Blogg listad på Bloggtoppen.se

Attraction

 

Fix & Trix

En duschstång och tre par skor Senare...
Jaaaa det ser snett ut, men det är bara för att jag är så kort och inte kan ta normala kort ;)


Sjuk

:(


Barnkalas

Igår hade vi lite barnkalas hemma i stugan.
Jag bjöd på frusen yoghurt med smak av mango (så klart) och lite paketer med färgglada band. Rekommenderar starkt den till er sötsugna där ute. Många leende och nöjda miner fick vi se. Gott, trevligt och kärleksfullt!


Fin utsikt från tåget


Nu rullar vi

Här sitter jag i tåget på väg till nya äventyr och rullar om ca tre timmar in till min slutdestination. Kommer dilla om det mesta och det minsta precis som vanligt när jag tar mig tid att skriva en trudelutt!

Så vart är jag på väg den här gången? Ja det är det ingen som vet, men det är inte så svårt att räkna ut. Till Hudiksvall och äventyren som väntar där.
Sist blev det väldigt lyckat så hoppas på en favorit i repris, minst. Har laddat upp med onyttigheter precis som vanligt, såsom chips, choklad, muffins, läsk och... Tre äpplen! Smurr.
Finns inget jag älskar mer än att få äta vilket de flesta som känner mig redan vet. Så fort det är mat i sikte så dröjer det inte länge innan den är borta igen. Mellan måltiderna kommer jag förmodligen sitta med telefonen i högsta hugg och kolla "allt" som finns därpå. Inte så mycket intressant egentligen. Men ett och annat sms eller samtal kanske jag orkar med. Borde försöka skriva lite musik och nynna vackert så alla slipper se så uttråkade ut. Det skulle väl aldrig skada? Vi får se.

Usch, nu kom "Rockin' around the christmas tree"... fy... Och nu "Stille nacht, heilige nacht" (haha, kul att min telefon vill rätta nacht till nacho!). Min gode vän shuffle sviker mig på riktigt ibland alltså... Måste byta!


Pug Heroes

 
Jag dööööööör<3

Min Last

Tyvärr så måste jag erkänna en sak...

Visst älskar ni läsare att höra den meningen, det triggar igång ordentligt i hjärnkontoret va? Haha

 

Nej men det var något som slog mig för ett par veckor sedan och tog mig med storm, ett beroende som jag aldrig tidigare hade kunnat ana. Jag är inte den som brukar fastna i dåliga vanor men den här gången så är jag illa däran. Man kan få ont i ryggen, knäna, eller hela kroppen i och för sig, bli gammal, dö i förtid, få ont i ögonen, trilla av stolen, tappa omdömet och så vidare. Det har inte speciellt mycket med mitt beroende att göra, utan härligheterna som kommer därmed är helt fantastiska.

 

Får jag en trumvirvel tack…

Baparapadamtash!

Helt okej virvel ändå, man tackar, man tackar.

 

Nu kommer bomben, jag älskar att spela Hay Day! Det är helt sinnessjukt. Har bojkottat Farmville, Candycrush och vad allting annat heter som man får 385939 inbjudningar till om dagen på Facebook. Men Hay Day! Otroligt kul. Var tvungen att döpa min gård till ”the Tacobarn” eftersom jag är Joe L Taco. Passande va? Tacobar-n! va va va! Klockrent.

 

Har vuxit upp tillsammans med Harvest Moon och saknat spelet ända sedan jag var tvungen att lämna tillbaka det till en kompis. Det är så dyrt att köpa också, speciellt när jag varken äger en tv eller konsol. Så kom Hay Day, gratis! Visst kan man som idiot spendera pengar på spelet också, men det är nog få förunnat. Det är ungefär samma princip som Harvest Moon med att skörda, så, baka, samla, låsa upp olika funktioner och jag är fast. Var tveksam till en början då jag i princip blev ”tvingad” till att ladda hem det när jag hade besök här uppe. Djuren är så söta.

 

Och vet ni vad, jag ångrar mig inte ett dyft.

Testa ni också *gratisreklam*

Kör på!

 


Psy - Gentleman

 

Min oas i öknen

Idag är det en grå dag. Men vad gör väl det när solen skiner igenom det allra djupaste av mörker. Grått är trotts allt oxens favoritfärg så det är väl alltid något. 
 
Har lust att hitta på någonting idag, har haft det hela morgonen men inte riktigt kunnat finurla ut vad. Ängslan och överskottsenergin sprudlar som en nyöppnad cola på sommaren. Mycket tjat om sommaren nu, men visst längtar man ordentligt efter att få klä sig lite lättare, ligga på stranden och mysa, bli brun, grilla på någon klippa ute i skärgården eller bara vara utomhus och strosa omkring. Allt är så underbart och enkelt. 
 
Så vad ska jag göra nu? Klockan är snart ett (två nu eftersom telefonen ringde, haha) och här ligger jag och fumlar och funderar till ännu ett avsnitt av Downton Abbey. Grät som en gris igår till det eftersom (varning för spoiler!) en av döttrarna tragiskt nog gick hädan. Ganska förutsägbart men samtidigt inte. Det var dock på tiden att någonting tragiskt hände tycker jag. Har dock dragit den gråa stämningen och vädret lite längre, från Downton Abbey till mig i Solna. Ja ja! Nog blarrat om det. 
 
Får unna mig själv en tur till stan kanske och inhandla någonting fint, men billigt, på loppis ska jag fynda. Och sedan därefter spendera kvällen med hemmalyx! En kväll i min ära tillsammans med en god middag, värmande långt bad, ljus, (ansiktsmask om man ska ta i ordentligt?), solning, rakning och allt annat som kan vara avsevärt för en kväll i flärd! 
 
Bli inte allt för avundsjuk bara, det är så enkelt fixat för dig också. Tänd ett värmeljus, lås in dig på toaletten och starta duschen på högsta värmen. 
Ångorna, ljudet, hettan och skenet får även den mest fantasilösa själen att sväva bort till ett vattenfall i Afrika.. 
 
Det är min oas i öknen.
 

 

Betänketid

Tog mig en sväng runt Råstasjön ikväll för att skingra tankarna tillsammans med en god vän i luren. Ibland är det inte alls speciellt lätt att veta varken ut eller in på saker och ting. Då är det tur, och skönt att ha någon som finns där som kan tala en till rätta.

Mycket sagt, mycket glömt.
Mycket vagt, mycket drömt.
Tack.


Hej dubbelhaka

Den här kvällen får nog spenderas i liggande soffläge och med så lite ansträngning som möjligt. Råkade somna med öppen balkongdörr igår vilket inte var det smartaste draget. Men dragit var det... haha
Även om det ser ut och känns som sommar så kan jag tala om att; än är den inte här! Svullna halsmandlar och tryck under pannan är inte den roligaste kvällssysslan. Om det ens är att "göra" någonting, men annat får det inte bli!

Så:
Hej dubbelhaka,
Hej huvudvärk :(


Mangoälskare

Jag vet om att jag kanske inte är den bästa killen men ja gör så gott jag kan för att vara den bästa pojkvännen. Jag har mina dåliga dagar och stunder då jag känner mig nere eller förtvivlad och kan haka upp mig på småsaker. Jag har också mina gyllene dagar då jag skiner som starkast med mina glädjestrålar över dig och känner hur glädjen överrumplar oss båda.  Det är oftast så eftersom det inte är svårt alls i din närhet.

Jag är solen som lyser och värmer dig på dagen, och du är månen som skimrar och visar mig vägen på natten.

 

Det är ingenting jag inte vill visa dig men det är så svårt att hålla visst inom mig.

Jag vill vara ärlig mot båda och öppna mig så gott jag kan genom att säga precis så som jag känner, även om det borde hållas inom ibland. Att försöka förklara någonting som inte är så ansträngande för någon, varken för eller emot. Som att göra en liten sak eller glömma en liten sak. Petitesser eller hur?

 

Men en sak som jag aldrig tröttnar på att säga,

liten som stor,

det är att jag älskar dig min kära mango. 

 


the Great and Powerful OZ

Attans, nu satte jag mig på min luddiga filt med svarta jeans igen… så typiskt när jag har bråttom att sätta telefonen i laddaren, datorn i knäet och bara sjunka ner som soffpotatisen jag är i sängen. Ser ut som ett orakat får nu jag! Men vad gör det om hundra år när dagen bjudit på så himla mycket mer.

 

Idag har varit en väldigt bra dag.

Hade kunnat avsluta inlägget där eftersom det i helhet beskriver det ytterst perfekt. Men vill inte lämna er alltför förtvivlande och undrandes. Dagen har bjudit på så mycket smaskens, så here it goes.

 

Drog in till stan och strosade runt lite i gamla stan för att införskaffa en karaff som tillhör den jag köpte tidigare i veckan. Dock så var butiken stängd, som alla loppisar är på söndagar. Det visste jag ju egentligen, men man kan inte alltid ha huvudet på skaft. Fortsatte gå gatan ner och kollade in i fina skyltfönster och andra antikaffärer och njöt i väntan på att världens mest underbara person skulle bli ledig.

 

 

Runt fyratiden så mötte jag upp C i Gamla stan så gick vi en svängom. Bland trånga gångar och mörka gränder är det lätt att tappa bort sig själv, men med glansen av alla glada turister och färgglada butiker så hittar man genast rätt igen. Här möts man alltid av alla de sorter av människor, så härligt. Levande och glatt.

Vi fortsatte vår promenad igenom city och bestämde oss för att äta en liten bit mat, nuggets fick det bli en dag som den här. Poetiskt va? Jag tyckte minsann det. Så vi tog vårt pick och pack till närmaste Mc Donalds och parkerade vackert där.

 

En 20-pack nuggets senare och mätta efter en romantisk middag så begav vi oss ut i kylan för att boka bio. The Great & Powerful OZ fick avsluta den här söndagskvällen. Det kunde knappast bli bättre.

 

Nu ska jag krypa ner under täcket och drömma mig bort till mitt lilla rike och drömvärld. Hoppas ni alla har ett sådant ni kan fly till eller drömma er bort till just nu eller i ensamma stunder. Det ska jag göra nu. 

 

 

Up'n about

Fick äntligen mod nog att uppgradera lite i hallen! Lagom så här efter 1,5 år i storstan! Börjar lite smått så får vi se vart äventyret slutar.


Budord

Granska inte livet, gör bara det bästa av det just nu.
Vad andra tänker om dig har du ingenting med att göra.
Var excentrisk nu, vänta inte tills du blir gammal.

När det kommer till att jaga det du älskar i livet, acceptera aldrig ett nej. Ingen annan än du själv styr din lycka.

När du tvivlar, ta bara nästa lilla steg.

Det är aldrig för sent att bli lycklig, men det är endast upp till dig.
Livet är inte rättvist, men det är ändå bra.
- Livet är för kort, njut av det.
Välj alltid livet.


Loppisfynd

Som ni vet så försökte jag mig på mobilbloggande i veckan, vilket inte slutade så himla bra. Precis som jag förväntade mig! Har inte kunnat öppna appen eller gå in på den alls utan att den kraschat eller hakat upp sig. Jag och teknik alltså... 
 
Så nu är jag äntligen inloggad via datorn och tänkte därför dela med mig av mina senaste loppisfynd! 
 
 
Fyndade spegeln för 200 kr och karaffen för endast 250 kr! 
inte illa pinkat ;)
 
 

I väntan på Lana


LV

Första mobil-inlägget så får hoppas på att det funkar den här gången.
Slänger in en bild för att varna alla er shoppingsugna idag. Jag har gjort stan osäker ännu en gång!


Här trivs jag

En dagstur och fikastund i Stockholm.
 
 
Fika i trevligt sällskap.
 
Solen sken värmande i ombytande roll med
hagelstormar som aldrig förr skådats.
 
Passade även på att turista lite bland trånga gator och gränder.
Upptäckte några mysiga promenadstråk som jag gärna utforskar vidare i sommar hand i hand. 
 
Skänker även min bästaste bästa vän tankar i detta iögonfallande moment... 
 
 
När jag ser Stockholm bjuda på sig själv, 
då trivs jag. 
 
 
 
 

RSS 2.0