten hemma i sängen och har gjort det sedan klockan 8 i morse. Tragiskt va?

Både tragiskt och skönt. Har hänt lite tråkigheter idag också som gjort att jag inte riktigt kunna rycka upp mig heller men är på god väg nu. Gäller bara att jag tar tag i det och siktar mot högre höjder! Vilket det är dags för nu.



Nu till gårdagen. Som bestod av en massa roliga saker, en lyckad ledig dag av två – inte illa pinkat! Började med att stiga upp runt halv nio och käka frukost, även då i min ensamhet. Gjorde mig i ordning, packade träningskläder för första gången i Stockholmssagan och åkte sedan in till stan vid elvatiden. Mötte där upp Fanny som jag skulle träna med på eftermiddagen och lämnade min träningsväska där. Kasse är nog lämpligare beskrivning…

Sagt och gjort begav jag mig mot stan för att träffa älskade Helena återigen för en shoppingtur som heter duga. Hon har varit bortrest en weekend i Italien och det kändes som att vi inte setts på evigheter. Vänskap är så underbart ibland (alltid ja, men det lät bättre att skriva så just nu). Borde nog börja göra fler videos och lägga ut eftersom jag alltid ska tycka och tänka så fritt om det jag skriver.



Vi kikade runt i de flesta butiker som vi båda gillar och hittade både det ena och det andra. Jag tänker alltid att om jag kommer ihåg ett plagg eller sak på slutet av dagen så borde jag gå tillbaka till affären och köpa den, så köper nästan aldrig något direkt. Men en sak kommer jag ihåg att jag glömde köpa och det var en tröja på MQ! MQ jag vet, borde inte handla där egentligen och har faktiskt fått avsmak en hel del. Men har spanat på den tröjan så länge och nu var den på REA?! Hoppas ingen annan kommer och rycker i den innan jag hinner tillbaka. Borde nog gå till MQ med lite jämnare intervaller i fortsättningen. Så plaggen inte hamnar på rea och försvinner fort som attsingen.



Åter till gårdagen, jag shoppade två par Hugo Bosskallingar, två doftljus, en slips, ett par glasögon, tigerbalsam, chokladpraliner och åt även en utmärkt lunch på Chicchi tillsammans med Helena. En hett rykande kopp italiensk choklad på det. Scrumptious! Hon fyndade även lite också, en outfit inför festligheterna på fredag. Lookie-lookie!



Det jag egentligen skulle skriva om var att jag och Fanny kommit igång med träningen nu. Eller kommit igång och kommit igång, vi har kört en gång och bestämt oss för beach 2012. Jag ska köra hårt som bara den nu när jag lagt ut så mycket pengar för träningskort och motivationen kommer peppa oss till det yttersta. Vill inte hon så vill jag och vice versa. Det kommer bli bra. Känner att jag stressade igenom detta inlägg nu, säg till om något felas och fattas så klämmer jag in det också.


Watch out!


Så här ser det ut...

När min bror lånat min lägenhet i två dagar...












HAHA


Prometheus



"A team of explorers discover a clue to the origins of mankind on Earth,
leading them on a journey to the darkest corners of the universe.
There, they must fight a terrifying battle to save the future of the human race
."

Någon som är sugen på en bio?
Det är jag iallafall!


On the Way

Sitter just nu på en efterlängtad resa till kära Kalmar. Med datorn i högsta hugg och mitt musikprogram framme är det hög tid för mig att luta mig tillbaka, slappna av med en kopp te och låta fantasin flöda. Det var inte igår jag gjorde en ny låt – sen var det de PPpppPPPPP!


Tillsammans med mig har jag min bror, sida vid sida ska vi gnida! Myspys på det. (hahah serious shit)


Vår chaufför smeker  mikrofonen samtidigt som hans stön hörs i hela bussen. Måste man svälja micken istället för att trycka på knappen ”höj”. Lustig kille.


Var uppe redan klockan fem och härjade i lägenheten med både det ena och det andra. Gjorde oss fyra små baguetter, packade det sista och försökte organisera så smart och smidigt som möjligt. Faktum är att jag börjar bli lite smått nervös och överexcentrisk, var som sagt ett tag sedan jag var hemma och ängslan över besöket ligger stadigt i hela kroppen.  Har saknat mina föräldrar, mina vänner, landet och framför allt lugnet! Att slippa stöta in i en människa så fort man går ut på balkongen, slippa slåss för den sista osten på ICA och bara sitta i tystnad. På landet kan jag göra en egen ost om jag vill, gå till första bästa (och närmsta så klart) bregott-Lisa och mjölka henne. Stå på balkongen eller terrassen naken om jag vill utan att vara orolig över att någon ska bli förnärmad. Visst låter det underbart? Det är det.


 

Nej nu är det dags för mig att skapa lite,
vara estetisk och produktiv. (Massa fina ord ju ;))


Hörs sen!

 

Ciao.


Inte en minut längre

Nu är det bara sommar som fattas! Har precis kommit hem ifrån affären där jag köpt nybakat bröd, läsk och andra godsaker. Nu är jag uppladdad till 100 för en resa som heter duga imorgon. Då är det nämligen dags att åka hem till kära och efterlängtade Kalmar. Har längtat alldeles för länge sedan och märkt att det är över två månader sedan som jag var hemma. Skumt att tiden kan gå så fort. Den bara flyger förbi.

 

Så imorgon bär det av och klockan är ställd. 05.00 och inte en minut längre! Är väldigt trött redan nu och hade helst krupit ned till kojs, men tjaa. Här ska packas, slås in och göra i ordning mat till morgondagen. Vart är piggelintabletterna när man väl behöver dem? Hoppas lyckan stått er bi en dag som denna! Annars delar jag gärna med mig.


 

Bjuder på den här bilden från nyår, dock den enda som blev
någorlunda exemplarisk på mig! Tackar Helena för den.

PUSS.


Pixie Lott Ft. Pusha T - What Do You Take Me For



Dagens Låt!

                              


2012

Idag har jag en dålig dag, ingen aning om varför. Lite ”jag blir sur på allt och inget för att irritationen sitter i trötthetssyrlighet” – det gör mig galen. Vill sova, men inte så här tidigt… Kanske vore bäst ändå? Så passa dig för mina taggar idag.

Simon ringde mig alldeles nyss och gjorde mig på lite bättre humör, glade sprätten. Så får leva på det ett par minuter! ;)

 

Så en kort sammanfattning av 2011… Nej jag skojar bara, kör en kort redovisning av den 31 december 2011 istället!

 

Gårdagen var helt fantastiskt underbar. Var på middag hemma hos Caj Wonka och Hellan i Älvsjö. Här serverades det trerätters och snacks. Bra värdar så bra värdering. Fem av fem orkestertrumpeter får ni. Stående ovationer också!


 


*Till förrätt blev det en traditionell och smaskig skagentoast som smakade ypperligt gott och var precis lagom crunchy för old humpsy (mig). Nam nam.


*Huvudrätten blev varmrökt lax i ugn, potatisgratäng, sallad och såser av alla dess sorter. Smakade hollandaises-sås för första och sista gången i mitt liv – det var spännande. Men jag och såser går liksom inte riktigt ihop. Potatisen var så gräddigt gräddlicious ändå och salladen så krispigt krispicious den med, laxen var bara tusen lax. Helt på topp.


*Efterrätten blev en tobleroneparfait, jag och choklad. Behöver jag säga mer? Den slank ner i ett nafs och blandade sig snabbt och blev bästis med laxen. Vet inte ens varför jag är så lustig nu när jag skriver bloggen, men det brukar bli så antar jag.


 


Festen fortsatte med massvis av snack, dans och gott att dricka. Tolvslaget spenderades ute vid öppen himmel där vi förundransvärt såg upp mot den svarta tomteblossiga himlen! Med glas i handen, leende på läpparna och glöd för det nya året - 





SKÅL!


RSS 2.0