Blogg listad på Bloggtoppen.se

Leias Sushi skola

TJO, har handlat allt jag behöver nu, eller iaf en del.
nu ska de göras sushi!




nästan allt som behövs, skippar lax och sånt idag..

grön tub = wasabi
grötris
nori  ''såkallat sjöögräset''
krabfish
morötter
gurka
ägg
och självklart kikoman soya








RISET






tänkte göra rätt mkt sushi så jag kokade 3 dl, använde riskockare.
viktigt att riset det är klibbigt, därför är grötris rätt bra.





när riset har kokat klart ska det läggas ut på en plåt, och spridas ut så mkt som möjligt,
det ska alltså svalna.
när det är lagom kallt ska vinäger hällas på.. inte ås mkt men ändå inte för lite.




ÄGG,MORÖTTER,GURKA & CRABFISH



the orange ones ska kokas i tunna bitar, gärna med lite soya i vattnet också,
ska inte kokas för länge så att dem blir ''mjuka''




japansk omelett

ett ägg, liiite vatten, en aning salt.
ska stekas på sjuukt låg värme.
strimmla den sedan i långa bitar och låt den svalna.





detta är då crabfish, det är krabba för er som inte visste.

den är fryst i butik, så den ska tinas. sedan skäras i strimlor precis som omeletten.





ruullningen..





riset ska läggas längs kanten på nori bladen.
alla allt det andra som ska vara i mitten av sushin ska läggas längs ned.

mna kna också använda en ''rullmatta'' för att på det lättare att rulla ihop allt.



när dem ska skäras behöver man en riktigt vass kniv bara, annars går dem sönder.




yeaah, två fat, riktigt mycket.


Ser skapligt gott ut? Aight? ;) /JoelSv


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0